Gren z ubiegłego roku ale słabo się rozrosła, zakwitła dwoma kwiatkami.
Padła mi Artrmisia po deszczach, w jednym miejscu widać życie przesadzę do rozmnożenia.
a w tym miejscu trzeba podkopać dam żwirku, podsypię kamieni, nie lubi ciężkiej ziemi.
zrobiły się poczochrańce po deszczach.
Wg mnie te pasy jasne to nie jest trawa spalona tylko nie dosiana nawozami tzw mijanka typowe pasy przy niedonawozeniu. Jakiej szerokości te jasne pasy bo można jeszcze podsypać nawizem ręcznie, ale nie jestem pewna co to jest bo fota z daleka.
Możesz też nic nie robić tylko kośic i podlewac po miesiącu już będzie wyrównane. Na początku września nawiez jesiennym ale ręcznie krzyżowo. Granulki nawozu widać jak rozrzucasz.
Pomysł z dereniem jest dobry.
Masz już tam kolor bordowy (śliwa), zielony w odcieniach, niebieski w odcieniach (perovskia i chyba kocimiętka), różowieć będą rozchodniki, białe w odbiorze derenie i pnie brzóz. Hortensje będą duże. To one powinny gwiazdorzyć. Jeżówki (jeśli będą w jaskrawym kolorze) będą rozpraszały wzrok. Moim zdaniem wielką zaletą tej rabaty jest spokojna harmonia.
Ale jeśli odczuwasz potrzebę wprowadzenia tam jeżówek współgrających kolorystycznie ze śliwą, to je posadź.
Edit: Nie dla trzcinnika- za dużo odmian traw na jednej rabacie wprowadzi chaos. Ta prawa strona będzie wyglądała jak sztucznie dołączona.
Fotki dla Mirelki
Za jej radą w tym roku przycięłam szałwie tak jak ona. Czyli same kwiatostany wycięłam. W zeszłym roku cięłam przy ziemi i nie zakwitła drugi raz.
Już zaczyna drugie kwiatnienie.
Oj, 1,5 miało być .Haa, haa,
O taki 2,5 m nie słyszałam .
limonkowa jeżówka Lemon Drop ?? To nie dawny zakup.
Sama nie wiem jak będzie zimować . Moja jeżówka Secret Joy po zimie zniknęła.
Ewo może to i dobry sposób na sianie stipy. Ale ja jej już nie chcę. Nie będę się na nią wkurzać. Wcześniej pisałam że siałam ją ostatni rok. Mam wiele innych równie fajnych traw. Choćby ta.
Pegasus (jednoroczna)
Witam Wszystkich Serdecznie. Mam zapytanie. Może ktoś pomoże w obsadzenia rabaty roslinkami bo jakoś brak pomysłu. Mam obok domku trójkąt o wymiarach 4.5 x 3.0 x 3.0. Coś zaczęłam tworzyć. Zobaczcie sami.
Ewo, ujęcia wystylizowane na maksa na okładki gazet ogrodniczych. Fajnie że takie kwiecie pięknie rośnie-pooglądałam i powąchałam ale w obawie przed pszczołami wolę to pierwsze czyli oglądanie U mnie zbyt ciężkie warunki panują dla takich zwiewnych roślin, jak to Viva mi powiedziała że nie można mieć wszystkiego więc dlatego zaglądam.
Haniu, witaj!
ano trochę i bibelotów mam.
jeżówkę Lemon Drop mam od niedawna .I to jedną.A u ciebie jej 32!!zadziwiająco Podoba mi się u ciebie.Pięknie tam masz i bogato roślin i kolorów .
Daleko mi do ciebie .
cudne te twoje rabaty
Silver Doloar kupowałam,ale okazała się pomyłka.I jest inna.A Silvera dalej nie mam.
hortensję Lady Pink w tym roku dopiero kupiłam.Jeszcze mała.Oby nie była pomyłką
Piękne mas te hortki.
Ta ciemna rudbekia dobre i zimuje ??
Ja niedawno ja kupiłam .
Lemon Drop mam jedną.Te nie dawno kupiona.A u ciebie 32 stuki ?WAW!!!
Dalili duzo u ciebie.A wszystkie piękne.
A te jeżówki różowe.Jaka kępa!!!
Pięknie mas.I to bardzo