Zbyt dużo obowiązków wziąłem na siebie w tym roku i wszystko opóźnione. Rabata jeszcze nie skończona ale ... nie przejmuję się. Na wszystko przyjdzie pora.
Roślin swoich mam dużo bo od lat obsadzam ( dużo ukradli ale sporo jest). Pomysł z ukorzenianiem stosuję. Tak wyrósł mi olbrzymi krzak kaliny. Niestety posadzony w cieniu nie jest ładny. Zrobię sadzonki. Za to na działce w lesie rosną okazałe tawuły. Wiosną wsadziłem sporo patyczków hortensji Polar Bear i White Snow. Na razie mają listki. Zobaczę ile się ukorzeni, nie wiem tylko kiedy wyjąć z donicy, patyczki wsadziłem jeden obok drugiego i trochę się obawiam aby korzonki za bardzo się nie splatały.
Ukorzenianie krzewów to fajna zabawa i wielka satysfakcja ale sporo kupuję roślin bo szybciej widać efekty. O odkopywaniu odrostów bzów pomyślałem po Twoich fotografiach. Naprawdę imponujące są. Dwa lata temu posadziłem trzy różne no i nad stawem mam stare trzy które posadziłem jakieś 15 lat temu. teraz pięknie kwitną - mimo, że w cieniu. Zagłuszyły kalinę.
ale super mieszanka. Wlasciwie tez taka mam ale w wersji mini, Kolo jednego lilaka rosnie kalina. Lilak maly, kalina jeszcze mniejsza, moze bedzie efekt za pare lat
Fajnie, ze nam kawalek pokazalas czekam na jeszcze zapracowana kobieto
Mirelka zdjęcia piękne, a u mnie kalina nie kwitnie, przesadziłam ją w tamtym roku w inne miejsce i nie wiem czemu teraz nie zakwitła. Wiesz jaka może być przyczyna? Szkoda,że tak rzadko pokazujesz swój ogród, masz tyle pięknych i już dużych roślin...
A to rabata na ognisku, miała tam być kalina druga ale sadzonka sie nie przyjęła. Rosną tam kłosowce i maki i jeden orlik. Chyba będzie miejsce dla buka tricolor.
Eluś, chyba u nas będzie Hiszpania
Dziękuję serdecznie, umiesz na duchu podnieść. Szał jest, nawet my zachwyceni
ciężko na focie pokazać, ale tamaryszki, paulownia, kalina i powojnik robią wrażenie, no i te zapachy
to wszystko ogromne, w realu przepiękne
co rok się dziwię, skąd u mnie tyle roślin, zapomina się, co się ma
ja też mam dużo do sadzenia
zapomniałam o daliach, upchałam w domku ogrodnika, a one wyszły
wczoraj byliśmy blisko Ciebie, ale czasu mało, to nawet nie myślałam o wpraszaniu się
Oj tam..ojtam... a ja tam lubię obrzeża z kamieni. I wszystkie rabaty już mam tak wykończone.
Kalina imponująca. Czym ty ją karmisz że takie duuuze ma kwiaty