Maragaret u mnie najcieplej tam gdzie stoją ciemierniki, pomiędzy domem a garażem i pod wiatą. Na tarsie kuchennym, wciąż nie zadaszonym, wygwizdów
Uroda ozdób polega na tym, źe cieszą moje oczy nawet wieczorem , przez szybę w drzwiach. Najwyżej kupie nowe na giełdzie
Nie wyrzucaj tej drugiej odmiany... Przesadż ją, wsadź w obwódkę z bukszpanu i ciesz się jej podwójnym kwitnieniem
U mnie jeszcze lawenda nie staruje z nowymi przytostami. Dzisiaj poczytam jeszcze raz o cięciu lawendy. Zawsze czytałam, że trzeba ciąć wczesnie ale wygląd lawendy u Agi przekonuje mnie do późniejszego cięcia. Mam lawendę dopiero trzeci sezon wiec wciąż się jej uczę. Nic się nie stanie jesli przytniemy ją za pózno niż za wcześnie....
Stipa wyglada jakby był środek lata....
No własnie z robalami źle, z kretem niedobrze.... A dziury po nornicach o czym świadczą? Mam pełno przy płocie, czy zagrażają moim grabom?
Właża mi z pola... Kretów w moich okolicach nie widzę....ale nornic full!
Melduję, że u mnie o poranku -2 .... Mimo że zapowiadali, źe będzie ciepła noc..... Ciemiernikow na szczęście chyba nie trafiło...
Teraz zapowiedzi są takie, że na początek marca będzie +5 lub +17 (Twojapogoda.pl się nie może zdecydować) a Onet wieszczy powrót mrozów. Ciekawe kto ma racje. Ja wolę +5, jakoś wiosną nie lubię anomali a to +17 to ekstremum....
Aniu w tym roku podmarzł? Oj przy takiej łagodnej zimie to niedobrze. Zatem muszę sie przygotować na okrywanie go przez kilka pierwszych lat. Mój może się rozrastać, im bardziej tym lepiej osłoni mnie przed wiatrem. I tak posadzę trzy obok siebie aby stworzyły piekną ściane. Ciekawe czy ambrowce można troszke formować?
Albo nie posadze bo nie kupie.... To będą buki dawyck gold.
Mam nadzieję, że latarenki zamówiłaś.... Bo chyba sklepowi schodzą jak swieże bułeczki i nie wiedzą co się stało..... chyba już kilkanaście sztuk w ciągu tygodnia sprzedali
Aga ja juz w międzyczasie też wygooglałam info o czerwonych bukach na lewą stronę
Pojade obejrzę i się zdecyduję na miejscu. Musze objeździć centra, tylko czy już otwarte?
Raczej uzupełnienie się szykuje, ale kto wie co mi do głowy strzeli? W ogrodzie dzialam szybko a teraz jest idelany moment na sadzenie drzew, nie ma co dumać. Ja i tak wiem, ze moje pomysły kręcą sie wokół grabów/buków , tylko ambrowiec mnie zauroczył. Widziałam tej jesieni w jednym z ogrodów trzy ambrowce i tego widoku nie zapomnę. Muszę jednak kupić odpowiednio duże okazy.
Ale skoro alternatywą są buki to wiem, że głupoty nie zrobie.... A jeszcze miesiąc temu myślalam o platanach, ale wybiłam sobei z głowy....chyba że chcę przyszlym sąsiadom grabić jesienią codziennie trawnik ......
Nawet nie wiesz jak Cię kofam!! Ja muszę odebrać chyba donicę wcześniej bo przecież za dwa tygodnie to jedziemy na Gardenie....
Madzia kup marcową magnolię - w niej jest kupon na bezpłatne wejście na Gardenie
Widzę, że poczułaś wiosnę
Przypomniałaś mi o przycięciu perukowca, koniecznie muszę to zrobić aby się ladnie rozkrzewil, jak ostro swojego tniesz? Czytałam , ze należy go ciąć mocno.
Magnoli życzę aby nadal było takie ciepełko jak teraz.
Mnie czeka przesadzanie róż w następną sobotę i jakichs 10 miskantów, aż się pocę na samą myśl.....