Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "kalina"

Ogród Basi 16:23, 20 maj 2018

Do góry

Po kratce pnie się clematis Jan Paweł II

Tutaj kalina japońska.
Ogród pod lasem 12:33, 20 maj 2018

Do góry
Marga napisał(a)

Jak ja lubię takie klimaty Pięknie masz. Kalina Kilimandżaro mnie urzekła. Myślałam, że to dereń pagodowy
Zazdroszczę, że hakone tak szybko Ci rosną. Swoje mam już trzeci rok, a wciąż jakieś mikrusie.Pozdrawiam wiosennie

Dzięki Kalina śliczna, lubię na nią patrzeć. Ciekawa jestem co pokaże jesienią.
Hakone to u mnie podstawa ogrodu, naprawdę. Jedyna roślina, która rośnie jak burza, nie grymasi, pięknie wygląda. Dobrze, że choć ona jedna
Ogród pod lasem 23:36, 19 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Jak ja lubię takie klimaty Pięknie masz. Kalina Kilimandżaro mnie urzekła. Myślałam, że to dereń pagodowy
Zazdroszczę, że hakone tak szybko Ci rosną. Swoje mam już trzeci rok, a wciąż jakieś mikrusie.
Pozdrawiam wiosennie
W ogródku Iwony 21:23, 19 maj 2018

Do góry
Rodgersja - tydzień temu ledwo wystawała z ziemi.

Kalina wciąż kwitnie.

Iryski i grążel

Języczka - przysmak ślimaków. Na szczęście w tym roku nie ma ich za wiele.

Ogród z uśmiechem 20:54, 18 maj 2018

Do góry
viva napisał(a)
Jolu, piękne zdjęcia U Ciebie dopiero teraz kwitnie kalina Onondaga?
U mnie już dawno przekwitła

Pięknie dziękuję

Na Mazowszu jednak zimniej i okres wegetacyjny zaczyna się ok 10 dni później.
Poza tym ona kwitnie po raz pierwszy, może to też ma wpływ? Dla mnie mogłaby kwitnąć cały czas.
Ogród pod lasem 11:29, 18 maj 2018

Do góry
anka_ napisał(a)
Trzeba było krzyczeć- oddaj!
Izuś nie wiem co to za kalina którą od ciebie dostałam, ale to napewno nie Cascade. Jakiś większy rarytas. Cascade mam od kilku lat- zupełnie inny liść i kwiat. A zrób proszę fotkę liści tej co kupiłaś.

Szalona kobieto hahaha
Nieee, Twoja to na pewno nie Cascade ani żadna pagodowa. Może Juddi? Pamiętam, że kupowałam ją bez nazwy. Ta moja wczorajsza ma mi przesłonić nieco pień magnolii. Jak Twoja rośnie? Powoli?
Ogród pod lasem 11:25, 18 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
To nie dereń tylko kalina Cascade Ja lubię, choć mojej poprzedniej było za ciemno i powędrowała do anki_. No ale teraz mam jaśniej i liczę na to, że będzie im lepiej
Trzeba było krzyczeć- oddaj!
Izuś nie wiem co to za kalina którą od ciebie dostałam, ale to napewno nie Cascade. Jakiś większy rarytas. Cascade mam od kilku lat- zupełnie inny liść i kwiat. A zrób proszę fotkę liści tej co kupiłaś.
Ogród z uśmiechem 22:44, 17 maj 2018

Do góry
Jolu, piękne zdjęcia U Ciebie dopiero teraz kwitnie kalina Onondaga?
U mnie już dawno przekwitła
Ogród pod lasem 17:46, 17 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)

Aaa tak wyszło Dziś kalina Cascade, lilak Miss Kim, dwa irysy, trzy sporobolusy, trzy hosty. I bodziszek nn. Może himalajski?

U mnie lało od rana z krótkimi przerwami, a teraz spokój.

Gdzie Ty to wszystko posadzisz? zakupy super, u nas leje bez przerwy od samego rana :/ czekam,aż przestanie,żeby jechać z dziećmi na zakupy prawie 18 nie przestaje więc się pewnie już nie doczekam.
Ogród pod lasem 17:27, 17 maj 2018

Do góry
paulina_ns napisał(a)
U Ciebie znów zakupowo co tym razem kupiłaś? Nie pada u Ciebie? u nas cały dzień już trochę nudzi mi się ten deszcz

Aaa tak wyszło Dziś kalina Cascade, lilak Miss Kim, dwa irysy, trzy sporobolusy, trzy hosty. I bodziszek nn. Może himalajski?

U mnie lało od rana z krótkimi przerwami, a teraz spokój.
Ogród pod lasem 17:22, 17 maj 2018

Do góry
Zana napisał(a)
No cieszę się, że mimo wycinki drzewnej nie zaginął u Ciebie ten niezwykły klimat. Czy Twoje phoenix green przeżyły? Moje total martwe.

Dereń piękny. A te kaliny to jakoś mnie nie zachwycają. Ja mam Watanabe, też taka rozłożysta, rozwala się na boki, nie pasuje mi.

Klimatowi nic nie grozi, jak widzisz

Phoenixy żyły do przymrozków, po nich padły.

To nie dereń tylko kalina Cascade Ja lubię, choć mojej poprzedniej było za ciemno i powędrowała do anki_. No ale teraz mam jaśniej i liczę na to, że będzie im lepiej
Wzgórze chaosu 14:42, 17 maj 2018

Do góry
Ogromna kalina miała w tym roku tylko kilka kwiatów. Chyba za mocno ją przycięłam po zeszłorocznym obfitym kwitnieniu. Za to mały krzew piwonii będzie piękny jak nigdy
Blaski i cienie nowego życia 20:39, 16 maj 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Dzięki za wsparcie dla Was moja kalina

Piękna Ci ona. Bardzo mam ochotę posadzić w swoim ogrodzie. Tylko w tym sezonie mam tyle wydatków na rośliny, że jeszcze nie ogarne.
Podziwiam u Ciebie.
Co do chemii w ogrodzie. Czasami się nie da i trzeba zastosować oprysk.

Ogród z uśmiechem 19:34, 16 maj 2018

Do góry
Kalina Odondaga kupiona w ub roku w Pęchcinie:

Migawki z ogródka 18:01, 16 maj 2018

Do góry
Można mnie leczyć chyba... Leje, nawet nie pada, ale leje... A ja korzystam z okazji, że mi nie marudzą dzieci i lecę do szkółki. W tym deszczu... Nawet niewymowne miałam mokre. Ale opłacało się
Od najmniejszego do największego: Krasawica Moskwy, kalina angielska i wiąz Geisha.
Na huśtawce miło płynie czas... 17:26, 16 maj 2018

Do góry
Tess napisał(a)
Ja bym na tego łysego lilaka puściła powojnik. A dlaczego on jest łysy, ten lilak?

Jaka to kalina, taka cudna?

Tesiu, ja nie mam pojęcia dlaczego on nie ma liści. W necie sprawdzałam zdjęcia, tam ma. Jest już u mnie wieloletni, a liści nigdy nie miał. Aż dziwne, że w tym roku (po przesadzeniu jesienią) masz aż tyle kwiatów. Ubiorę go w jakiegoś powojnika, który w cieniu da sobie radę.
Kalina koralowa Roseum. Muszę nieskromnie stwierdzić, że ona mi się udała
Na huśtawce miło płynie czas... 17:18, 16 maj 2018

Do góry
Ja bym na tego łysego lilaka puściła powojnik. A dlaczego on jest łysy, ten lilak?

Jaka to kalina, taka cudna?
Na huśtawce miło płynie czas... 17:05, 16 maj 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Kadry zapodałas urocze, jest fajnie, gęsto, wszystko mi pasuje jeszcze masz tulipany w trawach! U mnie już od tygodnia niemal wszystkie tulipki ogłowione są... Masz gdzieś ujęcie-plan całości ogrodu? Bo ja się w ogóle odnaleźć nie mogę w układzie kalina niemal jak taka wiosenna anabelka z mniejszymi kulami

Gratki na 200

Ps.tez ostrzegam przed odętką-u mnie wędrowala pod ziemią i włazila w kępy innych roślin..

O, to już drugie ostrzeżenie przed odętką. Może ratuje mnie to, że ona jest na małej rabacie otoczonej z każdej strony chodnikiem. Więc gdyby chciała wędrować, to nie za bardzo ma gdzie. Między różami może sobie wyjść. Zobaczymy co powiem na jej temat za rok

Tak, jak piszesz, kadry wychodzą najlepiej. Wychodząc na taras mam taki widok.

Po lewej rabata brzozowa z orlikami. Na wprost po lewej stronie huśtawki jest "lewa różanka", a po prawej stronie "prawa" (nie widać na zdjęciu). Po prawej stronie są właśnie te kaliny.
Z boku domu mam tak. Za tymi szmaragdami jest miejsce na garaż.

Reszta innym razem
Na huśtawce miło płynie czas... 16:53, 16 maj 2018

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ale piękne zdjęcia porobiłaś, no cudnie masz w ogrodzie, kalina prześliczna, rododendrony, tulipany, czosnki. Cisy takie gęste zdrowiutkie

Dzięki Cisy maja teraz swój najlepszy czas, a rodki mi kwitną jeden po drugim i jakoś się prawie mijają.

Ogrodowe marzenie Mrokasi 16:02, 16 maj 2018

Do góry
Magleska napisał(a)
fajne zakupy ta kalina śliczna zajawki śliczne też obejrzałam

bardzo się cieszę z tej kaliny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies