Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe marzenie Mrokasi

Ogrodowe marzenie Mrokasi

malgol 18:46, 12 lip 2018

Anda napisał(a)
Twoje liście wydają się identyczne i oba inne od moich. Wiem na pewno, że trzcinniki nie mają paska na środku. Taki wąziutki paseczek na środku mają miskanty.

Odwrotne paskowanie do Overdama ma Avalanche. Tylko nie wiem jak z kwitnieniem...też ma kwiaty ale trochę inne, ale może trudniej zakwita?
Magleska 19:25, 12 lip 2018

Na overdamach się nie znam ,ale za to wpadłam rabaty pochwalić nabrały ciała i są śliczne......... - tylko kolorku może bym dodała )
Zana 19:46, 12 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Padało ślicznie całą noc, teraz chwila przerwy, ale zanosi się na dolewkę . I baaaardzo dobrze . Baterię do aparatu naładowałam i wyskoczyłam na chwilkę. Wczoraj były tyły to dziś front.

Podokienna robi się coraz grubsza .

Pojałowcowa też - w obie strony

Po przekwitnięciu szałwii te dwie rabaty dopraszają się o kolor. Na pojałowcową będę dosadzać jeżówki. Ale szałwia właśnie zaczyna drugie tłoczenie .

Cytuję, bo ślicznie A pamiętam jak było z tymi tujami na podokiennej, zmiana rewelacja, pięknie się rozrasta!
Zana 19:49, 12 lip 2018

Anda napisał(a)
Twoje liście wydają się identyczne i oba inne od moich. Wiem na pewno, że trzcinniki nie mają paska na środku. Taki wąziutki paseczek na środku mają miskanty.

Avalanche mają właśnie biały pasek pośrodku

https://trawy.eu/encyklopedia/calamagrostis-acutiflora-avalanche
Wiolka5_7 20:10, 12 lip 2018

Pięknie wszystko porosło
inka74 20:33, 12 lip 2018

I ktoś tu mówił, że bałagan ma - pytam się gdzie on niby jest???
Anda 22:07, 12 lip 2018

Zana napisał(a)

Avalanche mają właśnie biały pasek pośrodku

https://trawy.eu/encyklopedia/calamagrostis-acutiflora-avalanche

Mialam na mysli takie waziutkie, jak niteczka. Avalanche ma szeroki pasek
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Johanka77 22:24, 12 lip 2018

mrokasia napisał(a)
Padało ślicznie całą noc, teraz chwila przerwy, ale zanosi się na dolewkę . I baaaardzo dobrze . Baterię do aparatu naładowałam i wyskoczyłam na chwilkę. Wczoraj były tyły to dziś front.

Podokienna robi się coraz grubsza .

Pojałowcowa też - w obie strony

Po przekwitnięciu szałwii te dwie rabaty dopraszają się o kolor. Na pojałowcową będę dosadzać jeżówki. Ale szałwia właśnie zaczyna drugie tłoczenie .

Rzeczywiście grubaśne te rabatki.
Ale pojałowcowa to śliczna Ci wyszła.

Szałwie jeszcze Ci zakwitną. Jeżówki to dobry pomysł, choć ja osobiście to bym białe albo zielone dała
Tyle u mnie w temacie kolorów
Kasia_CS 05:29, 13 lip 2018

mrokasia napisał(a)

.

Pięknie to wygląda i jak tlusciutko już ! Foty mnie kuszą, żeby kupić daniki na tą moją podokienną rabatę A jeżówka chyba dałabym białe, fajnie podbijalyby biel kory brzóz w tle
Kasya 05:33, 13 lip 2018

Strasznie się u ciebie zmienia... i tak jakiś po cichutku
Ogrod nie do poznania