Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 23:18, 23 maj 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O ja lubię ten piękny wyjątkowy różany czas.

Nim zaczniemy wąchać róże upajajmy się zapachem piwonii.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:15, 23 maj 2018

Do góry
Geoff Hamilton

Tradescant

Ogródek Ewy 23:15, 23 maj 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajny ten rozany czas
moje ogrodowe hortki zbuntowane od kilku lat juz, jedna kwitnie jednym dwoma kwiatami druga wcale. Musze sie przygladnac czy juz paczki widac.

Na róże i hortensje trzeba jeszcze trochę poczekać, takie zbuntowane to i ja mam.
Teraz u mnie królują piwonie.

Ogródek Iwony II 23:15, 23 maj 2018

Do góry
Kostka umyta. W poniedziałek ostatnie miejsce zrobione Była bardzo brudna. Uparłam się i jest. Tylko ja musiałam zacząć.

Nic przyjemnego, ale ten rok zaliczony
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:13, 23 maj 2018

Do góry
Chyba czas na początek sezonu różanego?

A więc zaczynamy pokaz...

Olivia Rose Austin

Munstead Wood

Podwórkowa rehabilitacja 23:09, 23 maj 2018

Do góry
Dzięki za dokumentację, jutro proszę o dalszy ciąg.
Widzę że Krwawnica się zaaklimatyzowała.
Tak wyglądała u mnie.
Ogródek Iwony II 23:08, 23 maj 2018

Do góry
Anusia napisał(a)

Iwona no uśmiałam się do łez
Jestem ciekawa do jakiej kategorii trafisz.

I nie wiem. Ale podobno kategorie są. Ja chyba coś z tym ogródkiem będę miała do czynienia. Pismo było, w piśmie godzina, a ja w pracy, dziecko w górach ... Zadzwoniłam z prośbą o przesunięcie godziny, nie dało się. Więc mówię, ze mogą w takim razie wejść, pooglądać, tylko przewodnika nie będzie... No ale uprosiłam w pracy, by koleżanka weszła na chwilę i na te pół godziny przyszłam do domu (mam niedaleko). Niestety zegarki komisji się popsuły, bo się nie doczekałam. Pomyślałam sobie, że niech będzie, co ma być i poszłam do pracy. Godzinę później dostaję Sms od sąsiadki, ze gości mam w ogrodzie. Ze stoickim spokojem dalej prowadziłam lekcje. A co tam. Ogród, jaki jest - każdy widzi. Po pracy zadzwoniłam do sąsiadki i podziękowałam. Dobry sąsiad zawsze pilnuje, co u innych się dzieje. Więc dowiedziałam się: "Było ich czworo: 2 panie z gminy, jedna obca pani, co na roślinkach się znała i pan, co zdjęcia biegał i pstrykał. Weszli z przodu, obeszli, poszli na tył i znowu z przodu do przodu, co chwilę cos się pytali jeden drugiego... pani co się znała na roślinkach, wymieniała nazwy, nawet się dowiedziałam, że mam "lawendowiec". Albo pani się tak znała, albo sąsiadka przekręciła to, co podsłuchała, bo ja nie wiedziałam, że coś takiego mam. Więc albo o lawendę chodziło, albo o coś innego, co ją przypominało. Kocimiętkę?

Nie wiem, co tych państwa zachwyciło w tym miejscu, bo akurat to miejsce jest bardzo trudne, nic tam obecnie nie kwitnie. Róże w pąkach, lawenda w pąkach, trochę koloru pokazała kocimiętka i orliki, między innymi ten od Małej Mi, ale czy go zauważyli, nie wiem...

I nie wiem, czy wtedy świeciło słońce, czy było pochmurno, bo ogród bynajmniej ja inaczej odbieram w promieniach słońca. I zupełnie inaczej się go ogląda w zależności, w jakiej się chodzi kolejności. Pamiętacie, jak Danusia szefowa robiła fotki w tę stronę i w drugą stronę tych samych rabat? Zupełnie inny odbiór tego samego.
Ja bym już wolała ten kawałek:

No ale mnie nie było. Może i dobrze. Ogród musiał sam się bronić.

Nie wiem tylko, co sobie pomyśleli, jak zobaczyli rozrzucone liście w pomidorlandii. Pewnie nie wiedzieli, ze to przeciw mrówkom. No cóż...

Jakoś mi lżej
Ogród w budowie - nieustającej 23:05, 23 maj 2018

Do góry
sierika napisał(a)
Gabrysiu, dzięki za cudowne chwile, gościnę i towarzystwo, wspaniałą wycieczkę, wspólne podziwianie i zakupy. Masz śliczny ogród i cudowny dom, bardzo klimatyczne.

Jest mi miło bardzo. Dla Ciebie:

Ogród w budowie - nieustającej 23:03, 23 maj 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

W Małopolsce nie zabezpieczamy i zimuje na największym wygwizdowie.
Ułam gałązkę i sprawdź czy jest sucha czy żywa.

Nie mam grujecznika ale sprawilam sobie ambrowca który lubi wilgotne podłoże a tu się okazuje że ona wrażliwy na mróz. Zobaczymy zatem.

Żeby były jakieś obrazki i taki telegraficzny skrót tego co ostatnio robilam

Ogrod stewardessy 23:01, 23 maj 2018

Do góry
Pocztowka z pozdrowieniami znad Baltyku:

Podwórkowa rehabilitacja 22:58, 23 maj 2018

Do góry
Dokumentacja techniczna
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 22:55, 23 maj 2018

Do góry
effka napisał(a)
Przyznać sie, która to wracała ze szkółki?

Boskie
Już nigdy nie będę się zastanawiać czy mi się zakupiona roślinność do auta zmieści...
Ciasny, ale własny 22:54, 23 maj 2018

Do góry
W tamtym roku miałam robić tę rabatę, ale powstaje dopiero w tym roku. Jednak padło na dwie ozdobne jabłonki-mokus i everest. Przy tujach horyensje vanille fraise, na końcu piwonie, a za nimi ostróżki i detebue sibirica.
Ogród w budowie - nieustającej 22:52, 23 maj 2018

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Gabrysiu, podglądnęłam na razie kilka ostatnich stron. Powiedz, czy wiesz może co to za cudo jasne w tle? To jakaś odmiana czyśćca?

Tak to jest odmiana czyśćcu czyli krolicze uszy. Właśnie teraz kwitnie ten sam zestaw. Mam Ci dużo w ogrodzie.
Ogrod stewardessy 22:51, 23 maj 2018

Do góry
Na zaczetej w zeszlym roku rabacie pojawily sie pierwsze paki kwiatowe tawuly japonskiej

Sa i pierwsze roze:

Krzewuszka. Czy ja powinnam ja przycinac?

Co się stało kwiatom ... 22:46, 23 maj 2018

Do góry
Stare miedziane klamoty leżały w piwnicy dwadzieścia lat..dostały drugie życie...
nie mój klimat..wolę szarości.

powojnik

Krzysztof
Ogród w Tarnowie 22:37, 23 maj 2018

Do góry
To ja dziękuję że mogłem w Twoim ogrodzie podziwiać wiele nowości i piękne kompozycje bylinowe a ogród warzywny robi wrażenie nie tylko wielkością ale ilością nasadzonych i starannie wypielęgnowanych warzyw. Jestem pełen uznania i podziwu Kawa i " dodatki" były pyszne
Niestety nie mam fotek z Twojego ogrodu ale że byłaś u mnie mam

Japoński ogród Reni i Matiego 22:35, 23 maj 2018

Do góry
Nasze prace malarskie, oczywiście pod okiem artysty

Mój ogródek 22:35, 23 maj 2018

Do góry
patrycja napisał(a)

Co to za piekne kwiatki w lewym gornym rogu to krzewuszka?
Ale masz piwonii jak zaczna kwitnac jeden zapach. Mam 3 szt ale jedna bedzie kwitnac, nie wiem co zrobic niby wszystko maja karmione odpowiednio a nie kwitna.
Iryski niebieskie. U mnie juz koncza kwitnienie. Musze rozsadzic, bo za gesta kepa.
Japoński ogród Reni i Matiego 22:33, 23 maj 2018

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies