Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :)

Syla 20:55, 22 sie 2013

najbardziej uciążliwe te kopce są w żwirku ..... dlatego z niego zrezygnowałam .... Kret mi nie przeszkadza , natomiast nie toleruję nornic a i tego u mnie pod dostatkiem w długim jednym paśmie ....
butterfly 21:14, 22 sie 2013

No i u mnie pojawiøa sie nornica.... ale najbardziej wkurzyl mnie pies jak ja zaczął tropic i jak po raz 5 wsadzalam te sama werbene....
Sylwia 11:10, 30 sie 2013

Malkul, wracaj z wakacji i dawaj zdjęcia. Pocichutku zaglądałam do Ciebie. Twój dom i ogród jest dla mnie inspiracją
malkul 17:06, 30 sie 2013

Magda70 napisał(a)
Aha...kret też mnie kocha....
Taką mi niespodziankę zgotowal po powrocie z urlopu, że masakra...pod skrzynie stara się wleźć....

hihihi u mnie taz cała jedna skrzynia obkopana dookoła w kopce
a slimaki nagie się też znalazły, siedziały sobie przy skrzyni z pomidorami i żarły to co zwisało

Nota bene pomidorów to wdała mi się zaraza ziemniaczana i dwa dni temu zebrałam wszystkie ( było tego dwa wielkie wiadra). z zielonych zrobiłam sałatki do słoików na zimę a czerwone część do zjedzenia zostało a część rozgotowłam z bazylią do słoików do sosów zup itp, lasagne i pizzy
dzis trochę poczyściłam skrzynie z krzaczorów, i planuję zasiać jakiś zielony nawóz.
malkul 17:06, 30 sie 2013

Syla napisał(a)
najbardziej uciążliwe te kopce są w żwirku ..... dlatego z niego zrezygnowałam .... Kret mi nie przeszkadza , natomiast nie toleruję nornic a i tego u mnie pod dostatkiem w długim jednym paśmie ....

a jaki masz sposób na nornice?
malkul 17:07, 30 sie 2013

Sylwia napisał(a)
Malkul, wracaj z wakacji i dawaj zdjęcia. Pocichutku zaglądałam do Ciebie. Twój dom i ogród jest dla mnie inspiracją

wróciłam Miło mi to słyszeć że mogę kogoś inspirować
malkul 17:09, 30 sie 2013

butterfly napisał(a)
No i u mnie pojawiøa sie nornica.... ale najbardziej wkurzyl mnie pies jak ja zaczął tropic i jak po raz 5 wsadzalam te sama werbene....

tez bym się wkurzyła, na szczęscie nie mam psa
ja w tym roku od Sebka dostałam małe werbenki a teraz sa ogromne i cudne , musze przyznać że skradły moje serce Na amen.
Ale stipy na razie numer jeden
malkul 17:09, 30 sie 2013

butterfly napisał(a)
Gosia, w jakich odstepach sadziłaś Varellki?

napaliłam sie na nie

Mam nadzieję że to nei za późno - sadziłam co 1 metr (zg z projektem)
malkul 17:12, 30 sie 2013

Gabisia napisał(a)

Ale Wam fajnie.
Ja chochołowską pokonałam w 7 miesiącu ciąży.
Ludzie bili mi brawo po drodze
Jeździliśmy z M. w Tatry co roku (nawet ślub tam mieliśmy), ale teraz 5h jazdy z Małym to trudniejsze do wytrzymania niż Giewont....

Całuski Kokoszko

Bzidki krecik, a sio!

Podziwiam Cię, w ten weekend bylismy tez w zakopcu i szlismy z dziećmi na morskie oko, i szły trzy dziewczyny w bardzo mocno zaawansowanej ciąży, wszyscy lipili "o co tu chodzi" i drapali sie po głowach
malkul 17:14, 30 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gosia nie drażnij lawa, znaczy się M!!! ty się ciesz, że on cokolwiek robi a nie musisz bólić kasy za gabiony i donice.... I troszkę zwolnij. Ja dwa lata ogród własnymi ręcami zakładałam, nie da rady szybciej, w przeciwnym razie się zaorasz albo wypłukasz z kasy... I tak pergoli i poprawki ściany wodnej w tym roku nie zrealizowałam... Bo ani kasy ani chęci nie mam
A M musi znaleźć czas aby z zimnym piwkiem spoglądać smętnym wzrokiem na skoszony trawnik (jak już go sam założy...) i niech lepiej za dużo nie robi, bo potem potfora wychodujesz na własnej piersi i powie ci że trzeba rabaty zmieniać.... Tfu tfu na psa urok!! Mówię Ci to ja, która takiego potfora wyhodowałam i już drugą rabatę muszę poprawiać.....Najpierw kazał się pozbyć kosaćców a teraz wygląd rabaty przy kanapch mu się nie podoba....

Marzenko, mądra z Ciebie kobieta! Masz rację, zgadzam sie ze wszytskim. Piękne inspiracje pochomikowłaś sobie, zaglądam często
Na bieżąco też podglądam pismo obrazkowe u Ciebie, na resztę czasu niet bo w pracy zawodowej mam sajgon.