Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 30 sie 2013

Do góry
Malkul, wracaj z wakacji i dawaj zdjęcia. Pocichutku zaglądałam do Ciebie. Twój dom i ogród jest dla mnie inspiracją
Ogród z prostymi liniami 11:06, 30 sie 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Jeśli rośliny są małe, to przeważnie jest niedosyt . 10 lat temu też mi się tak wydawało, a teraz wszystko mam takie wielkie, że z przesadzaniem jest bardzo duży problem, bo sił brak. Twój ogród prezentuje się pięknie moim zdaniem. Przypomina ogrody o kątach prostych tutaj prezentowane. Tosia tak robi, Madżen ma taki, Monia kwiat holandii, Wieloszka przecież i jeszcze parę dziewczyn widziałam jak tworzą geometrię. Jak wszystko trochę podrośnie, to będziesz sama widziała, gdzie brakuje koloru, gdzie zwiewności itd. Bylinami, trawkami zawsze zmienisz rabatę, więc się tak nie przejmuj. Mam nadzieję, że żywopłot cisowy urośnie Ci szybko . Sama posadziłam mały wokół kompostownika i mojego "roślinnego szpitala", ale nie wiem, kiedy ten bałagan zasłoni. Rośnie jednak wolno niestety. Polecam Ci choinę kanadyjską, na którą się czaję. Jeśli oczywiście jeszcze mam miejsce. Dla mnie ... jeszcze kanty trawnika wyrównać i jest perfect! No i sama zrobiłaś, dobrałaś, posadziłaś ... brawo. Gratuluję.
Pozdrowienia.

Dziękuję.Czasami trzeba wylać kubeł zimnej wody na głowę o poranku. Masz rację, rośliny są małe, teraz jeszcze nie prezentują się okazale, ale by się chciało ciągle więcej. Wiem, ze można łatwo przesadzić z ilością gatunków, bronię się żeby nie "zostać ogrodową kokoszką" - za malkul. Weszłam do Twojego ogrodu, piękny!!!Już mi lepiej
Ja też cisy posadziłam koło kompostownika. Po wrzuceniu skoszonej trawy sączy się zawsze z niego i nie wiem czy to cisom nie zaszkodzi, czas pokaże.
Powiedz mi w takim razie, gdzie tą choinę mogłabym posadzić, bo ja myślę o tych brzozach 'Doorenbos'.
Chciałabym zrobić w części ogrodu zakątek z brzozami 'Doorenbos' jak w pięknym projekcie Danusi Ogród z lustrem.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=234

Jeszcze raz moje rabaty, które może mogłabym zmienić.

W daliach ukrywa się buk chyba 'Pendula', męczą go te kwiaty, ale żal mi ich usuwać, nie spodziewałam się takich rozmiarów. Może tego świerka kującego wymienić na większego serbskiego i brzozy 'Doorenbos' ze srebrnymi miskantami? Brak doświadczenia jest dla mojego ogrodu szkodliwy!

kalina na razie wygląda słabiutko, podciałam ją, zeby się rozkrzewiła i nic.
Bonsai i niwaki 22:31, 29 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Danusiu- wytłumacz proszę krok po kroku jak "dla zielonej rukoli czyli mnie" - jak powiększać "objętość chmurek"?? a dokładniej to pytam o chmurki w grabie.
jak tu:

Chmurki co każde cięcie trzeba nieco dłużej "wypuszczać" - wtedy będą się powiększały.
Bonsai i niwaki 21:17, 29 sie 2013

Do góry
ale co mam ciąć gałązki w miejscu chmurki i one się będą zagęszczać? tzn. z przyciętej gałązki wyrosnie kilka nowych? wytłumaczcie mi to jak "pastuch krowie" bo musze to zrozumieć
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:08, 29 sie 2013

Do góry
Śliczny i zadbany
Kraina Czarów w fazie projektów 21:08, 29 sie 2013

Do góry
ja sadziłam w koszyczkach
Ogród z prostymi liniami 21:07, 29 sie 2013

Do góry
Syla - ja mam graba i będę go ciachać w tego bonsaia którego dałaś w inspiracji powyżej , dziś zadałam pytanie danusiu, być może pomoże, zaglądaj tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/1222-bonsai?page=11
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:05, 29 sie 2013

Do góry
Danusiu-jak zwykle obłędnie
w wolnej chwili proszę o radę: https://www.ogrodowisko.pl/watek/1222-bonsai?page=11#post_5
Bonsai i niwaki 21:01, 29 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bonsai to forma którą się przycina, jeśli ma już wszystkie "pietra" czy jak to nazwać "chmurki" - to więcej nie musisz robić i trzymasz ja na takiej wysokości, jak kupiłaś. Tylko "objętość chmurek" się powiększa.

Danusiu- wytłumacz proszę krok po kroku jak "dla zielonej rukoli czyli mnie" - jak powiększać "objętość chmurek"?? a dokładniej to pytam o chmurki w grabie.
jak tu:
Ogród niby nowoczesny ale... 21:47, 21 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 20:47, 21 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Nasze ukochane tatry to co dostępne wózkiem

Piękne te nasze góry Pozdrawiam serdecznie
Zapach ziemi 21:54, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)

Aguś hihihihi też posiadam taki sekretne notesik, zapisałam i ja.

Najgorsze jest to że tych notesów jest wiele , walają się po całej chałupie - juz nie wiem co gdzie zapisywałam. Zimą trzeba będzie porzadki zrobić.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:35, 20 sie 2013

Do góry
butterfly napisał(a)
Aga, u mnie podobny filtr potrzebny

Ale jaką ty masz sliczna Ovinę!
Dziękuje za zdjęcia - aktualnie rozmyslam nad Varellką - bo przypomniałam sobie że |Gosia-malkul ma je przy stipie, hmmm...

Varelki cudne są, ale ceny mają zaporowe
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:33, 20 sie 2013

Do góry
Aga, u mnie podobny filtr potrzebny

Ale jaką ty masz sliczna Ovinę!
Dziękuje za zdjęcia - aktualnie rozmyslam nad Varellką - bo przypomniałam sobie że |Gosia-malkul ma je przy stipie, hmmm...
Kret, krety - sposoby na kreta 21:22, 20 sie 2013

Do góry
Danusiu ty wygrałaś na dniach walkę z kretem , podziel się tu prosze swoją metodą.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 20:28, 20 sie 2013

Do góry
Kochani, dziękuję za wszelkie oznaki obecności na moim wątku
Moje błagania o deszcz w końcu zostały wysłuchane i od wczorajszego wieczoru z małymi przerwami u mnie w końcu pada. I paradoksalnie proszę o jeszcze, żeby mój staw znów ożył i wrócił do poziomu wody z początku lata

Grembosiu, bardzo jesteś łaskawa, ale to Twój ogród nadaje się do magazynów ogrodniczych. Przepięknie wygląda w pełni lata, a ten grill w altance to majstersztyk. Będę zgapiać, jak żon się zadeklaruje, że sam wykona. Zostało nam jeszcze troooochę cegły klinkierowej i kostki granitowej, która zalega w miejscu, którego Wam nigdy nie pokazuję

Iwonko - gdzie Ty byłaś, jak Cię nie było? Ale fajnie, że wróciłaś na łono Ogrodowiska

Celinko,Agnieszko, Borbetko, Irenko, Marzenko O, Beato O, Aniu K, Bogda bardzo dziękuję

Malkul, ja też ledwo kilkanaście sztuk uratowałam przed znajomymi Jeszcze strzeżą zęby na moje wielkie Anabelki

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie Mokra, ale szczęśliwa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:27, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ana-krupówki, dolina chochołowska i kościelisko. da radę do samego końca dojść choć końcówka cięzko wózkiem
Pamiętam że jak synek miał 1,5 roku to z nim przz szpiglasowaa przełęcz z doliny 5 stawów do morskiego oka wedrowaliśmy w nosidle turystycznym cudowne wspomnienia.
a skalne miasta znasz? też wspaniałe szczególnie te po czeskiej stronie

Ale Wam fajnie.
Ja chochołowską pokonałam w 7 miesiącu ciąży.
Ludzie bili mi brawo po drodze
Jeździliśmy z M. w Tatry co roku (nawet ślub tam mieliśmy), ale teraz 5h jazdy z Małym to trudniejsze do wytrzymania niż Giewont....

Całuski Kokoszko

Bzidki krecik, a sio!
Ogród niby nowoczesny ale... 13:59, 20 sie 2013

Do góry
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:45, 20 sie 2013

Do góry
Aguś nie zawsze wyszstko jest takie jak wygląda reszta priv.
Ogród Sylwii od początku cz.II 13:40, 20 sie 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Syluś praca wre widzę. zmiania się oj będzie pięknie

tak w ogrodach zimowych praca wre ... na zewnątrz już trochę spokoju .... dzisiaj trochę pokropiło choć mam nadzieję na większą ilość deszczu .... Wczoraj nawoziłam magiczną siłą ..... dzisiaj dokończę podlewaniem nawozami ..... sadzić mi się nie chce dlatego dałam sobie na wstrzymanie i po szkółkach nie jeżdżę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies