Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

marba 23:56, 18 wrz 2018

gogo napisał(a)
Na podjeździe muszą być twardziele. To na razie wstęp, na poszukiwanie mam całą zimę. I posadzę tam tak gęsto, jak pisze Danusia, żeby chwasty nie miały szans.
Basiu, faktycznie dawno Cię nie było, pewnie akcja " Babcia ".
Planów mnóstwo, ale dalej bez deszczu i upał, w dzień było w słońcu ok. 40 st., a teraz o 23.30 jest 22 st.!!! W takich warunkach nie da się nic robić, ledwo skosiłam trawnik.
Ostatnio deszcz padał 1 września!!! bo tej dziesięciominutówki / jak kro mnpidło z 14-go / trudno nazwać deszczem.

Grażynko, wprawdzie ostatnio nie "babciowałam" ale za to zostałam po raz czwarty babcią. Było trochę mniej czasu na buszowanie po ogrodach.
Piękne zakupy poczyniłaś. Ależ będzie kolorowo na wiosnę.
sylszu 23:57, 18 wrz 2018

gogo napisał(a)
Moja emerytura uszczuplona o wydatek na 60 sztuk hiacyntów, 20 sztuk narcyzów i 140 sztuk tulipanów.
I muszę to wsadzić przed wyjazdem do ziemi, choć spora część pójdzie do donic, i to zrobię po powrocie.
Kolory hiacyntów to czerwień, jaśniutki róż i ciemny róż.

Poszalałaś cebulowo, ale na wiosnę u Ciebie będzie pięknie ...Przyznam się, że też mnóstwo cebul wsadzam - w koszykach ze względu na nornice i już się cieszę na pierwszą wiosnę na moim Rodosie
anabuko1 08:17, 19 wrz 2018

Grażynko to zaszalałaś na maxa!!
Czytam tu o ilościach cebulowych w setkach sztuk.Fajnie
Radości też będzie i piękna w setkach sztuk
gogo 10:38, 19 wrz 2018

Witajcie, dzięki, też jestem zadowolona z zakupów, szkoda, że w pakiecie z cebulami nie ma pomocnika do ich wsadzania i będę to robić sama
BASIU, to gratulacje, u mnie nie ma szans na powtórne bycie babcią. Cieszę się, że mam choć tego jednego wnuka.
SYLWIA, nie mam na szczęście nornic, bo byłby problem ze zmieszczeniem koszyków, a tak mogę wsadzać cebule między już rosnące rośliny.
ANIU, ja też już widzę wiosenny wygląd ogrodu, jak wszystko zakwitnie. Szkoda, że między teraz i wiosną jest zima.
Waclaw 19:52, 19 wrz 2018

gogo napisał(a)
Moja emerytura uszczuplona o wydatek na 60 sztuk hiacyntów, 20 sztuk narcyzów i 140 sztuk tulipanów.
I muszę to wsadzić przed wyjazdem do ziemi, choć spora część pójdzie do donic, i to zrobię po powrocie.
Kolory hiacyntów to czerwień, jaśniutki róż i ciemny róż.

gratuluję zakupów
gogo 20:25, 19 wrz 2018

Wacku, dzięki, zakupy udane, choć nie wzięłam wszystkich, które mi się podobały, bo eM poganiał. A w domu, jak policzyłam, że średnio jedna cebulka kosztowała 70 groszy, to przyznał, że tanio i faktycznie mogłam kupić więcej
daszum 21:52, 19 wrz 2018

No i nastało szaleństwo cebulowe
Adela 22:25, 19 wrz 2018

Tulipany kupowałam w ubiegłym roku. Wydawało mi się, że dużo (ok.130) - tymczasem w ogrodzie się zgubiły
Teraz skusiłam sie na czosnki ozdobne, ale niewiele tego mam.
Pozdrawiam
sylszu 22:57, 19 wrz 2018

gogo napisał(a)
SYLWIA, nie mam na szczęście nornic, bo byłby problem ze zmieszczeniem koszyków, a tak mogę wsadzać cebule między już rosnące rośliny.

Tulipki wsadzam w kosze i w donice, które zadołuję wg rad Danusi, a czosnki zaryzykuję i wsadzę luzem...tym bardziej, że samego czosnku główkowatego Allium sphaerocephalon mam 200 cebulek A nornice rzekomo nawet odstrasza. Zobaczymy...
anabuko1 10:26, 20 wrz 2018

Oj te zima to mogłaby by być nawet . Tylko tak że 2 miesiące maxymalnie.
Odpoczynek i dla roślin i dla nas też wskazany.
I białe święta . Co ostatnio rzadko się zdarza .