Ula powiedz mi Kochana co to za listki przed różyczkami takie paprotkowe? Wiem , że nie paproć, a nie wiem co to, mam podobne u siebie w jednej hoście z czymś nasionko przyszło i nie mogę rozgryźć tajemnicy, a wydaje się, że to to.
Pokażę Wam jeszcze mojego dzikiego lokatora w tujach. Rośnie jak wściekły, grona ma ogromne .
Nie skarży się na złą glebę, brak obornika, potasu, wody...
ta roze posadzilismy u tesciowej na grobie i okazala sie za duza. Nie mialam pomyslu gdzie ja dac i wciepalam kolo zielnika. W tym roku sie rozbujala i super wyglada w parze z szalwia
beda winogrona ae do winobrania jeszcze troche. Znajmy nam pokazywal jak sie tnie winogron i wydaje mi sie, ze przez to ciecie grona sa wieksze w tym roku
werbena w sumie w tym roku mam jej malo
dzwonek sarastro pieknie sie rozrosl juz jestem ciekawa jak za rok bedzie kwitl
Dziś u nas przypiekłooooo, że nie dało się wyjść z domu. Teraz tez nie mozna w ogrodzie odetchnąć, bo komary tną jak oszalałe.
A to efekt dzisiejszej spiekoty. Świerk Conica. Mam dwa w donicach. Jednemu się oberwało
Kasiu! miałam kiedyś dużo dali w donicach tylko dużych, b. ładnie kwitły, oczywiście więcej nawoziłam małymi dawkami.
Canny też kiedyś sadziłam w donice. pewnie że lepiej im w gruncie.
Są odmiany także do donic z tych niskich. W tym roku jak kupowałam i śledziłam opisy , piszą do donic.
spróbuj niskie z siewu zawsze kwitną.
kołnierzykowa.
wszystkie 3 mają piękne kolory, oznaczyłam je by wykopać i przechować, jak uda mi sie to mam zebrać nasiona ale to ciężko. nie dojrzewają.
Gabrysiu! Dalie Bantling mam dzięki Tobie, prawie zmusiłaś mnie do poszukiwania nie wiedziałam że taka mała istnieje.
Ja kupiłam 3 szt bo mam złe doświadczenia z pomyłkami i przezornie zamówiłam więcej, a wszystkie okazały się dobre z czego się cieszę.
mnie już kwitną od miesiąca to nie możliwe że u ciebie jeszcze nie zakwitła.
Kupowałyśmy w tym samym czasie tylko Ty w Castoramie
Jakby co podzielę się i jeszcze moją ognistą NN też, bo miałam wysłać wiosną.
Natomiast ja jeszcze będę poszukiwała Jowey Linda, może ktoś ma, bo te zamawiane to 90 % pomyłki.
Ta mi sie podoba mam ją z siewu drugi rok przechowuję karpę, nazwałam ja Aksamitną bo naprawdę jak z materiału aksamitu, płatki podwójne, zdjęcie nie oddaje rzeczywistego koloru, zawsze duzo ma kwiatów, jest średnio wysoka do 70 cm
Pierwszy kwiatek dziś cykniety Demon wys 70 cm jest zupełnie taki sam jak Rocco
wzielam aparat zeby Wam pokazac co sie stalo z nasza jablonka. Stara byla juz ale zawsze szkoda
jeszcze jedna galaz ma ale chyba niedlugo, nie bedziemy jej juz ratowac.