Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi

Kasia_CS 16:05, 08 wrz 2018

Udało mi się przemieszać na rabacie docelowo trzcinnikowej mączkę, korę, taką glinkę do sadzenia (ciekawe swoją drogą czy to tylko pic na wodę fotomontaż..).

Qpa chyba dopiero dojdzie we wtorek,w międzyczasie spróbuję poszerzyć co nieco.

Oprócz tego chciałam wywalić stożek cisowy, bo schnie (stożek marketów dla wtajemniczonych ), wbiłam łopatę, ale dostrzegłam białe korzonki, przydeptałam ziemię i mu dałam spokój

Wysadziłam jedną hostę, podzieliłam, wykopalam druga hostę i wsadzilam w miejsce pierwszej na miejsce drugiej poszła róża Voyage. Rasowy tetris
Johanka77 16:56, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

a powiedz mi, czy jakoś dogadzasz im w glebie? Qpa i te sprawy? Czy raczej lubią gorszą ziemię?

Dzięki za głos w każdym razie

Nie dogadzam im. Zimny chów
I u mnie też mają dość wąsko.

Edit: no brzydki trawnik tu mamy... sorry
Kasia_CS 17:27, 08 wrz 2018

Asiek, czyli, że kupy nie dostały ? Ile mniej więcej miejsca masz od środka kępy do obrzeża? Młode są te Twoje trzcinniki? bo chyba jeszcze nie są zbyt wysokie czy kwestia złudzenia n a fotce?

Trawnik u wielu tak wygląda po tym lecie, nie ma co się przejmować

Kasia_CS 17:29, 08 wrz 2018

A ja przed chwilą rzutem na taśmę wykopałam sobie jeżówki zwykłe z jednego miejsca, gdzie trafiły rok temu na przechowanie, bo nie miałam już miejsca na rabatach i tam zawędruje miskant ML do kompletu z różami Kimono wreszcie chyba jakąś dobrą miejscówkę mu znalazłam
Johanka77 17:49, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)
Asiek, czyli, że kupy nie dostały ? Ile mniej więcej miejsca masz od środka kępy do obrzeża? Młode są te Twoje trzcinniki? bo chyba jeszcze nie są zbyt wysokie czy kwestia złudzenia n a fotce?

Trawnik u wielu tak wygląda po tym lecie, nie ma co się przejmować

Od płotu do obrzeża jest 80cm.
Trzcinniki drugi rok mają.
W zeszłym roku rosły na froncie

Wzdlefem siatki mają może 120 cm z klosami włącznie

Nie kupy nie dostały, tylko kory.
I nie wiem czy potrzeba tej glinki, bo one wilgoci nie potrzebują raczej.

U navi rośnie ich całe pole i raczej nie dostają nie wiadomo ile wody...

BKosimkArt 18:50, 08 wrz 2018

Kasia_CS napisał(a)

a taki jakiś zryw mam, bo za mało się dzieje już od dłuższego czasu i trzeba cokolwiek w sezonie tym zrobić, bo mam wrażenie, że poszedł na straty trochę.. poszerzę ten kawałek jeszcze ze 20 cm. A w trawnik chcę wpuścić płyty

Ja kupiłam 1 sadzonkę z zamiarem podzielenia, bo powinna się nadać. U mnie są w okolicy jakby coś serdecznie zapraszam jak będziesz się wybierać w moje strony poza tym przetaczniki wciąż czekają na nową właścicielkę

No jak na straty Kasiu jak wydałaś na świat małą istotę...
Na ogród przyjdzie czas

Wiem że czekają i już mi głupio... ale ciężko się wyrwać.
nicol21 19:31, 08 wrz 2018

Zdejmowanie darni jest ciężkieeeee. Ciągle pamiętam ten mój system... chyba lepiej później siać niż zdejmować ręcznie. no ale, na tym etapie wyjścia nie ma więc stwierdzę że dobrze ci to idzie jeśli mała ma alarm na ogród .

czasem styranie się w ogrodzie też relaxuje mimo że plecy bolą
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malinia 19:43, 08 wrz 2018

nicol21 napisał(a)
Zdejmowanie darni jest ciężkieeeee. Ciągle pamiętam ten mój system... chyba lepiej później siać niż zdejmować ręcznie. no ale, na tym etapie wyjścia nie ma więc stwierdzę że dobrze ci to idzie jeśli mała ma alarm na ogród .

czasem styranie się w ogrodzie też relaxuje mimo że plecy bolą

Mnie poki co zdecydowanie bardziej boli niz cieszy
Kasia_CS 19:52, 08 wrz 2018

Johanka77 napisał(a)

Od płotu do obrzeża jest 80cm.
Trzcinniki drugi rok mają.
W zeszłym roku rosły na froncie

Wzdlefem siatki mają może 120 cm z klosami włącznie

Nie kupy nie dostały, tylko kory.
I nie wiem czy potrzeba tej glinki, bo one wilgoci nie potrzebują raczej.

U navi rośnie ich całe pole i raczej nie dostają nie wiadomo ile wody...

Hmmm, ta glinka to takie dziwne coś, ale dałam tylko ok 3kg na cały ten pasek, to raczej nie przeholowałam co ile sadzilas swoje? Ja myślałam co 80cm je dać..
Kasia_CS 20:01, 08 wrz 2018

BKosimkArt napisał(a)

No jak na straty Kasiu jak wydałaś na świat małą istotę...
Na ogród przyjdzie czas

Wiem że czekają i już mi głupio... ale ciężko się wyrwać.

Basieńko, no tylko ogrodowo,bo w sferze prywatnej to jestem spełniona w milionie % przy tej mojej Kruszynce

A przetacznikami to się martw, to niewymagające ode mnie zbytniej uwagi
roślinki i czekają spokojnie ja wiem jak jest z dziećmi, poza tym kawałek do mnie też masz..