Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:15, 23 sie 2018

Margerytka40 napisał(a)

Coś nie wydaje mi się żeby one zechciały w tych domkach zamieszkać,jeśli już to chyba zrobiłabym ze zwykłej skrzynki odwròconej do góry dnem i bez jednej ścianki. Obłożyć ją gałązkami,liśćmi i podobno one wyczuwają zapach człowieka więc wszystkie prace najlepiej w rękawiczkach

Asiu spróbujemy, dla dzieci to zawsze frajda zbudować domek, a nóż mu się spodoba Byłam w ogrodniczym,ale dziwnie na mnie spojrzeli kiedy zapytałam, czy mają domy dla jeża
alis 11:29, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)
I obecnie moja ulubienica, zakupiona w tym roku, sporo urosła ciekawa jestem jaka będzie w następnym sezonie - róża Minerva

Miłego dnia

Prześlicznie, moje ulubione roślinyCzy jesteś zadowolona z Polar Bear?
frezja 11:36, 23 sie 2018

U mnie też jeże...nawet rodzinka była w ub. roku. Przychodzi na kocią karmę mięsną z saszetek. Suchej nie wolno im dawać.
paulina_ns 12:22, 23 sie 2018

Kasia_CS napisał(a)
OO ale super, że masz jeżyka! Ja żałuję, że kiedyś o tym nie pomyślałam, bo nawet i mnie na tym blokowisku odwiedził

Kasiu jak on taki pożyteczny dla ogrodu jest to mu nawet budę mogę zbudować hihi szkoda tylko, że nornic nie zjada pokochałabym go miłością bezwarunkową
paulina_ns 12:23, 23 sie 2018

BasiaLT napisał(a)

On pewnei będzie wolał miejsce trochę zaciszne i ustronne. Nie usuwaj wszystkich liści, najlepiej zagrab pod jakieś krzaczki.

Dzięki Basiu będziemy wieczorkiem jak mąż z pracy wróci coś kombinować
Kasya 12:28, 23 sie 2018

paulina_ns napisał(a)

Kasiu jak długo masz ją u siebie?

od zeszlego roku
paulina_ns 12:37, 23 sie 2018

Dzisiaj wybrałam się do ogrodniczego jest już w ofercie tyle pięknych wrzosów, ciężko przejść obojętnie, oczywiście skusiłam się na jednego co wiązało się z zakupem nowych donic i zmiany kompozycji tarasowej na bardziej jesienną przy okazji udało mi się wypatrzyć hortensje magical moonlight w trochę wyższej cenie niż w A. i też nie kwitnącą, ale kupiłam, tej uschniętej nie będę jeszcze wyrzucać, a nóż wiosną ożyje na nowo, przesadzę ją tylko w bardziej zaciemnione miejsce.

Zastanawiam się czy do tych dwóch donic nie dokupić jeszcze jednej najniższej? Byłam z dziećmi, więc zakupy były mega szybkie i nawet pomyśleć spokojnie nie mogłam, a teraz myślę,że chyba by jeszcze niższa pasowała co myślicie?
zoja 12:56, 23 sie 2018

ja myślę, że jeszcze trzecią donicę dostaw
fajne zakupy
paulina_ns 13:12, 23 sie 2018

alis napisał(a)

Prześlicznie, moje ulubione roślinyCzy jesteś zadowolona z Polar Bear?[/quote

Dzięki Alicjo u mnie polar bear dopiero drugi sezon, w tamtym roku nie zakwitł mi w ogóle, nie wiem czemu w szkółkach w ofercie jest tak dużo nie kwitnących hortek, w każdym razie ściełam nisko wiosną i w tym roku zakwitł już ładnie. Śliczna jest ta odmiana hortensji większości hortek u mnie jest nuż przebarwionych polar nadal biały i to mi się w nim podoba, jedyny jego minus,że po deszczach rozłożył się całkowicie i musiałam go podwiązać, może coś w przyszłym roku będzie sztywniejszy.
paulina_ns 13:14, 23 sie 2018

frezja napisał(a)
U mnie też jeże...nawet rodzinka była w ub. roku. Przychodzi na kocią karmę mięsną z saszetek. Suchej nie wolno im dawać.

O to jak cała rodzinka to już full wypas . Ja nie będę go dokarmiała wolę,żeby zjadał to co ma w ogrodzie