Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

nicol21 14:17, 12 lip 2018

Świetnie wyszło z tą seslerią, jeżówką i hortką. Ale dzieciaki nie połamią tak blisko domku? i szeroka perspektywa też mi się podoba.
daj odpocząć kregosłupowi!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
mrokasia 14:23, 12 lip 2018

Jeżówki z seslerią super, też mam .
Magleska 18:52, 12 lip 2018

Pięknie wyszło
Pozostałe kadry też śliczne ,jak zwykle
Normalnie mucha nie siada ...... bez chwastów,z korą i takimi widokami za płotem ..........miły spacerek odbyłam
Kasiolaaa 19:41, 12 lip 2018

Paulinko wszystko swietnie pewnie ze moze byc takie zestawienie jest cudownie
kaz742011 22:15, 12 lip 2018

Ty skończyłaś rabatę a ja z moją walczę już ze 2 tygodnie. Końca nie widać, ale jest nadzieja że już niedługo się uda .
paulina_ns 07:16, 13 lip 2018

Zana napisał(a)

Hmmm, nie wiem, może tak być, że z ilością słońca ma to coś wspólnego. U mnie to jak wiadomo wszystkie róże są w półcieniu.
Uuuufff ulżyło mi co do chrześniaków. Jeżówki z seslerią świetne

Aniu ja też ją posadziłam w półcieniu tzn cieniują ją inne rośliny, słońca ma może z 5 godzin przez cały dzień, a tam gdzie słońce nie dociera w ogóle kwiaty są całkiem ciemne no ale zobaczymy może faktycznie pierwsze kwitnienie jest jaśniejsze oby

paulina_ns 07:18, 13 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Super rabata wyszła
Też mam te jeżówki i bardzo lubię

Dziękuję i co są one faktycznie niższe?
paulina_ns 07:24, 13 lip 2018

Kawa napisał(a)
Paulinka no pięknie
a vanilki masz chyba z 2 tygodnie do przodu przed moimi!!!
ślicznie
przy takich ogrodach żałuję że mój taki niepoukładany

Dzięki Kamiś serio Twoje vanilki tak w tyle? ciekawa jestem od czego to zależy, moje rosną już prawie w całkowitym cieniu wierzba hakuro całkowicie je cieniuje i właśnie mam zamiar ją przyciąć,żeby dostały dostęp do słońca wydawało mi się,że przez to są do tyłu

A co do Twojego ogrodu co Ty chcesz od niego? Masz wiele pięknie kwitnących roślin, różne rozmaitości i ja u Ciebie żadnego bałaganu nie widzę no dobra może troszkę na tej rabacie co chcesz ją uporządkować ale reszty nie ruszaj!
Kasia_CS 07:27, 13 lip 2018

paulina_ns napisał(a)
Cudowna pashmina w towarzystwie kocimiętki kofffffam ją

Zwiedzamy dalej

Kochana, jaką tu masz odmianę kocimiętki? Nie ponoszy się za bardzo,nie pokłada?

A z tej perspektywy jeszcze nie widziałam Twoich włości fajny widoczek!
paulina_ns 07:30, 13 lip 2018

nicol21 napisał(a)
Świetnie wyszło z tą seslerią, jeżówką i hortką. Ale dzieciaki nie połamią tak blisko domku? i szeroka perspektywa też mi się podoba.
daj odpocząć kregosłupowi!

Dziękuję Sesleria to głównie wybór przez to,że akurat była w szkółce, chciałam w tym miejscu coś nowego czego jeszcze nie mam, ale wyszło jak wyszło rabata faktycznie jest dosyć blisko domku, ale z tego co zauważyłam przez wczorajszy dzień obserwacji w niczym im nie przeszkadza u mnie rośliny połamane głównie przez piłkę, jak kopią to gdzie popadnie, bez piłki uważają