Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:11, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bogusiu rabata nie tyle nowa co odświeżona bo źle rośliny były posadzone, a teraz każda ma swoje miejsce

Iwonko, Olu dziękuję

Małgosiu wyskoczyło zdjęcie w propozycjach i tak poszło, że troszkę się naoglądałem i już w sumie kilka pomysłów mam, które mogę sobie po części już przygotować jak może jeszcze cieplej będzie na podwórku bo w grudniu to nie wiadomo jak będzie, ale spokojnie na razie na tapecie cebule Zima ciężka nie będzie pogodowo... inne przykre sprawy

Pamiętam te Twoje patyczaste choinki...śliczniaste. Jak by Cię kiedyś napadło znowu i byś wił...przygarnę

Czytałam o prognozie na łagodną zimę...zobaczymy. Ja bym jednak wolała białą i tak -10 może być...coby robactwo przerzedziło...marzenia...

Leżysz sobie pod kołderką? Malinki z herbatką piłeś???
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:01, 04 paź 2016

Do góry
Bogusiu rabata nie tyle nowa co odświeżona bo źle rośliny były posadzone, a teraz każda ma swoje miejsce

Iwonko, Olu dziękuję

Małgosiu wyskoczyło zdjęcie w propozycjach i tak poszło, że troszkę się naoglądałem i już w sumie kilka pomysłów mam, które mogę sobie po części już przygotować jak może jeszcze cieplej będzie na podwórku bo w grudniu to nie wiadomo jak będzie, ale spokojnie na razie na tapecie cebule Zima ciężka nie będzie pogodowo... inne przykre sprawy
Ogród Cioci cz. 3 16:51, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Tą godzinę temu były jeszcze chmurki, teraz błękit nieba, chociaż to słonko tylko przyszło troszkę humor poprawić bo jutro ma lać cały dzień.

U mnie w kantach woda stoi ale trudno niech podlewa. Tylko dlaczego tak strasznie zimno?
Ogród Cioci cz. 3 15:53, 04 paź 2016

Do góry
Tą godzinę temu były jeszcze chmurki, teraz błękit nieba, chociaż to słonko tylko przyszło troszkę humor poprawić bo jutro ma lać cały dzień.
Ogród Cioci cz. 3 15:41, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Nie wiem czy Was pocieszę, ale u mnie aktualnie świeci słoneczko bardzo intensywnie... mogę sobie przez okno podziwiać

No co Ty??? u mnie nieprzerwana ulewa
Ogród Cioci cz. 3 14:57, 04 paź 2016

Do góry
Nie wiem czy Was pocieszę, ale u mnie aktualnie świeci słoneczko bardzo intensywnie... mogę sobie przez okno podziwiać
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 13:29, 04 paź 2016

Do góry
Asiu dziękuję, przyda się

Kasiu potestowałbym jeszcze sporo bylin, z którymi nie miałem kontaktu, ale miejsca już brak to testowania nie będzie, a szkoda.

Ano i smarkaty i obolały, głowa pęka... pozostaje uwalić się pod kołderkę i się wygrzać.

Beatko tak to astry, przy ziemi dużo miejsca nie potrzebują bo dość gęsto rosną, kładą się pod ciężarem, ale ja od zawsze związuje je w lipcu w talii by smuklejsze były, a gorą robi się właśnie taka chmura, są wysokie z 150cm u mnie mają i muszą mieć czymś nóżki zasłonięte, ale są totalnie bezproblemowe. Bardzo je lubię.
Nie wiem jaka to odmiana, ale jak chcesz wiosną Ci ukopię bo będę to robił, a tym sposobem cały nadmiar będę miał rozdysponowany

Ja gdybym miał pozwolenie to początkiem września zrobiłbym konkretną rozróbę, ale tak oficjalnie już nie będę tego poruszał chociaż męczy to człowieka strasznie.
Przy okazji zakładania obrzeży już możesz sobie rabatki na zapas powiększyć Zima będzie na myślenie, a wiosną działanie.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 12:01, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Aniu ja planuję go doprowadzić maks na 80cm, ale co roku będę drastycznie ciąć by jak najdłużej był w jednym miejscu, może 10 lat uda się go w ryzach utrzymać Na razie będzie prowadzony na 60cm, aż się zagęści.

Kindzia przynajmniej te późne kwitnienie wszystkiego u mnie ma plusy jesienią Możliwe, że to z powodu stanowiska lub innych odmian bo Twoje to Brunette, a moje Black Neglige
Ja jeszcze poczekam bo mój piaseczek potrafi wyschnąć i w październiku, ale jak się chłód utrzyma to też przedmucham, a dolać już z węża można w razie potrzeby

Nooo, jesteś obcykany z tymi bylinami
Właśnie, zawsze z węża można podlać. Na pewno przed zimą podlewam jeszcze rodusie...
Ogród z łezką II 11:58, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Długoterminowe się zmieniły i chyba w zimnie przyjdzie nam kończyć sezon. Oj jak ja tego nie lubie.

Zmieniło się??? Szykujemy się do wydmuchania wody z linii...muszę sprawdzić
Ogród z łezką II 11:53, 04 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Zajac świetny ale do życia na swobodzie juz sie nie nadaje. Luki ma rację co można pomyślec widzac zająca na parapecie oknaCo do róz i zbierania lisci to juz wolę żeby chorowały nie dosc że przez cały rok przy nich praca to jeszcze jedna wiecej. Wolę rodki i bylinki.Pozdrówka dla emeryta.

Tak myślałam...byle tylko go nie zjedli
Na temat róż, to nie dyskutuję z Tobą Bogdziu, bo wiem doskonale jaką masz opinię o nich

Emerytowi przekazałam już wczoraj wieczorem, na telefonie przeczytałam Emeryt dziękuje
Ogród z łezką II 11:36, 04 paź 2016

Do góry
Długoterminowe się zmieniły i chyba w zimnie przyjdzie nam kończyć sezon. Oj jak ja tego nie lubie.
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 11:36, 04 paź 2016

Do góry
lojalna , Agata, Ania ,Luki, dziękuję, dziękuję, dziękuję
Ogród dużo bardziej podoba mi się na zajęciach, bo omija chwasty i różne takie dziadostwa; )
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:34, 04 paź 2016

Do góry
Zostałem uziemiony, pochorowałem się na dobre, a dokładnie to się zaraziłem bo pewne osobniki nie mogą usiąść i porządnie się wyleczyć tylko chodzą i roznoszą zarazki
Plany poszły w las, a ja z nudów już dekoracje świąteczne zacząłem oglądać, ale to chyba jeszcze za wcześnie , trzeba najpierw cebule posadzić i posprzątać ogród przed nadejściem zimy... ciężka to będzie zima.
Ogród z łezką II 11:32, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
No z zająca to się mega uśmiałem gdybym zobaczył taki widok przez okno to miałbym podejrzenia o dosypanie mi czegoś do obiadu
Pogoda ma ponoć wrócić... w sumie to mnie zastanawia bo o to nie pytałem, przed bramą też będziesz rabatę robić czy zostawiacie ją jako otwieralną bo przy wersji z większą rozróbą z tego co pamiętam chcieliście z niej zrobić stałe ogrodzenie.

Myślisz, że chłop chciałby mnie otruć??? To on doprawiał mięso w niedzielę...

Jakoś nie widzę poprawy pogody...
Na razie tylko śmietnik zamierzamy zlikwidować i tam kawałek do sadzenia odzyskam, z resztą zobaczymy.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:28, 04 paź 2016

Do góry
Asiu też jeszcze planowałem, ale ja już stwierdziłem, że w ten ogród zbytnio inwestować nie będę, jest kolorowy i bałaganiarski, taki też zostanie będę dążyć tylko do zaplanowanych zmian w większości z udziałem roślin, które mam, ale cebulowych w tym roku sobie nie odmówiłem, chociaż ja to po najniższej linii oporu No i jak zwykle z cisów zrobił się bezsensowny wywód

Jolu hmm byłem w tym roku 3 razy u Kapiasa i ani razu nie spotkałem i to jeszcze za taką cenę.
No docenić przecież trzeba bo na pewno swoje łopatą przerzucił

Agnieszko no niestety teraz już wszystko muśnięte jesienią i to mocno, ja uwięziony w domu nawet na tą zimnicę nie wychodzę. Z buksami zawaliłem bo mogłem wcześniej o nich pomyśleć i może dobrzy ludzie ogrodowiskowi by przywieźli, ale za późno na to wpadłem
Niedługo na spotkaniach będziemy się ziemią wymieniać
Droga do spełnienia 11:14, 04 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Bardzo podoba mi się taki kształt rabat, fajnie to wygląda Ja to tęsknie za zrywaniem darni, bo ta niewdzięczna praca zawsze zwiastuje nowe nasadzenia... eh jakie to piękne czasy były

oj Łukasz każdego kręci coś innego

mnie to męczy bardzo ale nie mówię że nie lubię
to takie fajne zmęczenie
zawsze przy tym mi głowa odpoczywa po pracy

dzięki za dobre słówko o rabatach
Droga do spełnienia 11:11, 04 paź 2016

Do góry
Bardzo podoba mi się taki kształt rabat, fajnie to wygląda Ja to tęsknie za zrywaniem darni, bo ta niewdzięczna praca zawsze zwiastuje nowe nasadzenia... eh jakie to piękne czasy były
Tu ma być ogród :) 21:50, 03 paź 2016

Do góry
Luki napisał(a)
Edyto według mnie to każde drzewo można przesadzić jeżeli zrobi się to odpowiednio i w dobrym terminie, ale na pewno takie drzewo sezon odchoruje. Asia nawigatorka wiosną chyba nawet przywoziła wykopane wielkie brzozy tylko, że pospolite.
Chociaż wiesz ja specjalistą nie jestem i sam bałbym się takiej operacji.
Zazdroszczę niechcianego trawnika, bo u mnie nikt nic przy nim nie robi, a bronią jak złota w skarbcu

Musze, poszperać na forum, czy ktoś się podejmował takiej karkołomnej operacji, coś u Marzenki z brzozami było, ale już nie pamiętam dokładnie co i jak.

Faktycznie fuksiara ze mnie, że tylko rok trwała eMowa fascynacja trawnikiem
Moje małe wielkie marzenie 21:31, 03 paź 2016

Do góry
Luki, dzięki, przynajmniej kilka nie będzie anonimowych już Żurawek

Tereniu, dziękuję, weekend zachęcał do pstrykania fotek

Aga, ta róża to Honore de Balzac, jedną już mam w gruncie a ta jeszcze nie wysadzona, w donicy chyba przezimuje.

Och tak Domi bardzo energetyczna i na żywo dużo ładniejsza, może dorobię się i ja dobrego aparatu, póki co zdjęcia z tela są.

Kamcia, zestawienie podpatrzone tutaj na O

Marti, u nas też szaro, buro i ponuro, ale jest nadzieja na słoneczko jeszcze, cebule trzeba przecież posadzić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies