Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród w budowie - nieustającej 08:57, 06 sie 2018

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 08:52, 06 sie 2018

Do góry

Pszczelarnia 08:50, 06 sie 2018

Do góry
mira napisał(a)

mi zakwitły wszystkie - nie wiem to nie jest jednoroczna? co mam zrobić z nimi poza tym że nasiona zbiorę

pokazałam Ci bodziszka biały kaszmir

Miro, dwuletnia jak wszystkie marchewki, pietruszki, buraczki (kwitną w 2. roku uprawy).

Zebrałam nasiona białej czarnuszki 'Double White'.

Ogród do odnowy 08:49, 06 sie 2018

Do góry
Mimozami jesień się zaczyna...

Ogród w budowie - nieustającej 08:48, 06 sie 2018

Do góry

Pszczelarnia 08:47, 06 sie 2018

Do góry
Agnieszko Marcowa, nie podam Ci teraz literatury (ogromne zamieszanie remontowe) ale była taka autorka Wanda Ostrowska i jej książka "Gospodarka pasieczna", z której doczytywałam różne rzeczy.

Każda książka z tych nawet niedawno wydanych będzie dobra. A najlepsza jest - jak w każdym rzemiośle - wiedza przekazywana w doświadczeniu od kogoś.

Lubię takie spokojne poranki.

Ogród w budowie - nieustającej 08:44, 06 sie 2018

Do góry
Zdjęcia w tym roku "się nie zrobiły". Wczoraj postanowiłam uwiecznić prace jw. i przy okazji załapało się trochę kwiatów. Zastanawiam się co będzie kwitło we wrześniu, skoro astry które normalnie są później, już zaczynają. Raczej na pewno będą wtedy dalie.

Ogród w budowie - nieustającej 08:37, 06 sie 2018

Do góry
Mój ogród nadal w budowie, od czwartku ekipie robota pali się w rękach, nmimo palącego upału. Wreszcie się doczekałam i dzieje się.

Zaczęło się od prac ziemnych, to niewyobrażalne ile tej ziemi jest z naprawdę niewielkiego kawałka ziemi, ok. 60 m2.

Potem przyjechały cegły, ale na nie przyjdzie kolej później.

Po wyrównaniu terenu, powstały fundamenty tu i ówdzie, no i został wysypany gruby tłuczony kamień.

A wszystko przy użyciu wielofunkcyjnego sprzętu i pracy 3 do 5 osób.

Prace do czwartku włącznie, bo potem ekipa ma zaplanowany 14-dniowy urlop. Czekałam od maja, poczekam jeszcze, trudno. Bo ten kawałek to nie jest jeszcze wszystko.

Nasz przydomowy ogródek 08:32, 06 sie 2018

Do góry
LM też nareszcie "dojrzały".

Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:32, 06 sie 2018

Do góry
dzień dobry,

mam problem z zakupionymi w szkółce internetowej azaliami. Sadzonki kuuję w internecie, jezeli zalezy mi na rzadkiej odmianie, której nie mogę znaleźć w pobliskich szkołach. Kupiłam wiec trzy sadzonki, ale na listkach mają brzydkie plamy. zalezy mi na tej odmianie, ale nie wiem czy te rosliny w ogóle sadzic, czy odsyłac, czym ewenetualnie zwalczać, pryskać i czy one nie zagrazają innym roslinom (chciałam posadzic z kwasnolubnymi - rózaneczniki, inne azalie. Szkółka pisze, ze podlewaja wodą ze studni z duza ilosia zelaza i ze to nie jest groźne. czy to moze byc od tego?

ps. jestem nowa - tutaj i w ogóle w ogrodnictwie , wkleiłam to zapytanie tez w wątku dla azalii, ale nie wiem gdzie najlepiej. Uprzejmie proszę o pomoc
Nasz przydomowy ogródek 08:29, 06 sie 2018

Do góry
Basiu w ostatnim tygodniu upały okrutne były. Poniżej 30 nie schodziło. Wczoraj wieczorem przeszła burza i nawodniła ogródek a i beczki też. Znowu jest czym podlewać.

Halino faktycznie Red zwariowała i nic na to nie poradzę. Ciekawi mnie tylko, czy zachowa kwiaty do jesieni i poczeka na białe.

Haniu my też ratujemy się ja możemy. Bari szuka cienia w ogrodzie i leży na trawie a w domu też tylko na gołej podłodze. Micha z wodą w zasięgu. Na spacery chodzimy o 5.30 rano i po 18 wieczorem. Na noc nie chce przyjść do domu i nocuje pod chmurką. A ja w krótkie galoty wskoczyłem i wegetuję.

Za to oleander zadowolony z takiej pogody. Nóżki ma w wodzie a główkę w słoneczku. Podlewam go 3 razy dziennie.

Choroby i szkodniki azalii, azalia 08:29, 06 sie 2018

Do góry
dzień dobry,

mam problem z zakupionymi w szkółce internetowej azaliami. Sadzonki kuuję w internecie, jezeli zalezy mi na rzadkiej odmianie, której nie mogę znaleźć w pobliskich szkołach. Kupiłam wiec trzy sadzonki, ale na listkach mają brzydkie plamy. zalezy mi na tej odmianie, ale nie wiem czy te rosliny w ogóle sadzic, czy odsyłac, czym ewenetualnie zwalczać, pryskać i czy one nie zagrazają innym roslinom. Szkółka pisze, ze podlewaja wodą ze studni z duza ilosia zelaza. czy to moze byc od tego? Bardzo proszę Państwa o pomoc
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:28, 06 sie 2018

Do góry

Soadło trochę deszczu zaraz inaczej wyglądają rośliny
Sezon 2017 u Hanusi 08:19, 06 sie 2018

Do góry
Aniu, ogród przetrwał, a ja niepotrzebnie sie martwiłam. Teraz dokonuję ekwilibrystyki, żeby pochowac w słoiki to co w szybkim tempie urosło i dojrzało.
Zaglądaj do mnie, będzie mi miło Ciebie widywać.

Zielona przestrzeń 07:16, 06 sie 2018

Do góry
Kobitka ta sama A efekt końcowy wygląda tak...

Moja działeczka, moje marzenie, moje pierwsze na niej kroki 07:01, 06 sie 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Hihihi...takim to dobrze

Pozdrawiam WAS gorąco

P.S. A Ty jak zwykle przepiękna
W ogródku emerytki 00:39, 06 sie 2018

Do góry
Klub się rozrasta, serdecznie witamy każdego nowego członka
Basiu, próbowałam, bez efektów
Elu to jakiś jałowiec szczepiony nn, z bardzo drobnymi kłującymi łuskami i miał się dobrze do teraz. Myślę, że usycha, a ja oszczędzam wodę dla nowo posadzonych roślin.
Te stare muszą dawać sobie radę bez podlewania, ten widać jest słabszy. Spróbuję , będę podlewać, bo jest ciekawy.
Na dobranoc
Rozpoznawanie chorób i szkodników 00:27, 06 sie 2018

Do góry
Proszę o pomoc. Doszłam do 50 strony tego wątku ale więcej już nie mogę Wyrosło mi takie coś w przeciągu 3 dni. Podejrzewam, że to grzyb. Rośnie na korze i oblepia już 3 krzaczki funkii.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 00:17, 06 sie 2018

Do góry
Strasznie wolno zdjęcia się wgrywają, ale może uda się coś jeszcze wrucić z weekendowego wypadu.
Zamek Krzyżtopór w Ujeździe - pełna magii i tajemniczości ruina zagubiona wśród pól i wzgórz ziemi opatowskiej, z dala od głównych dróg i szlaków. Jest zabytkiem klasy międzynarodowej, wyjątkowym, chociaż mocno zniszczonym.

Zespół parkowo-pałacowy w Kurozwękach.
Ten 300-letni platan wywarł na mnie ogromne wrażenie

W 1991 roku zamek wraz z parkiem powróciły w ręce spadkobierców ostatnich właścicieli. Podjęli oni trud przywrócenia mu dawnej świetności.

Gunnera - parzeplin 00:00, 06 sie 2018

Do góry
Tesska napisał(a)
Sklep Sadzawka.pl oferuje Tinctorie jako manicaty.
W Polsce w sklepach nie ma Manicaty
Zdjęcie z Sadzawka. Pl

Tesska, to gdzie Twoim zdaniem należałoby szukać prawdziwej manicaty? Twoją widziałam- jest piękna!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies