Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 21:34, 12 lip 2018

Aniu baaaardzo Ci dziękuję, że zadałaś sobie tyle trudu i znalazłaś tę informację o klonach. Mam nadzieję, że przyczyną zasychania liści jest właśnie gorąc i może za mało wody.
Wracając do rh - pogrzebałam i wydaje mi się, że ten mój to może być jakuszimański Gunborg. Charakterystyczne u niego jest to, że młode liście pokryte są kutnerem, którą to cechę ten mój właśnie posiada.
Dziękuję za komplement, no ale, że aż artystyczny??? No wiesz, toś mi podniosła poziom

Aniu_t priv Ci wysłałam, jakby co, to pisz.
Zana 21:39, 12 lip 2018

Wiola noooo nawet pasuje ta Sunny. Ale masz nosa. Dzięki!
Iwona100 21:49, 12 lip 2018

Bardzo ciekawe wiatraczki . Proszę o namiar,gdzie można takowe zakupić.
Marga 22:31, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Johanka

Ależ piękna kompozycja! Reszta zdjęć też jest niesamowita
Wiolka5_7 22:33, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Wiola noooo nawet pasuje ta Sunny. Ale masz nosa. Dzięki!

Nie ma jak wujek Google
Efffa 23:29, 12 lip 2018

Zana napisał(a)
Ponieważ już te hortki na działkę zawiozłam i nie miałam zamiaru zabierać ich znowu do W-wy, posadziłam tymczasowo i nawet mi się to spodobało:

Będąc w pobliskim Radzyminie celem zakupów spożywczych, nie omieszkałam zajrzeć do ogrodniczego (niczym Iza co to po serek jeździ a wraca z krzaczorami). No i wykupiłam wszystkie osiem sztuk hakone, nieopisanej z nazwy, jest zielona z żółtawym paseczkiem. Na razie posadzona celem rozrostu na zakopanym dole przed ławką. Wychodzi na to, że tworzę kolejny przechowalnik

Zdjęcia z ławeczką mnie urzekły,piękny zakątek
Kasia_CS 10:10, 13 lip 2018

Aniu, już któryś raz przymierzam się do opisania moich zachwytów nad zdjęciami,a raczej tym co na nich zaprezentowałaś, ale przy kompie nie mogę na dłużej przysiąść, a ta zastępcza komórka działa mi na nerwy..

Wiatraczki świetne, rabata ławeczkowa zacna-fajnie hortkami po bokach! Bardzo dobry pomysł nie jestem w stanie wszystkiego zacytować co mnie zachwyciło, bo post nie miałby końca
mrokasia 10:24, 13 lip 2018

Zana napisał(a)

Ja tu bym widziała dwie opcje do donic - albo karłowe odmiany hortek np. Bobo albo rzeczywiście hakonki .
Zana 10:47, 13 lip 2018

Iwonka priv wysłałam

Marga och dziękuję. A kompozycja sama się tak jakoś ułożyła, czysty przypadek.

Wiola to wujek niezawodny

Ewelinka cieszę się, że się podoba, chociaż jeszcze w fazie twórczej

Kasiu ja Cię podziwiam, że Ty w ogóle tak aktywna jesteś na forum. Aż mnie zawstydzasz normalnie, ja ciągle jakieś tyły mam i czasowo nie wyrabiam. Dziękuję Ci Kochana za tyle pięknych słów, no aż się rumienię (ale ze wzruszenia).

Kasia a Palibinki nieee? One tak pachną jak kwitną, szybko mają listki wiosną, można ciąć w kuleczki, ładne są jesienią. Hakonki też mnie kuszą, no Bobo też. Noż kurcze....
mrokasia 10:51, 13 lip 2018

Palibinki bardzo lubię (sama mam 4 krzaczki ). Ale czy tam nie ma za mało światła?