Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:04, 17 lut 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)

A ja nadal mam mnóstwo roboty, ale spadłam z drabiny, potłukłam się strasznie, łeb rozwalony, jutro lekarz cieszę się, ze chiciaż ty do przodu
Idę poleżeć, jutro moze nadrobię i pokażę, co kupiłam, ale jak nadrobić, jak juz w wątkach po 64 posty!

Irenko obiecałaś że ten rok będzie dobry!!! Masz zakaz prac na wysokosciach! Zabieram drabinę!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:02, 17 lut 2014

Do góry
Ania a gdzie Ty? Myślalam, że mam dużo do nadrobienia, a tu nic!
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:00, 17 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Fajne spotkanie U mnie też krokusy krokusy - co najlepsze posadziłem nad kilkudziesięcioma cebulkami carexy Ice Dance i ich spod nich nie widać, ale ważne, że som

Dobrze że napisałeś.... Mialam wiosna taką rewolucje zrobic.....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 18:58, 17 lut 2014

Do góry
Wielbicielka wizytowki i całego ogrodu melduje się na posterunku Buziaki i oby do wiosny tzn. najbliższego weekendu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:16, 17 lut 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Póki co mam inny patent żeby z nimi nie latac to postawiłam je pod oknem kuchennym, w takim zagłebieniu przy murze, tam jest zawsze najzaciszniej i ciepluchno, zawinłeam od spodu i z boków agrowłóknina i rano przed praca odkrywam a wieczorem przykrywam bo u nas nocą cały czas w okolicy zera, minus 1,5 max . Pokazywałam dziewczynom jak były u mnie w sobote to tez sie dziwiły że dopusciłam aby takie dziwaczki w garazu mi wyrosły, juz sie powolutku zmieniają jesli chodzi o kolor, mam nadzieje ze sie uda......

Maragaret u mnie najcieplej tam gdzie stoją ciemierniki, pomiędzy domem a garażem i pod wiatą. Na tarsie kuchennym, wciąż nie zadaszonym, wygwizdów
Uroda ozdób polega na tym, źe cieszą moje oczy nawet wieczorem , przez szybę w drzwiach. Najwyżej kupie nowe na giełdzie
Jurajski Ogród 07:08, 17 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Gocha, Marzenko, Bogdziu, Agatko, Mariolko, Kasiu, Ulu, Aniu, jak fajnie, że zaglądacie do mnie. Dziękuję za wszystkie miłe pozdrowienia i wpisy. U mnie teraz nic nowego, pogoda w kratkę - raz deszcz, raz śnieg prószy. Przedwiośnie po prostu i tyle. Krokusy już wyłażą, ale jeszcze nie kwitną, sasanki podobnie (jeszcze troszkę, powoli i do mnie też wiosna zawita, a wtedy zanudzę was fotkami) Pozdrowienia dla Was

Pisze się na fotki
Szmaragdowy Zakątek 07:07, 17 lut 2014

Do góry
Wpadłaś już jak śliwka w kompot, znaczy się w forum
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 07:06, 17 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Bogusiu, mam 2 rodzaje lawendy. Ta na zdjęciu ładniej przezimowała i słusznie zauważyłaś że ma inny pokrój, ale czy to szerolistna to nie wiem. Jutro zrobię fotki tej drugiej dla porównania. Lawendę francuską też kupuję do donic na taras.

Nie wyrzucaj tej drugiej odmiany... Przesadż ją, wsadź w obwódkę z bukszpanu i ciesz się jej podwójnym kwitnieniem
U mnie jeszcze lawenda nie staruje z nowymi przytostami. Dzisiaj poczytam jeszcze raz o cięciu lawendy. Zawsze czytałam, że trzeba ciąć wczesnie ale wygląd lawendy u Agi przekonuje mnie do późniejszego cięcia. Mam lawendę dopiero trzeci sezon wiec wciąż się jej uczę. Nic się nie stanie jesli przytniemy ją za pózno niż za wcześnie....
Stipa wyglada jakby był środek lata....
Boćkowe perypetie ogrodkowe 07:01, 17 lut 2014

Do góry
No własnie z robalami źle, z kretem niedobrze.... A dziury po nornicach o czym świadczą? Mam pełno przy płocie, czy zagrażają moim grabom?
Właża mi z pola... Kretów w moich okolicach nie widzę....ale nornic full!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:58, 17 lut 2014

Do góry
Melduję, że u mnie o poranku -2 .... Mimo że zapowiadali, źe będzie ciepła noc..... Ciemiernikow na szczęście chyba nie trafiło...
Teraz zapowiedzi są takie, że na początek marca będzie +5 lub +17 (Twojapogoda.pl się nie może zdecydować) a Onet wieszczy powrót mrozów. Ciekawe kto ma racje. Ja wolę +5, jakoś wiosną nie lubię anomali a to +17 to ekstremum....
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:54, 17 lut 2014

Do góry
Nikita napisał(a)

No cudne te latarenki....akcja "latarenki" zakończona...super,że mieli srebrne.
Pozdrawiam

Akcja zaczęła się w twoim wątku
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:54, 17 lut 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
ha ha...chyba musimy się umówić i wstawić wszyscy na raz latarenki....będzie czad coś czuję

Ubiegła wiosna była pod przewodnim motywem donic, teraz chyba będą latarenki. Magda wystawiaj i obfotografuj (fuj co za słowo ) - foć!
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:52, 17 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Marzenko ładna dekoracja przed domem pozdrawiam ambrowca mam ale w tamtym roku podmarzł mu przewodnik i musiałam obciąć, co spowodowało, że się trochę rozrósł ale mi nie przeszkadza, bo jest śliczny

Aniu w tym roku podmarzł? Oj przy takiej łagodnej zimie to niedobrze. Zatem muszę sie przygotować na okrywanie go przez kilka pierwszych lat. Mój może się rozrastać, im bardziej tym lepiej osłoni mnie przed wiatrem. I tak posadzę trzy obok siebie aby stworzyły piekną ściane. Ciekawe czy ambrowce można troszke formować?

Albo nie posadze bo nie kupie.... To będą buki dawyck gold.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:50, 17 lut 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Marzenko,
bardzo dziękuję za wizytę i porady w sprawie lawendy. Czekam teraz na hasło i będzie cięcie.
Napisałam parę słów u siebie.
Często zaglądam i podziwiam doskonały w każdym calu ogród. Tyle się u Ciebie dzieje chyba znów nie będę mogła zasnąć.
pozdrowienia zostawiam

Joasiu dziekuję za wizytę. O cieciu lawendy będę trąbić
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:49, 17 lut 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Madżen, ja też teściowej trochę przebiśniegów skubnęłam, ale jeszcze w listopadzie. Też już wyszły, ale nie kwitną jeszcze tak jak u Ciebie. Ale u teściowej już ładne są. Muszą się zadomowić.

Poproszę też linka o latarenkach. I mam jeszcze jedną sprawę. Jadłam u Was kiedyś wędzone ryby na spotkaniu. Możecie mi z M doradzić jak przygotowujecie je do wędzenia (jakaś zalewa?), jak długo wędziliście i w jakiej temp. i jakie ryby próbowaliście wędzić i które Wam smakowały, a które nie.
Może być w kuchennym wątku jak wolisz.

Mam nadzieję, że latarenki zamówiłaś.... Bo chyba sklepowi schodzą jak swieże bułeczki i nie wiedzą co się stało..... chyba już kilkanaście sztuk w ciągu tygodnia sprzedali
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:47, 17 lut 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Marzenko, jeśli Twoje graby mają odrosty korzeniowe to masz gotowe sadzonki. Inny sposób, to z siewu nasion, ale muszą być stratyfikowane. Szczepieniem sadzonek grabu pospolitego chyba nie zamierzasz się bawić?

Widzisz a ja naiwna myślałam, że wystarczy patyczki wsadzić do gleby... Wot i blondynka... To ja sobie kupię wypasione drzewka
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:43, 17 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Marzenko, przybiegłam zwabiona przebiśniegami - śliczne są. Ambrowiec też niczego sobie, ale buki też piękne, no i co tu teraz wybrać?

Aga ja juz w międzyczasie też wygooglałam info o czerwonych bukach na lewą stronę
Pojade obejrzę i się zdecyduję na miejscu. Musze objeździć centra, tylko czy już otwarte?

Raczej uzupełnienie się szykuje, ale kto wie co mi do głowy strzeli? W ogrodzie dzialam szybko a teraz jest idelany moment na sadzenie drzew, nie ma co dumać. Ja i tak wiem, ze moje pomysły kręcą sie wokół grabów/buków , tylko ambrowiec mnie zauroczył. Widziałam tej jesieni w jednym z ogrodów trzy ambrowce i tego widoku nie zapomnę. Muszę jednak kupić odpowiednio duże okazy.
Ale skoro alternatywą są buki to wiem, że głupoty nie zrobie.... A jeszcze miesiąc temu myślalam o platanach, ale wybiłam sobei z głowy....chyba że chcę przyszlym sąsiadom grabić jesienią codziennie trawnik ......
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 06:41, 17 lut 2014

Do góry
noemi napisał(a)

mam pomysła, bo też już nad tym dumałam .... mam 2 skrzynki ehlo , grafitowe, kupione dwa lata temu w ZC , własnie je zmierzyłam, wydają się być idealne , 20 cm x 50 cm z takim rantem, jak będziesz odbierać donice , podrzucę Ci te skrzyneczki i sprawdzimy , myslę, że będą idealne

Nawet nie wiesz jak Cię kofam!! Ja muszę odebrać chyba donicę wcześniej bo przecież za dwa tygodnie to jedziemy na Gardenie....
Madzia kup marcową magnolię - w niej jest kupon na bezpłatne wejście na Gardenie
Ogrodnik Mimo Woli cd 06:37, 17 lut 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Krokusy kwitną, no to sezon wiosenny Anno Domini 2014 rozpoczęty u Ciebie

Dokładnie tak! co tam krokusy we Wrocławiu, dopiero gdy zakwitną w Rzeszowie to dla mnie sygnał, że nadeszła wiosna i można działać w ogrodzie
Postawić trawkę nad i... 06:36, 17 lut 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...krótki raport z soboty:
- wycięty miskant - czeka na przesadzenie w next sobotę
- obcięty perukowiec - też czeka w kolejce na przesadzenia...
- spryskana brzoskwinia i czereśnia ( nie dadzą mi jej wyciąć) na kędzierzawość...
- posprzątana rabata przy wejściu, trochę podcięte ale bez szału carexy Amazon mist - szał zostawiam na potem...
- no i hit dnia - przesadzona magnolia nr 1...z tym to będzie ciekawie, jak się przyjmie to będzie cud...
...mam nadzieję na ładna pogodę w następną sobotę bo pracy mamy na prawdę sporo i nie wiem jak się wyrobimy....czas pokaże...

Widzę, że poczułaś wiosnę
Przypomniałaś mi o przycięciu perukowca, koniecznie muszę to zrobić aby się ladnie rozkrzewil, jak ostro swojego tniesz? Czytałam , ze należy go ciąć mocno.
Magnoli życzę aby nadal było takie ciepełko jak teraz.
Mnie czeka przesadzanie róż w następną sobotę i jakichs 10 miskantów, aż się pocę na samą myśl.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies