w tym miejscu mam mieć taką donicę 160 x 55 szeroką i cały czas miałam taką koncepcję że posadzę tam lawendy jednak jak czytam na forum że najlepiej cos zimozielonego to moja koncepcja ma się nijak do tego wszystkiego ;p
poradzicie co mogłabym tam dać żeby było ładnie przy wejściu?
a tu wieko od naszej studni hihihi mąż zamówił ... taki romantyk hihi
Wracamy do różanki, bo tu znów coś innego króluje. Teraz pysznogłówka i czosnki Red Mohican. Polecam go bardzo, jest cztery razy większy niż główkowaty.
A dziś dopodało. Biedna ważka nie zdążyła się chować przed ulewą, umęczona, ubłocona. eM ją opłukał z piachu ,wysuszyła się i odpoczęła w kartonie i odleciała, mam nadzieje, że wróci i wyłapie wszystkie komary
Oj z tymi różami do końca to nie jest tak.W różańce to nie wszystkie ładnie kwitną.Krzaczków też nie wszystkie zbudowały ładne, większe.
Ale jest kilka, co kwitną pięknie.
Powojniki w większości ładnie rośną.
Ale mam też ze 2 takie bidy.
Ja jeszcze chcę ich dosadzić.
Canna w koszu kwitnie
A w tym koszu, tj w tej donicy jest już 3 rok.
Po przymrozkach idzie z donica do piwnicy.A potem na wiosnę na dwór do ogrodu.
Lilii miałam więcej, ale tajemniczym sposobem zniknęły. Nie mam nornic, kretów i innych szkodników, ale są mrówki. I właśnie wczoraj odkryłam mrowisko pod piękną dużą żurawką, która oczywiście padła. Serce boli gdy traci się każdą roślinę, przez suszę w 2015 / deszcz nie padał przez 4 miesiące/ straciłam ponad 30 roślin. Tegoroczna mroźna zima bez śniegu też załatwiła mi ich kilkanaście.
Trochę moich kwiatów.
ostrogowiec
świerzbnica
mikołajek Jade Frost
żeleźniak Russela
Hortensje dziś poluzowałam (ostatnio pospinałam na trytytki i były zbite w kłębek) i ustabilizowałam grubym sznurem jutowym.
Lepiej wyglądają.
Z góry (odkryłam też rododendrona, bo go pożarły)
O widzisz, jak wcześnie ci Piilu kwitł.a u mnie dopiero teraz
Ja też lubię floksy,I ten ich upojny zapach.
Mam kilka kolorków.A te jasno-fioletowe kwitną najwcześniej
Trojeść bulwiasta- ileś lat temu posiałam nasionka , potem poszlak do ogrodu, i tak jest juz kila ładnych lat
W rzeczywistości jest bardziej czerwona. Zdjęcia robione komórka trochę zniekształcają kolor.
Kupowałam ją na targu..., więc wiesz jak to jest.....Tam etykietek nie ma.
Możesz próbować dopasować wygląd z tym z internetu, ale to chyba jakieś mieszańce.