Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

gogo 01:59, 16 wrz 2018

ANIU, ja z moim trawnikiem nic nie robię, bo po nim się jeździ. O wysianiu tam szczawika myślałam pod kątem jego niezniszczalności.
BASIU, już walczyłam z nim roundapem w żelu, ale jest szybszy ode mnie w wysiewaniu i dałam spokój.
DANKO, szczepiony Horstmann to byłoby idealane rozwiązanie. Ale nie znalazłam takiego w żadnej szkółce, są zwykłe.
GRZEŚ, z ognikiem może być problem, bo starsze egzemplarze źle to znoszą. Swój chciałam przesadzić, ale najpierw o tym przeczytałam i nie zaryzykowałam. Tnę go wiosną, bo też byłby taki wielki.
Cieszę się, że u Was pada, bo u mnie nic
Macham
AgataM 21:15, 16 wrz 2018

I znowu nowości na rabatkach Super..... W krótkim czasie poczyniłaś dużo dobrych zmian Podziwiam i pozdrawiam
gogo 21:44, 16 wrz 2018

Dzięki
Te zmiany są dzięki Wam, ale jeszcze sporo prac przede mną.
Po powrocie od rodziny, jeśli pogoda pozwoli, jeszcze podziałam, pewnie będzie to przesadzanie. I może wstępnie coś zacznę na podjeździe.
Już mam wstępnie wytypowane rośliny, ma tam być kolorowo i bezobsługowo
greg66 15:59, 18 wrz 2018

Grażynko mam szarłata nasiona zebrane, będą czekały na Ciebie
marba 16:32, 18 wrz 2018

gogo napisał(a)
Dzięki
Te zmiany są dzięki Wam, ale jeszcze sporo prac przede mną.
Po powrocie od rodziny, jeśli pogoda pozwoli, jeszcze podziałam, pewnie będzie to przesadzanie. I może wstępnie coś zacznę na podjeździe.
Już mam wstępnie wytypowane rośliny, ma tam być kolorowo i bezobsługowo

A na jakie rośliny się zdecydowałaś, Grażynko?
gogo 20:07, 18 wrz 2018

Witajcie
Grzesiu, super, dziękuję. Po powrocie dam adres, a Ty pomyśl, czy chciałbyś coś ode mnie.
Basiu, tam jest kiepska ziemia i sucho i słońce. Wstępnie kwalifikują się:
hyzop lekarski
krwawniki
dziki ślaz
przegorzan
słoneczniczek Loraine
dziewanny
ew. dalie, ale siane i niewykopywane, tylko muszę poczytać, czy zostawianie karp do zgnicia nie będzie złe dla ziemi i rosnących obok roślin.
marba 20:34, 18 wrz 2018

Same "twardziele" na tej liście. Mam u siebie hyzop, długo kwitnie i susza mu nie straszna. Będziesz miała rośliny nie do zdarcia.
basia3012 22:11, 18 wrz 2018

Grażynko, dawno mnie u Ciebie nie było. Pospacerowałam więc troszkę. Ależ masz fajne plany rabatowe. I piękne astry już Ci zakwitły. Ze szczawikiem to trudna walka. Można powiedzieć, trudny przeciwnik. Ale ja też nie odpuszczam.
Może już wyjechałaś?
Pozdrawiam
gogo 23:38, 18 wrz 2018

Na podjeździe muszą być twardziele. To na razie wstęp, na poszukiwanie mam całą zimę. I posadzę tam tak gęsto, jak pisze Danusia, żeby chwasty nie miały szans.
Basiu, faktycznie dawno Cię nie było, pewnie akcja " Babcia ".
Planów mnóstwo, ale dalej bez deszczu i upał, w dzień było w słońcu ok. 40 st., a teraz o 23.30 jest 22 st.!!! W takich warunkach nie da się nic robić, ledwo skosiłam trawnik.
Ostatnio deszcz padał 1 września!!! bo tej dziesięciominutówki / jak kropidło z 14-go / trudno nazwać deszczem.
gogo 23:46, 18 wrz 2018

Moja emerytura uszczuplona o wydatek na 60 sztuk hiacyntów, 20 sztuk narcyzów i 140 sztuk tulipanów.
I muszę to wsadzić przed wyjazdem do ziemi, choć spora część pójdzie do donic, i to zrobię po powrocie.
Kolory hiacyntów to czerwień, jaśniutki róż i ciemny róż.