Pstryknęłam Ci fotki kłosowca, to ten pod płotem, za Mariettą.
Kolorem pasowałyby super, tylko wielkością nie bardzo. No chyba, że u Ciebie będzie mniejszy.
Pierwsze kwitnienie już właściwie za nami. Wyjątkowo szybko wszystko w tym roku. Zastanawiam się, czy we wrześniu przyjdzie zima, bo za chwilę będą kwitły hortensje bukietowe, a one przecież są kwitami późnego lata.
Zoja, przepiękne masz te rabaty, ogród nie do poznania, bardzo wydoroślał
Łukowa ślicznie się prezentuje, Anabelki podwiązałaś, a jak pada to główki się nie łamią od ciężaru, mokre? Bo u mnie hortensja bukietowa ma podpórki ale po deszczu na tych podpórkach łodygi się łamią pod ciężarem mokrych kwiatów.
Tak wyglądają brzozy po posadzeniu. Rabatę z lewej muszę poszerzyć tak jak zaznaczyłam. Po posadzeniu żywopłotu nie zostałby nic miejsca na inne rośliny.
Buka przesunę do przodu, ten czerwony słupek
Na drugim zdjęciu widać nie do końca zagrabioną rabatę : synek podszedł mi pod grabie i uderzyłam go w buzię Praca przy dzieciach jest trudna, ech...
MagdiCz, Po pierwsze witam Cię serdecznie, po drugie...hmm... No ja Ci chyba nie pomogę jednak, gdyż ponieważ być może jestem jeszcze bardziej zielona niż Ty. Coś mi się widzi, że chyba chciałaś własny wątek założyć a wylądowałaś u mnie . Jak chcesz to możesz zostać ale przeżyj od początku i przemyśl na co się piszesz .
Zostawiam jeszcze maki - same się tu wysiały. Wcześniej miałam je na innej rabacie.
Tak, wiem, dziś na czerwono. Ten zakątek jest w kolorach czerwieni.
Ale są też inne zakątki. Kolejnym razem.
Lecę popracować, bo czas ucieka.
Parę migaweczek - Boscobel ma taki zapach, że mogłabym zamknąć we flakonie i używać jako perfumy
Nieprzerwanie tłoczące Kimono
Liriope zawiązały kwiaty
Mam takie poczucie, jakby motyle z całej okolicy przyleciały do mojego ogródka
Secret affair - z lewej - kolor na zywo jeszcze głębszy, z prawej pink double delight
Dzięki Toszko a błyskawiczną odpowiedź
Kora at..a ( za 13z myślałam ,że jest niezła )
Rozplenice były dzielone i wsadzane ok 2 miesiące temu. Dołki głęboko zaprawione ziemia ogrodową , kora , obornikiem granulowanym i mączką bazaltową. Wszystkie rośliny sadzone w tym roku miały taką mieszankę.
Rosły bardzo ładnie do tego tygodnia. Leje non stop więc nie wychodzę na ogród i dziś dopiero zobaczyłam To zdjęcie robiłam 2 tygodnie temu i było super.
Reniu, dzięki. Chwilowo wstrzymam się z takim sadzeniem. Zaobserwuję, jak hakone przyrasta. Mam ją obecnie w nogach róży Graham Thomas i nawet mi się podoba
Pomiędzy kulkami posadziłam żurawkę krwistą i przez moment denerwowała mnie ta ilość kwiatków, bo kulek nie było widać - kwitnie już drugi miesiąc, a teraz pięknie się zgrywa z resztą rabaty. Więc na razie zostaje. Zawsze kwiat mogę obciąć.