Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

iwka 18:10, 22 sie 2013

No i był dubelek, więc będzie
AlicyaLK 09:39, 23 sie 2013

iwka napisał(a)
Nie mam swojego wątku. Na razie tylko podglądam inne piękne ogrody, czytam i próbuję zrobić coś u siebie. Ciężko idzie, bo przez prawie dziesięć lat sadziłam co popadnie bez żadnego składu i ładu. Świerki na działce już rosły ale były jeszcze małe jak zamieszkaliśmy, a teraz takie kolosy. Szczerze mówiąc to mi tam nic nie chciało rosnąć. Były tam już różne rośliny, namiastka skalniaka też. I nic mi się nie podobało i co roku od nowa. Ale tak to jest jak człowiek się nie zna a wydaje mu się, że jest inaczej . Miejsce to jest z trzech stron obrośniete świerkami, tak w literę U. Słońce dochodzi tylko od wschodniej strony ale i tak jest go niewiele. Mam nadzieję, że na ogrodowisku coś podpatrze i w końcu ta rabata będzie jakoś wyglądała.

To widzę, że mamy podobną sytuację ogrodową... czyli kiepską
Mi Danusia radziła linie kroplującą wzdłuż świerków, żeby coś tam w ogóle wyrosło... W przyszłym roku, chyba taką prostą położymy... Może załóż swój wątek, to wtedy nie tylko będziesz podpatrywać, ale ktoś Ci doradzi...
polinka 09:38, 28 sie 2013

Ala urlopujesz się, że taka cisza u Ciebie?
Macham wesoło
AlicyaLK 10:42, 28 sie 2013

Nie urlopuję tylko zasuwam w pracy A po pracy też mam mnóstwo projektów do dokończenia i to nie ogrodowych, dlatego niestety rzadziej jestem na Ogrodowisku
Ale wczoraj zakupiłam 70 tulipanów tak więc o ogrodzie pamiętam

Jak tu jestem, to zadam może od razu pytanie. Radzicie sadzić tulipany, krokusy, pierwiosnki w koszyczkach, czy nie? Trochę boję się, ze mi coś zje moje cebulki, ale z drugiej strony, wolałabym sadzić do ziemi... dylematy
Loosiuu 10:55, 28 sie 2013

Tulipany lepiej do koszyczków, bo trzeba je wykopywać częściej, a reszta może iść do ziemi
malkul 21:08, 29 sie 2013

ja sadziłam w koszyczkach
Toszka 00:35, 01 wrz 2013

Jak coś postanowi zjeść cebulki to i koszyczek nie pomoże... wiem coś o tym
Ale niewątpliwie z koszyczkiem łatwiej wykopać.
aleksandra_g 12:42, 20 wrz 2013

halo halo co tak cicho? jak tam cebulki? posadzone? ja właśnie zaczełąm cebulowe szaleństwo, większośc w koszyczkach sadzę....
malkul 19:47, 20 wrz 2013

ala puk puk
gusiarz 10:10, 21 wrz 2013

Aluś - a ja myślałam, że się dąsasz i nie wpadasz.... a Ciebie niet? Co do cebulowych - mam radę od sąsiadki - ona sadzi je w puszkach po kukurydzy, groszku. Robi kilka dziurek w dnie, sypie dobrej ziemi i sadzi na równo z ziemią lub ciut niżej. Chodzi o to by mysiorki nie weszły od góry. Buziaki for ju