Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:39, 19 wrz 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:38, 19 wrz 2018

Do góry
Piątek przesadzanie artemis pod siatkę

Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:27, 19 wrz 2018

Do góry
Nie wytrzymałam i powiązałam trochę te miskanty. Różnica może kosmetyczna ale wg mnie jest lepiej. Co myślicie?
Było:

Jest:
Zakręcony ogród 09:14, 19 wrz 2018

Do góry
DorKa napisał(a)

To zabieg celowy, że tujki posadzone po łuku zgodnie z linią trawnika, a trawki za nimi już nie?
Mokradło... i mój ogród 09:10, 19 wrz 2018

Do góry
MalgosiaW napisał(a)

A Pastella nic sobie z tego nie robi. Wypuszcza nowe badyle:

Pastella pastellą, ale jakie piękne strzyżone kuliszcza w tle!
A nie boisz się, że pobudzona cięciem róża będzie bardziej podatna na przemarzanie?
Ogród pod Górą 08:41, 19 wrz 2018

Do góry
Już po urlopie niestety było bardzo fajnie baterie naładowane słoneczkiem

Zostały wspomnienia i piękne widoki
Życie w wiejskim ogrodzie 08:34, 19 wrz 2018

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Pogoda w tym sezonie sprzyja pelargoniom, okazałe jak nigdy o tej porze roku.

Geranium jak zawsze niezawodne, zwłaszcza polecam odmianę Rozanne, będzie kwitła do pierwszych przymrozków.

Szałwie omszone to też żelazne rośliny, wystarczy przyciąć i znowu pełno kwiatów.

Szkoda że jednoroczna, w następnym sezonie będę miał jej więcej, te pióropusze są obłędne.

Dla mnie to wszystko tu masz bujne i piękne
A ta trawa to Rubrum??
Czy z sadzonek ją masz ? Czy też wysiewasz ??
Piękna.Nawet jak jednoroczna, warto o nią się pokusić.Bedę jej szukać.Tylko podaj mi nazwę.
Wymarzony sielankowy ogród..... 08:30, 19 wrz 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Pstryczki takie szybkie dzisiejsze
rozchodnikowa i skrzynie rumieńca dostają

cypelkowa, miskanty słabo widoczne, mało im wody lałam to mniejsze som...

Monia, no pięknie
Ja dopiero w tym roku rozchodników więcej dokupiłam i wymieniam nasadzenia przy jednej rabacie.Może na drugi rok będzie widoczniej i ładniej ?
pozdrawiam
Zakręcony ogród 08:23, 19 wrz 2018

Do góry
a tu chwilowo ma miejscówkę fiefera nie nana :

docelowo mam tam posadzić 2 aureospicaty ,żeby pociągnąć do końca żywopłot.
Hakonki rozsadziłąm , nie wiem czy dobrze ale trudno. Na wiosnę się okażę.

Zdecydowanie hasłem ostatnich dni u mnie było : wywalenie a jak oczyszczona się czuję
Zakręcony ogród 08:20, 19 wrz 2018

Do góry
a tu podeścikowa z wywalonymi tawułami. W zamian za to KF + kocimiętka . Tam rosną jeszcze jakies dziwne jałowce i klon palmowy. Też tymczasowo.

Zakręcony ogród 08:18, 19 wrz 2018

Do góry
Przesadziłam anebelke w miejsce cyprysa. Teraz mam do zagospodarowania miejsce pomiędzy rozplenicami. Orliki tam rosną po kulką- tujką . Wszystko do wywalenia stąd.Lawenda mogłąby fajnie wyglądać jak dorośni i stworzy obwódkę. Co myślicie ? Zostawić czy wywalić ?

troszkę jakby luźniej:

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 08:16, 19 wrz 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)

Witaj Dominiko Piękne widoki u Ciebie Czytam o nowej rabacie i o powiększających się rabatach - suuuuper
Pozdrowienia zostawiam.
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 08:01, 19 wrz 2018

Do góry
Dzień dobry!
Proszę o poradę w kwestii zagospodarowania kawałka przestrzeni przed domem, która stworzyła mi się po likwidacji przydomowej oczyszczalni. Działka jest duża otoczona młodymi świerkami. Na tym placyku rosną z boku aktualnie trzy sosny kosodrzewiny - posadzone 2 lata temu bez pomysły w trawniku - i jedna sosna chyba bośniacka satelit - teraz przesadzona w to miejsce, po niwelacji terenu. Nie mam pomysły co dalej zrobić z tą przestrzenią...Zostały mi też do wsadzenia gdzieś jeszcze dwie małe kosodrzewinki i trzy tawuły japońskie. Nie wiem czy one wkomponowałyby się jakoś w tę przestrzeń. Doradźcie coś proszę...
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:40, 19 wrz 2018

Do góry
Dosiewki zrobię na pewno ale minęło dopiero 12 dni od momentu zasłania A na tych golach plackach gdzieniegdzie coś zaczyna się dziać więc na razie tego nie skreslam.
O dziwo najlepiej rośnie od strony północnej domu gdzie przez większość dnia jest cień...
Mokradło... i mój ogród 07:31, 19 wrz 2018

Do góry
Jesiennie się zrobiło Przycinamy ostatnie iglaste, zaniedbując trawnik (trochę spóźnieni jesteśmy w tym roku).

A Pastella nic sobie z tego nie robi. Wypuszcza nowe badyle:

Tnę je z uporem maniaka:

Wybaczcie, że często na zdjęciach są zabawki, przy trzecim dziecku ja już ich nie zauważam, chyba że się o nie potknę
Małymi kroczkami do celu... 06:32, 19 wrz 2018

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Przepiękne masz hortensje !!! Zbieram szczękę z podłogi

Dzięki faktycznie hortensje w tym roku nieźle bujnęły, czekam na przyszły sezon myślę,że pokażą jeszcze więcej

Buziaki!
Trawnik na glinie - podłożu gliniastym, glebie twardej, zbitej 01:06, 19 wrz 2018

Do góry
Pani Danusiu kochana! Proszę o podpowiedzi. Miałem trawniczek deweloperski z rolki, w celu instalacji systemu zraszaczy i wymiany gatunku trawy:

- przekopaliśmy całość "zielonym do dołu"
- nawiozłem 3 tony dobrej ziemi ogrodowej i zostało dosyć dobrze zmieszane szpadlami i grabiami
- plantowanie, równanie itd.
- posiałem trawę 03.09.2018 i po 3 tygodniach wygląda jak na zdjęciu
- bez nawozu

.. wykonując prace spotykałem często glinę, co mogłem to wyrzucałem, co nie, to rozdrabniałem i rozsypywałem.

Moje pytanie jest takie Pani Danusiu, czy widoczne placki gliny (widać na zdjęciu) przepuszczą nasionka czy też mam te miejsca gliniaste wyeliminować, dać kupionej ziemi ogrodowej i ponownie zasiać w tych miejscach trawę ubijając, przykrywając ziemią i podlewając?

W niektórych miejscach woda po podlewaniu stoi, w niektórych nie, podejrzewam, że to wina gliny w warstwie wierzchniej.

W ogródku emerytki 23:57, 18 wrz 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Moja emerytura uszczuplona o wydatek na 60 sztuk hiacyntów, 20 sztuk narcyzów i 140 sztuk tulipanów.
I muszę to wsadzić przed wyjazdem do ziemi, choć spora część pójdzie do donic, i to zrobię po powrocie.
Kolory hiacyntów to czerwień, jaśniutki róż i ciemny róż.

Poszalałaś cebulowo, ale na wiosnę u Ciebie będzie pięknie ...Przyznam się, że też mnóstwo cebul wsadzam - w koszykach ze względu na nornice i już się cieszę na pierwszą wiosnę na moim Rodosie
Za drzwiami do ogrodu... 23:50, 18 wrz 2018

Do góry
marba napisał(a)

Kredensik będzie mi się śnił po nocach. Waga też cudnej urody. Piękna złota i kolorowa jesień u Ciebie.

Basiu, kredensik mój ulubionyTrochę się naczekałam... aż trafił się ten właściwy ... do przemalowania
A jesień oby jak najdłużej była taka piękna i ciepła...

W ogródku emerytki 23:46, 18 wrz 2018

Do góry
Moja emerytura uszczuplona o wydatek na 60 sztuk hiacyntów, 20 sztuk narcyzów i 140 sztuk tulipanów.
I muszę to wsadzić przed wyjazdem do ziemi, choć spora część pójdzie do donic, i to zrobię po powrocie.
Kolory hiacyntów to czerwień, jaśniutki róż i ciemny róż.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies