Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 10:30, 10 sie 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Faaajnie
A te krawężniki co widać po prawo to będą jak dalej szły? Pokaż fotke stojąc na schodach domu maleńka
Ja ID przesadzalam w tamtym roku bodajże w pazdzierniku i się wszystkie przyjęły więc się nie martw

Na razie taką mam tylko z rana, bo jestem w drodzepo córkę do Dziadków.
Celowo nie robiłam że schodów, bo jeszcze lawenda nie wywalona i bajzel straszny

Oczywiście krawężniki będą dookoła. Też są in progress . Tam gdzie sznurek.

Ogród bez roweru 10:21, 10 sie 2018

Do góry
Zdjęcia dla Ani.

Napisz Aniu, ile chcesz sadzonek. Przywiozę Ci je, jeśli zdecyduję się przyjechać do Pęchcina.

Turzyca Irish Green. 4 sadzonki do oddania.

Sesleria skalna. 23 sadzonki do oddania.

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:04, 10 sie 2018

Do góry
Dużo było rozmów to zostawiam na ten czas kilka fotek dla schłodzenia

Ewa ta?

czy te wielkie

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:59, 10 sie 2018

Do góry
Skad mam wiedzieć kiedy dojrzałe będą ?

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:58, 10 sie 2018

Do góry
Normalnie uduszę...
Mus owocowy w miejskiej dżungli 09:53, 10 sie 2018

Do góry
Lato
wiem, ze powinnam wyciągnąć aparat, ale ciągle uważam, że ogródek niewystarczająco skończony, więc pstrykam komórką.

Ogrodowy spektakl trwa ... 09:37, 10 sie 2018

Do góry
vita napisał(a)
Żałuję bardzo, że mnie ominęło spotkanie, do następnego razu
Z wyprawy przywiozłam kilka gatunków pelargonii, Twoje doświadczenia z ich zimowaniem bardzo mi się przydadzą. Ciekawe miejsce odkryłam przy okazji- uniwersytecki ogród doświadczalny w Lednicach. Małe ogrody tematyczne i kolekcje różnych gatunków roślin. Wszystkie dokładnie opisane i bardzo serdeczny kontakt z pracownikami.
A na wejściu, po lewej, co? Rabata daliowa!

Z pozdrowieniem moja pomyłkowa dalia, ale śliczna

No my też żałowałyśmy. Dzień był z ukropem i wilgocią a program miałyśmy za mocny i teraz już wiemy że nie przeskoczy się doby.

Pelargonie przywiezione to oczywiście wymagają specjalnej troski a nie zasuszania.
Pokaż te pelargonie proszę bo ciekawość to wiesz ..

Oj widzę żę trzeba będzie pojechać na wycieczkę śladami Vity
stale się dziwuje jakie cudne miejsca są stosunkowo blisko - dobrze że się dzielisz

Ta pomyłkowa dalia cudowna - ja zamówiłam taką jakąś podobna z pokręconymi płatkami ale karpa w ogóle się nie obudziła i wywaliłam
Prawie - jak ogród 09:34, 10 sie 2018

Do góry
szemusia napisał(a)
Green baron w odsłonie doniczkowej:

Green baron to zielona odmiana naszego red barona. Oprócz wybarwienia różnicą jest też szybkość przyrostu - na rabacie w ciągu sezonu wypełnił całą przestrzeń, w następnym sezonie już go usuwałam, co było mega trudne ze względu na kłącza, z których ciągle odrastał. Dosłownie z małego zostawionego kawałka.

Teraz zostawiam go tylko do donic.
Radzi sobie nawet w pełnym słońcu przy ciągle nagrzanej ścianie. W tym roku po raz pierwszy trochę go przypaliło:

Muszę wyskubać suche i będzie ok

Na zimę zostawiam tylko jedną dużą donicę, resztę wyrzucam na kompost. Wiosną dzielę tą jedną sadzonkę na mniejsze i sadzę ponownie w doniczki. Przyrasta bardzo szybko

Beatko
A gdzie kupowałaś tego greena? Jaki wysoki w tej chwili jest?
Prawie - jak ogród 09:29, 10 sie 2018

Do góry
Hej, imienniczko
Wydaje mi się, ze jakoś to szybko wszystko w tym roku... Ale kwiat ciszą, choć już u mnie zmęczone upałem.

Limki, odsłona dzisiejsza:
Prawie - jak ogród 09:12, 10 sie 2018

Do góry
Green baron w odsłonie doniczkowej:

Green baron to zielona odmiana naszego red barona. Oprócz wybarwienia różnicą jest też szybkość przyrostu - na rabacie w ciągu sezonu wypełnił całą przestrzeń, w następnym sezonie już go usuwałam, co było mega trudne ze względu na kłącza, z których ciągle odrastał. Dosłownie z małego zostawionego kawałka.

Teraz zostawiam go tylko do donic.
Radzi sobie nawet w pełnym słońcu przy ciągle nagrzanej ścianie. W tym roku po raz pierwszy trochę go przypaliło:

Muszę wyskubać suche i będzie ok

Na zimę zostawiam tylko jedną dużą donicę, resztę wyrzucam na kompost. Wiosną dzielę tą jedną sadzonkę na mniejsze i sadzę ponownie w doniczki. Przyrasta bardzo szybko
Migawki z ogródka 09:11, 10 sie 2018

Do góry
Artemis, Pastella, Maid Marion

I Montana

A w tle nawłoć u sąsiadów, mają tam jeszcze wilczomlecz, szczawik i jakieś chwastowate pnącze...
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:09, 10 sie 2018

Do góry
admete napisał(a)
W donicy przy wejściu rozszalał się biały kosmos...

To jest zdjęcie donicy? A jak w całości sie prezentuje?

swoją muszę jeszcze ocieplić i działam . (Dziękuje za użyczenie wątku prosze usuń zdj)
Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 09:06, 10 sie 2018

Do góry
Grazynko kilka jeszcze mamy, to byla jedna z 4 najstarszych i dosc chora juz, pien juz pusty byl to i sil zabraklo na trzymanie tych wszystkich owocow. Mamy tez kilka mlodyh i w tym roku beda pierwsze owoce

Pada wieczorem zaczelo i napaalo 16 litrow, teraz od rana siapi no i ochlodzilo sie wreszcie

wiecie co sie dzieje moim rozchodnikom? myslalam, ze susza ale chyba grzyba maja hmmm tylo te na jednej rabacie tak maja

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:52, 10 sie 2018

Do góry
Kasya napisał(a)

Bardzo klimatycznie Kasiu
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:51, 10 sie 2018

Do góry
ooo bardzo ładne to takie tam

Kasya napisał(a)
I takie tam

Podmiejski ogródek 08:45, 10 sie 2018

Do góry
po paru doświadczeniach już nie jestem taką optymistką

żeby wrócić na nieco bardziej ogrodowe tematy, potrzcie jakie ładne nasadzenia na bulwarach wiślanych

do tego takie atrakcje

bardzo fajne miejsce się zrobiło. do tej pory Warszawa była całkiem odwrócona od Wisły: z jednej strony Wisłostrada, z drugiej - dziki, nieuregulowany brzeg (z ekologicznego punktu widzenia - rewelacja). teraz wreszcie mamy namiastkę tego, co w innych europejskich stolicach jest standardem od setek lat (no, powiedzmy, że jednej setki)
Sama już nie dam rady!! 08:45, 10 sie 2018

Do góry
Sama już nie dam rady!! 08:42, 10 sie 2018

Do góry
U mnie zmiany....mam nadzieje ze na lepsze....dam rade.
Pozdrawiam.
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:40, 10 sie 2018

Do góry
Żałuję bardzo, że mnie ominęło spotkanie, do następnego razu
Z wyprawy przywiozłam kilka gatunków pelargonii, Twoje doświadczenia z ich zimowaniem bardzo mi się przydadzą. Ciekawe miejsce odkryłam przy okazji- uniwersytecki ogród doświadczalny w Lednicach. Małe ogrody tematyczne i kolekcje różnych gatunków roślin. Wszystkie dokładnie opisane i bardzo serdeczny kontakt z pracownikami.
A na wejściu, po lewej, co? Rabata daliowa!

Z pozdrowieniem moja pomyłkowa dalia, ale śliczna

Choroby i szkodniki buków - buk, Fagus 08:10, 10 sie 2018

Do góry
Witam Wszystkich! Bardzo proszę o pomoc! Buk odmiana o jasnozielonych liściach, posadzona w donicy 3 tygodnie temu, problem był już w momencie kupowania, ale niewielki była pewna, że opanuje sytuację, wykonałam oprysk na grzyby i szkodniki, niestety sytuacja nadal się pogarsza, głebość sadzenia tak jak w szkółce, gleba lekko kwaśna, proszę o pomoc!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies