Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 06:32, 19 wrz 2018

Aurelllia napisał(a)
Przepiękne masz hortensje !!! Zbieram szczękę z podłogi

Dzięki faktycznie hortensje w tym roku nieźle bujnęły, czekam na przyszły sezon myślę,że pokażą jeszcze więcej

Buziaki!
paulina_ns 06:34, 19 wrz 2018

kaz742011 napisał(a)

Nie wiem kochana co ci nie pasuje, jak dla mnie jest mega. Ale jak cię znam to zrobisz jeszcze piękniej .

Dziękuję Kasiu, kochana jesteś :* no trochę nie pasuje mi tutaj najniższe piętro, czyli lawenda jest taka se pewnie znów po zimie jakaś mi wypadnie i będę miała pretekst do zmian
anabuko1 08:15, 19 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
Prace w ogrodzie na dziś zakończone jestem zadowolona z tego co zrobiłam zdążyłam jeszcze ogarnąć chwasty i posadzić krokusy. W sobotę zapowiadają już deszcze i ochłodzenie, więc mam nadzieję,że uda mi się do tego czasu ogarnąć cały ogród, łącznie z trawą

Fajnie,że zrobiłaś wszystko.
No właśnie w sobotę nadają ochłodzenie.A ja mogę dopiero podziałać na weekend.Trudno jak już będzie.Mam trochę prac to mus wykonać.Bo i szkółki nie mam, to muszę wszystko zrobić co sobie zaplanowałam.A życie pokaże , czy mi się uda.
hortnensjre piękne.Moich kilka też już ladnycj.A kilka jeszcze nie zachwyca.Może na drugi rok bedą bardzoiej cieszyć
pozdrawiam
Kawa 08:31, 19 wrz 2018

Paula
no nad pashminą i pastellą się zastanawiałam
na pewno queen elizabeth old port
no i jeszcze myślę
chciałabym z gołym korzeniem (bo cena wiadomo) i w jednej szkółce
nie pienną i nie wielką
no jeszcze chwilę musze poszukac i poczytać
bo ja muszę mieć bezobsługowe róże wiesz
Kasia_CS 22:22, 19 wrz 2018

Ale ta perovskia, którą kupiłaś to niska odmiana, więc taka potworzasta być nie powinna

Śliczny kolor Twojej ostróżki! Zawsze miałaś te srebrne kule na rabacie ? Dopiero mi się teraz w oczy rzuciły fajnie się z kulkami buksowymi zgrywają Ech.. William cudny
paulina_ns 06:53, 20 wrz 2018

anabuko1 napisał(a)

Fajnie,że zrobiłaś wszystko.
No właśnie w sobotę nadają ochłodzenie.A ja mogę dopiero podziałać na weekend.Trudno jak już będzie.Mam trochę prac to mus wykonać.Bo i szkółki nie mam, to muszę wszystko zrobić co sobie zaplanowałam.A życie pokaże , czy mi się uda.
hortnensjre piękne.Moich kilka też już ladnycj.A kilka jeszcze nie zachwyca.Może na drugi rok bedą bardzoiej cieszyć
pozdrawiam

Aniu no już prawie zrobiłam wszystko została mi jeszcze jedna walka z chwastami przy brzozie i ogród gotowy na jesień chciałabym jeszcze dokupić kilka cebulek tulipanów może dzisiaj się uda. Hortensje faktycznie w tym roku ładne są może faktycznie tajemnica jest w cięciu ich praktycznie przy samej ziemi, wiosną pewnie też je tak ciachnę. Buziaki.
paulina_ns 06:55, 20 wrz 2018

Kawa napisał(a)
Paula
no nad pashminą i pastellą się zastanawiałam
na pewno queen elizabeth old port
no i jeszcze myślę
chciałabym z gołym korzeniem (bo cena wiadomo) i w jednej szkółce
nie pienną i nie wielką
no jeszcze chwilę musze poszukac i poczytać
bo ja muszę mieć bezobsługowe róże wiesz

Kamilka widziałam u Ciebie,że róże już wybrane bezobsługowych raczej nie ma zawsze coś do nich się przypląta, ale jak je nie kochać fajnie,że się przekonujesz do nich, będziesz na pewno zadowolona z tych odmian co wybrałaś
paulina_ns 06:59, 20 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Ale ta perovskia, którą kupiłaś to niska odmiana, więc taka potworzasta być nie powinna

Śliczny kolor Twojej ostróżki! Zawsze miałaś te srebrne kule na rabacie ? Dopiero mi się teraz w oczy rzuciły fajnie się z kulkami buksowymi zgrywają Ech.. William cudny

Kasiu oby najważniejsze,żeby się jej u mnie spodobało ostróżkę kupiłam jakoś w sezonie, po posadzeniu od razu zaczęła mi usychać myślałam,że już po niej, a tu taką niespodziankę mi zrobiła kulki kupiłam w tamtym roku chyba, są cały czas w tym samym miejscu, jedynie na zimę schowałam.

William się rozkręca pamiętasz jaka byłam zła,że tak lipną sadzonkę mi przysłałi, a tak dużo za nią płaciłam. Zła jestem dalej, ale przynajmniej zaczyna go już widać z rabaty
sarenka 11:16, 20 wrz 2018

Paulinko, a co tam pod brzoza planujesz? U nas zachwaszczona, ale korzenie ma niemal na wierzchu,więc darni nie zerwę i raczej nic nie posadzę
sarenka 11:18, 20 wrz 2018

paulina_ns napisał(a)
I dalsza część

Co to za rozchodnik?