Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Szmaragdowy Zakątek 03:16, 29 kwi 2018

Do góry
W teleexpressowym skrócie (bo jest późno i czas do łóżka)
Sobota. Targi ogrodnicze w Opatówku. Ekipa łódzka jak zwykle podpisała listę obecności.
Zdjęć mało, bo nie miałam czasu na pierdoły… lista chciejstw była dłuuuuuga. Ale jedna fotka zasługuje na pokazanie. Nasze koleżanka Renia (rozark) rozstawiłam swój kram. To jej rękodzieło…zobaczcie jaka zdolniacha!
Renia dziś (niedziela) też będzie na targach, więc odwiedzający Opatówek zapraszam do jej stoiska.

Ciąg dalszy relacji…
Pogoda nie zawiodła, wystawców wielu, ceny umiarkowane i niskie….bagażnik załadowany po brzegi.

Nasza ekipa (wielce zadowolona z poczynionych zakupów) w składzie Asia, Renia, Bogdzia i po drugiej stronie obiektywu ja we własnej osobie. Oraz męski pierwiastek w postaci Roberta (którego już znacie) i Kojaka (którego jeszcze nie znacie).

Ale zaraz, zaraz !!! Gdzie się podziała Jankosia? No, przecież przed chwilą jeszcze tu gdzieś była….
Jankosia jak strzała pomknęła do Zymona. Bo już stało się tradycją, że co roku po targach w Opatówku jedziemy do Zymona na magnolie.
Pojechała i co kupiła? Piękną, cudowną, wielgachną LAURĘ !!!!
O cenę nawet nie pytajcie, bo to tylko dla ludzi o mocnych nerwach.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 01:15, 29 kwi 2018

Do góry
Witaj Kasiu
Kliknęłam parę dni temu Twoją wizytówkę i wpadłam Którąś nockę zarywam spacerując po Twoim cudnym ogrodzie. Zachwycam się i chłonę jego atmosferę (dzięki Tobie odkryłam, że ogród to nie tylko kompozycje i rośliny, ale właśnie atmosfera).
Na razie dotarłam dotąd:
siakowa napisał(a)
poletko stipowe pod domem

świetne te punki czy też irokezy
uwielbiam trawki, jedynym ich minusem jest wygląd po ścięciu a przed ruszeniem na wiosnę, ale to zdjęcie pokazuje, że nawet wtedy mogą mieć urok. Dzięki.

To pierwszy raz, więc już kończę chociaż mogłabym pół nocy wymieniać, co mi się podoba u Ciebie będę wpadać jeśli pozwolisz.
gratuluję i pozdrawiam

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 00:31, 29 kwi 2018

Do góry
Witam, czy ktoś rozpoznaje co to za roślina? Z góry dziękuję za odpowiedź

Dwa ogrody 00:10, 29 kwi 2018

Do góry
Nie wiem, czy wy też tak macie, ale ja nie wyrabiam na zakrętach, jeszcze nie skończę jednego, już drugie czeka w kolejce, wieczorem jestem padnięta i nie mam siły klikać, o odwiedzinach w innych wątkach mogę zapomnieć. Mam nadzieję 1 i 3 nadrobić trochę, bo w pozostałe dni pracuję normalnie. Dziś ogarniałam stary ogród, większość suchelców i tak wcześniej posprzątał eM. Przy okazji narwałam pokrzyw na gnojówkę, muszę zasilać resztki traw, które mi zostały, bo nie chcą ze mną współpracować.
jeszcze kwitną

Ogródek przy lesie 23:56, 28 kwi 2018

Do góry
Dwa ogrody 23:54, 28 kwi 2018

Do góry
Anda napisał(a)
Same śliczności pokazujesz Nie mogę się napatrzeć. Za tymi wymienionymi narcyzami muszę się rozglądnąć. Tylko te będę dosadzać i ewentualnie jeszcze białe, wąskie tulipany. Ten na Twoim zdjęciu wygląda cudownie

Pokazałam u mnie orlayę.

Byłam, widziałam, dziękuję, nie mam orlayi, zatem hołubiłam aminka, który na rabatach powschodził mi jak chwast
no to dla Ciebie jeszcze raz, każdy inny, na fotach nie widać dobrze, ale ten pomarańczowy ma inny odcień, kwiat w tej samej fazie

Nowocześnie z różAnką :D 23:52, 28 kwi 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Też myślę że na wysiewy jeszcze czas, najwyżej w październiku będę jeść
Dziś walczyłam z tym podag..coś tam

Boję się tam coś sadzić, niby wytargalam wszystko ale takich korzeni to ja w życiu nie widział
I jednak mam tylko 4 jarzmianki z czego 2 uciełam liście walcząc z tym podag...

Podzieliłam je i posadziłam na uboczu bo jak mają jakieś kłącza tego potwora w sobie to łatwo mi będzie na 9 kolejną wojnę pójść.

Olaboga!
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 23:48, 28 kwi 2018

Do góry
dominika_ napisał(a)
Tak Milko pensylwański

Dziś przedstawiam Wam "Gucia" mój nowy nabytek

Piękny klonik
Dwa ogrody 23:45, 28 kwi 2018

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Ola i Adirondack to moje najulubieńsze jabłonki. Ta pierwsza kwitnie mi pod okem jadalni. Bardzo spowolniłam picie porannej kawy i mam problem z niedoczasem.

Dlaczego rutewka jest za żeliwnymi kratami? Narozrabiała? Prewencja?

Haniu, Ola u mnie to już duże drzewko, będę musiała ją solidnie przyciąć w następnym sezonie. Słabo też kwitnie, ale zabieram się za jej cięcie przynajmniej od trzech lat.
Rutewka osłoniona prewencyjnie, w pobliżu trwać mają rewolucje szklarniowe i obawiałam się, że zostanie zdeptana przypadkiem. Ale zanim te rewolucje uskutecznimy, to rutewka przerośnie klatkę
Tu też osłona przed zdeptaniem, posadziłam dalie

i jak widać, stipę też posadziłam, stare sadzonki w tym miejscu nie odbiły, a pikowanym zaczęło już brakować chyba jedzenia, bo stanęły w miejscu. Przymrozków w długoterminowych prognozach nie widać, dziś posadziłam również dalie z piwniczki. Te podpędzone w doniczkach częściowo również, niestety, nie wszystkie z nowych nabytków zmieszczą się na rabatkach, część chyba zostanie w donicach.
Ogród Małej Mi 2017 23:37, 28 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Mnie minęło praktycznie bokiem.. dalej sucho.
Kurcze a mnie zalewa

Mala_Mi napisał(a)

Co ja sobie tu posadziłam???
nie wiem co to za piwonia ale kwiat cudny. Ja z niecierpliwością czekam na kwitnienie tej od Mariusza.

Eskimo wspaniała.
Ogród Małej Mi 2017 23:37, 28 kwi 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Agnieszka, ja mam powieszone pułapki i nic się nie złapało.. a ćma wpitoliła 2 domy dalej cały bukszpan.. opryskaliśmy, ale czy wszystkie kule odżyją to już wielka niewiadoma.. Jedna gąsienica to sygnał aby wytoczyć broń..
Niezapominajki są niezatapialne.. niezniszczalne.. są wszędzie

Tu z brunerą Te na drugim planie. Kupiłam sobie jeszcze białe

Kocham niezapominajki miłością wielką Śliczny obrazek
Mój 4 arowy azyl... 23:36, 28 kwi 2018

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Basiu, miałaś piękne dalie. ale może zostawiłaś chociaż jedną?

Haniu, ostatnie karpy zostawiłam w gruncie na zimę. A kwitły tak...

Ogródek u livii 23:34, 28 kwi 2018

Do góry
Pozostaje otwarta kwestia rabaty. Wydaje mi się teraz większa niż wtedy, gdy ją wymyślałam. Na razie mam spory klon palmowy, 3 doniczki żółtej trawy, a 3 bukszpany (mniej więcej kuliste- kształt muszę dopracować) czekają na przesadzenie ze starego ogródka.Może jutro spróbuję mniej więcej poustawiać co-gdzie.

P.S. Czy mogę jeszcze przesadzić bukszpany?
Kwiaty we włosach 23:30, 28 kwi 2018

Do góry

Ogródek u livii 23:29, 28 kwi 2018

Do góry
A tak zakończyły się dzisiaj prace ciężkie:

W przyszłym tygodniu ruszamy szukać kamyczków, które dopełnią efekt.
Ogródek u livii 23:26, 28 kwi 2018

Do góry
Witam ponownie po długiej przerwie
Pracowaliśmy popołudniami, więc szło powoli, ale w końcu jest co pokazać.
Początki:
Taką cudowną mam ziemię na działce.
Działamy:

Dwa ogrody 23:23, 28 kwi 2018

Do góry
Bożenko, baaaardzo dziękuję Ci za zakupy, dziewczyny jesteście niesamowite .

z podziękowaniem mój ulubiony pachnący zestaw
Kwiaty we włosach 23:22, 28 kwi 2018

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 23:21, 28 kwi 2018

Do góry
Żemczużina / Zhemchuzhina

Jules Simon

Oczywiście, pomijam Krasawice Moskwy, którą znam od dawna i tak samo kocham
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:21, 28 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Efekt końcowy zadowalający, nawet Babci się spodobał
Tylko już fotki do księżyca prawie

Normalnie... jakby tu było od zawsze...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies