Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 12:36, 05 lip 2019

Do góry
Mirka napisał(a)
Aniu jak głęboko kopałaś staw i jaka wielkość?
Czy woda ci do niego sama naszła?
Ps. Lili masz moc wszystkie piękne. Ja mam szt. 1 hehe

Irenko staw jest wykopany na 4,5 m głębokości. Tak woda tam sama naszła.
Lili mam sporo co raz więcej ich rozkwita.
Oj 1 lilie tylko . Może czas to zmienić ?
Ja mam je w różnych miejscach.
Sorki za jakość zdjęć. Są z telefonu.
Za drzwiami do ogrodu... 00:56, 05 lip 2019

Do góry
Aniu, nocny Marku. Piękny twój ogród nocą. A lilie cudne.
Dobrej nocy.
Blaski i cienie nowego życia 22:31, 04 lip 2019

Do góry
Adela napisał(a)
Za moim płotem mam stosik ziemi różnej - i dobrej i gorszej, przykrywanej skoszoną trawą. I gdybyś tak po wiaderku sobie przywoziła jesteś w stanie tą rabatę pod murem do przyszłego roku wypełnić

Chwalisz przetaczniki - ja też. Tylko chwyciły mi plamistość i boję się, że na sztywnych pędach zostaną same kwiatki.
Muszę jutro opryskać bioseptem.

Lilie wyjmujesz na zimę?

Może to jakaś myśl, po 4 wiaderka jak już

Nie mam lilii ...wyżej piszemy o liliowcach. Dokładnie mam 1 lilię która nie chce się rozwinąć od 2 miesięcy. Siedzi w ziemi non stop.

W kamiennym kręgu od początku 21:34, 04 lip 2019

Do góry
Basilikum napisał(a)
oj pieknie u Cebie, same okazy i roazne i liliowe
polaziam po rabatkach i podziwiam

Izo, na rabatki się nie wchodzi!
Lilie jeszcze nie wszystkie kwitną, a mam i takie które odkryłam w ubiegłym tygodniu w kartoniku nie posadzone
Już wychylają głowy z ziemi

Ta już jutro będzie pachnieć.
Blaski i cienie nowego życia 20:22, 04 lip 2019

Do góry
Za moim płotem mam stosik ziemi różnej - i dobrej i gorszej, przykrywanej skoszoną trawą. I gdybyś tak po wiaderku sobie przywoziła jesteś w stanie tą rabatę pod murem do przyszłego roku wypełnić

Chwalisz przetaczniki - ja też. Tylko chwyciły mi plamistość i boję się, że na sztywnych pędach zostaną same kwiatki.
Muszę jutro opryskać bioseptem.

Lilie wyjmujesz na zimę?
Moja działka na Dębowym Lesie 07:58, 04 lip 2019

Do góry
greg66 napisał(a)
Lilie są bardzo wdzięczne i przepiękne,no sucho u mnie już po trawniku, ale trudno rabaty leje co dzień chociaż na moim piasku to jest kropelka, jak po podlaniu wsadzam palca w ziemie to raptem mokro jest do pół paznokcia

To prawda lilie to cudne rośliny o przepięknych kwiatach.Ja i mój mąż bardzo je lubimy.
Trwa powinna ci jeszcze odbić.U mnie częściowo popalona upałami.
Ja codziennie nie polewam, co drugi dzień.
ale sucho i to bardzo wciaz jest.

róża Excelsa

A tutaj z daleka wieczna na siatce.

Podwórkowa rehabilitacja 22:19, 03 lip 2019

Do góry
Założyłam w końcu matę na siatkę, gdzie sąsiad zniszczył wiciokrzewa zaostrzonego. Posadziłam pod matą dwa powojniki Błękitny Anioł. Będą się wspinać po jakichś podporach. Potrzebuję 3 podpory, bo tuż obok obcięty powojnik Ruby rośnie.
Ze względu na dziubałka gajowego, który doszczętnie zniszczył mi powojniki na studni, nie mam ładnego widoku, bo też je obcięłam.
Nie mam ładnego widoku i w przedogródku, bo hortensje ogrodowe w tym roku nie zakwitną. Ze strat to nie zakwitły mi lilie św. Józefa przez mrówki. Zrobiły sobie w doniczce pomiędzy cebulkami mrowisko.
Za to stipy i śmiałki darniowe mnie zachwycają.

Ogród z łezką II 22:05, 03 lip 2019

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mam zaległości w relacjonowaniu, ale zdjęcia cykam Kwitnie już hortka Wim`s Red, zaczynają floksy, lilie w pełni, róże kończą pierwsze kwitnienie, szałwie właśnie ścięliśmy. Trochę zdjęć innych niż róże, bo potem to tylko one

Piękne obrazki, ogród cudownie wypielęgnowany. Róża na huśtawce przepiękna.
W ogródku emerytki 21:43, 03 lip 2019

Do góry
Dzisiaj było trochę chłodniej, skończyłam plewienie ogrodu, oczyściłam jukę z uschniętych liści / w tym roku odpoczywa /, poobcinałam sporo gałązek różom, ścięłam przekwitnięte kwiatki ostrogowca, ogłowiłam lilie, podlałam doniczkowe i wsadziłam do ziemi werbenę / na miejsce po bratkach /.
Uff, ale jestem mega zadowolona
I zrobiłam parę zdjęć.
Do tego trzeba wziąć lupę i szukać pączków
Wszystkie nowe powojniki tak wyglądają, kiepsko rosną, mają maleńkie kwiatuszki i listeczki, martwi mnie to
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:50, 03 lip 2019

Do góry
Białe tawułki już przekwitły. Teraz rzucają się w oczy te kolorowe. Niestety nie osiągają już takich rozmiarów jak kilka lat temu.

Rodki na podokiennej się rozrosły i dla tej trzeba będzie znaleźć nowe miejsce.

Ciemne lilie kończą kwitnienie.

Edenki co roku mi podmarzają i właściwie od nowa muszą budować masę. Nie za bardzo chce mi się je okrywać.

liatra

Za drzwiami do ogrodu... 19:00, 03 lip 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Sliczne lilie, liliowce i dalie Mam dalie i lilie dopiero od tego roku, ale na pewno jeszcze będę je stopniowo dokupywać

Ja właściwie też Bo dalię miałam tylko jedną,dokupiłam ok 20szt. ,a liliowce ze trzy!?Ale tych kwiatów to też chcę więcej Lilii kilka miałam ,ale po trochu będzie więcej
Za drzwiami do ogrodu... 18:34, 03 lip 2019

Do góry
Sliczne lilie, liliowce i dalie Mam dalie i lilie dopiero od tego roku, ale na pewno jeszcze będę je stopniowo dokupywać
Za drzwiami do ogrodu... 18:27, 03 lip 2019

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Deszczu troszeńkę i ja miałam.dobre i to ale wciaz sucho.
Pięknie dalie ci już kwitną.U mnie na razie jedna ma kwiat.
Lilie piękne, liliowce śliczne masz.A tego żółtego pająka i ja mam.I nie pamiętam skąd.

Aniu z tych dalii co kupowałyśmy dwie zaczynają kwitnąć.Maja ciężko ,bo ta rabata mało podlewana.
A takie to moje liliowcowe początki...od ciebie się nimi zaraziłam. Mam też tych kilka od ciebie ,ale jeszcze na wiosnę je przesadzałam w inne miejsce i nie wiem czy zakwitną.A tego żółtego pająka mamy od Agapant
Za to pysznogłówki od Ciebie kwitną

Lilie na pewno będę sukcesywnie dokupować
Ogródkowe perypetie:) 18:25, 03 lip 2019

Do góry
Pięknie masz, boskie lilie i liliowce. Na moje jeszcze czekam. Róże śliczne, a połączenie różu z pomarańczem bardzo udane
Doświadczalnia bylinowo-różana 17:56, 03 lip 2019

Do góry
Young Lycidas, lilie, Gaura

Przedziwny Ogród 14:05, 03 lip 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)

Ależ to cudnie wygląda! Mam tą roślinę która robi tło. Jak się nazywa? Muszę skopiować kompozycję

Dziękuję To jest gipsówka. Wcześniej kwitły w niej róże, a teraz lilie
Upał jej nie straszny.
Pozdrawiam
W ogródku emerytki 11:46, 03 lip 2019

Do góry
Witajcie
Irenko, mi nie przeszkadza, że jaskółki brudzą, to pomieszczenie to dawna stajnia.
Jest składem wielu rzeczy i stołówką dla kotów i jeży
Damianie, tak, to granica mojego ogrodu, a siatka służy jako zapora dla żmii zygzakowatej, bo miałam już z nią spotkanie.
Sąsiednia posesja jest niezamieszkała, więc sobie tam żyją i wędrują po całym terenie.
Błękitny Anioł rośnie szybko, po całkowitym ścięciu do ziemi wyrasta na 3- 4 metry,
6.06 był tak wysoki, że wiatr nadłamał gałązki.
A on na nich kwitnie
Tak to wygląda.

Halinko, nie trzeba mi przypominać, zapisałam i wyślę
Aniu, kocham zwierzęta, mają u mnie zawsze otwarte drzwi
Stwierdzam, że muszę dokupić lilie i jeżówki
Działeczka Asi :) 10:58, 03 lip 2019

Do góry
ależ piekne kwiecia cudownie to wyglada

u mnie lilie jeszcze nie otwarte, pewnie lada dzień mnie to czeka
Moja działka na Dębowym Lesie 10:46, 03 lip 2019

Do góry
Lilie są bardzo wdzięczne i przepiękne,no sucho u mnie już po trawniku, ale trudno rabaty leje co dzień chociaż na moim piasku to jest kropelka, jak po podlaniu wsadzam palca w ziemie to raptem mokro jest do pół paznokcia
Ogród z łezką II 10:10, 03 lip 2019

Do góry
Milka napisał(a)
Obejrzałam relację, pięknie, gęsto lilie dorodne, nowe aranżacje rozrosły się niesamowicie; fajnie że po urlopie i przed urlopem, buziaki

Och Irciu, ale dawno nie gadałyśmy. Nadmiar wszystkiego mi wiecznie czas zabiera...

Tak rośnie, kwitnie. Pełnia lata Do drugiego urlopu jeszcze ponad 2 miesiące, na razie nie myślę nawet.

Buziaczek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies