Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Pszczelarnia 23:48, 07 sie 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Eksperymentuję intuicyjnie i uczę się.

Np. już 3 rok powtarzam sobie, że taka plama bieli nie może tak rosnąć
(floksy białe), bo nie jest lekka. Jest białym plackiem. Ale floksy te są naprawdę urodziwe i myślę sobie, co z nimi.

Piękna ta plama bieli taka - mam nadzieję że floksom nie zrobisz krzywdy - najwyżej dodaj jakiś w kolorze albo coś tam /rozchodnik w ciemnym kolorze ?/

pozdrawiam
Ogród Mirelli 21:49, 07 sie 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Alicja soczku z floksów nigdy nie próbowałam, a w ogrodzie rodziców też zawsze były te kwiatki.
Na grzyba floksy pryskam od wczesnej wiosny i pomaga. Spryskuję ziemię, później jak wypuszczają, a potem jeszcze z dwa razy i grzyba nie mają. Przy obfitych opadach w tym roku miały zdrowe liście

A czym konkretnie pryskasz, bo jest wiele różnych preparatów antygrzybowych, jaki masz sprawdzony?
Z Pszenicznej ... 21:32, 07 sie 2017

Do góry
Agata, Twoja bylinówka niezmiennie mnie zachwyca Boska jest
Floksy białe muszę zdobyć od mamy, tylko pewnie wiosną dopiero, bo teraz upał i kwitną, to się nie przyjmą.
Zdrówka dla synka i niech się łapka szybko zrasta
Pszczelarnia 21:28, 07 sie 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Ewa, ogród botaniczny to nic w porównaniu z Twoim ogrodem. O niektórych bylinach nawet nie slyszalam zestawiasz je fantastycznie. Na tej ławeczce to tez bym odpoczęła

Eksperymentuję intuicyjnie i uczę się.

Np. już 3 rok powtarzam sobie, że taka plama bieli nie może tak rosnąć
(floksy białe), bo nie jest lekka. Jest białym plackiem. Ale floksy te są naprawdę urodziwe i myślę sobie, co z nimi.

Te floksy zaś są urodziwe pod każdym względem (obok "łabędzich szyi", tojeści orszelinowatej od Małej Mi

Ogródek Iwony II 14:22, 07 sie 2017

Do góry
Pojechaliśmy po syna do Warszawy, bo wracał z USA. Będąc w Warszawie zahaczyliśmy o Wilanów. Pałac ok, ale ogród mnie rozczarował. Strasznie zaniedbany. W bukszpanowych obwódkach zamiast róż jednoroczne turki, gdzieniegdzie szałwia i dalie.

I liliowce, te pospolite, babcine. Stożki grabowe trochę mnie zainteresowały.

Trochę lepiej wyglądały nasadzenia przed pałacem - pachniały floksy

Wieczorem byliśmy jeszcze na Starym Mieście.
Ogrodowy song 08:05, 07 sie 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Najbardziej chyba podziwiam trawy, bo tych akurat mi brak, prawie nie mam.
Jeżówki piękne
Hibiskusy, floksy i same radości i piękności

Aniu, trawy muszą być kiedyś tak nie uważałam... widok falujących łanów jest zjawiskowy...one dają takiej lekkości.

Ogrodowy song 21:28, 06 sie 2017

Do góry
Najbardziej chyba podziwiam trawy, bo tych akurat mi brak, prawie nie mam.
Jeżówki piękne
Hibiskusy, floksy i same radości i piękności
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:12, 06 sie 2017

Do góry
Borówki i poziomki podjadam

a pomidorki, ogórki, cukinie, fasolkę i chyba dynię jak zdąży urosnąć niedługo
mam je w donicach
a tu białe floksy na tle hortek

rutewka i kielichowiec jak one mnie cieszą
Skąpana w słońcu 23:21, 05 sie 2017

Do góry
Marzenaka Marzenko, wybór róż jest trudny, ale nie niemożliwy Floksy pachną i lilie a jeżówki cieszą oko

Czubajkowy Ogród 23:10, 05 sie 2017

Do góry
Faktycznie lilak zabłądził w miesiącach, floksy mają ładne kolorki, masz niektóre niespotykane przeze mnie rośliny.
U mnie róże też zaczynają ponownie kwitnąć, te deszcze dały im czadu, teraz może wreszcie będzie słonecznie i pokażą swoje piękno.
Czubajkowy Ogród 23:04, 05 sie 2017

Do góry
Lilak Meyera pomyślał, że to maj ...

Wiązówka różowa nadal zdobi

Kolejne floksy otwierają swoje kwiatki i pachną, pachną!

[img

Oddam trawa red baron, chryzantemy zimujące, forsycja miniaturowa itd 21:37, 05 sie 2017
Do góry
Ja zainteresowana jestem bobo, też pokryje koszty wysyłki jeśli można, mam floksy szydlaste, juki karolińskie, zawciągi nadmorskie
Ogród Mirelli 09:24, 05 sie 2017

Do góry
Alicja soczku z floksów nigdy nie próbowałam, a w ogrodzie rodziców też zawsze były te kwiatki.
Na grzyba floksy pryskam od wczesnej wiosny i pomaga. Spryskuję ziemię, później jak wypuszczają, a potem jeszcze z dwa razy i grzyba nie mają. Przy obfitych opadach w tym roku miały zdrowe liście
Skąpana w słońcu 08:31, 05 sie 2017

Do góry
Pięknie róże - przyglądam się im, bo planuję coś u siebie. Jeżówki fajne, floksy muszą cudnie pachnieć!
W ogródku Iwony 22:46, 04 sie 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Jeżówki z floksami to dobre połączenie, nie wiem tylko czy nie bedą łapać od siebie grzyba, bo u mnie niestety floksy prędzej czy póżniej łapią grzyba

Alu, floksy zazwyczaj łapią grzyba i dolne liście obsychają, niestety. Ale jeżówki jakoś się nie zarażają, ani róże, które też tam rosną. Jak dla mnie mogą być obok siebie.
Czubajkowy Ogród 22:10, 04 sie 2017

Do góry
ogrodula napisał(a)
Cieszę się że do Ciebie zajrzałam piękny przemyślany ogród, aż nabrałam ochoty na floksy.

Witaj, cieszę się z Twoich odwiedzin i zapraszam jak najczęściej To ciekawe, że odbierasz mój ogródek jako przemyślany - będę musiała nad tym pomyśleć ... Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do sadzenia floksów!
Ogród do odnowy 20:27, 04 sie 2017

Do góry
Amelia2 napisał(a)

zdarzają się w ogrodzie momenty gdy robi się smutno - późną wiosną kiedy przekwitną cebulowe i latem zanim zakwitną hortensje dlatego od lat kupuję wiosną różowe begonie stale kwitnące i wtykam miedzy krzewami, teraz już ładnie się rozrosły i jest weselej

Może za rok podobnie zrobię, ten sezon zbyt dużo pracy w innych miejscach było. Zresztą na zdjęciu z tak daleka nie widać ale między żurawkami rosną miniaturowe floksy, niestety za mało koloru dają.

Gożdzikowa - wiejski ogród 19:49, 04 sie 2017

Do góry

I ja floksy uwielbiam
Och już się naradzają boćki chyba na powroty.Szkoda,że jeszcze trochę i ich już nie będzie do wiosny ;(
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:37, 04 sie 2017

Do góry
No fajnie, tylko teraz sszybko musze to upchac gdzies osadze w wane i bede powoli przesadzac w docelowe miejsce. Rudbekie sa tam jeszcze i floksy
Gożdzikowa - wiejski ogród 15:26, 04 sie 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Basiu piękne lilie ,liliowce,floksy.Cudna kolekcja

oj floksy to ja uwielbiam ...ale mało miejsca mam dla nich

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies