Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:37, 18 kwi 2025

Do góry
Na froncie sporo zmian choć jeszcze niewidocznych (dużo nasadzeń wiosennych). Z tych zauważalnych po zdjęciach to mata na płocie, obficiej kwitnące ŚŚ, podrośnięte kulki tujowe w wąskich.
2024

2025
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:31, 18 kwi 2025

Do góry
Trzmieliny oskrzydlone Compactus przeżyły zimę w niezabezpieczonych donicach. Spektaklu jesiennego nie było, bo przed przebarwieniami coś mi zjadło im wszystkie liście, ale teraz wiosną ładnie odbijają.
W moim małym ogródeczku II 13:31, 18 kwi 2025

Do góry
Joku napisał(a)
Ten smakowicie wyglądający deserek to owoce w galarecie?
Tak, borówki z zamrażarki świetnie się do tego nadają, poza tym są bardzo wartościowe dla ludzi.
Często je robię, bo dostałam w sezonie wiadereczko tych owoców.
Ostatnio robię duże kwiaty z krepiny, mają być dekoracje w altanie, co o tym sądzisz?

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:29, 18 kwi 2025

Do góry
Właśnie giganty. Będziemy im dużo wody dawać na początku, dostaną kompost popieczarkowy z rodzimą gliną, jakąś mikroryzę w proszku co jeszcze mam, a pózniej kupię im Magiczną Siłę tak jak Lidka pisała. Sadzenie dopiero wieczorem.

Dziś wyciągam i składam/czyszczę meble, bo chyba uda się świąteczne ciacho i kawę wypić na tarasie. Przy okazji możecie zaobserwować trawkę z mikrokoniczną od północy jeszcze nieciętą po zimie. Mchu brak. Znalazłam jakieś zdjęcie z 8 kwietnia zeszłego roku, że mieliśmy już wykoszone wtedy.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 13:06, 18 kwi 2025

Do góry
Grzebiuszka ziemna 12:35, 18 kwi 2025

Do góry
Aniu, Monia, Dorotko Asiu - dziękuję
Magara napisał(a)
Dom ogarnięty, ogród wiosenny Wyżyn zamiast dołków życzę

Juzia napisał(a)
Nawet ja zauważyłam, że jakoś Cię mało...
I czytam o dołkach??? Wyskakuj! Wiosna przyszła!... razem z latem

Staram się Magarku i Juziu

A wczoraj, już prawie o zmroku zrywałam chwasty z moich kolumnowych owocowych i trafiłam na ok 40 sztuk grubych larw z jednej donicy, no szok!! przecedziłam ziemię między palcami, pozostałe jeszcze dogłębnie przejrzę po świętach...

Uprzejmie donoszę, że kawiarenka rozpoczęła właśnie przed chwilą swoją działalność a to ze względu na gości wielkanocnych

Ogrodowe marzenie Mrokasi cz. II 12:23, 18 kwi 2025

Do góry
Daga, Monia, dzięki za motywację, będę pikować .

Kasya, w trawniku? U mnie były stokrotki i fiołki .

Dziś co chwilę popaduje, trudno to deszczem nazwać ale lepsze to niż nic. Ogród zazielenia się mgnieniu oka .

Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 12:19, 18 kwi 2025

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Dziś na różowo
Bergenie mają wyjątkowo długie łodygi!

Zależy od odmiany, ja mam dwie, wiosenną, bo kwitnie i jesienną nazw gatunkowych nie znam, bo to "dostane" Piesia masz jak Justyśka
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:18, 18 kwi 2025

Do góry
I crambe maritima maja. Kupię

Korki masakryczne wszędzie, jeszcze młoda odbiorę z jazdy (dzisiaj ma 3h w korkach) i transport ze zlewem i ścianka prysznicowa i może koniec jeżdżenia na dziś. Godzina z hakiem w przychodni mi nie pomogła. Chyba wolałabym pracować buahaha - byłby to spokojniejszy dzień
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 12:16, 18 kwi 2025

Do góry
Szkoda pszczół myślałam że to łatwiejsze

Kupiliśmy trochę ziół - po świętach poproszę pana Mirka żeby mi wypełnił trumienkę przy nowym domu to je posadzimy

Wiśnie dziecięca i magnolie henry kern.

Koiou no mai były po 24 złote jakby ktoś potrzebował .

Kiedy obsługa cię wita i pyta co słychać - myślę że jest źle a wcale tak często do tej szkółki nie jeżdżę
Boso przez ogródek 12:12, 18 kwi 2025

Do góry
AgaBoso napisał(a)

Lasagne cebulowa na balkonie pięknie kwitnie, postrzęnione tulipany pachną co mnie pozytywnie zaskoczyło.

A tu jak radośnie wiośniano pozdrawianki zostawiam
Ogródek Gosi 12:01, 18 kwi 2025

Do góry
Margo2 napisał(a)

Witaj Gosiu jest i "moja" ulubiona kamienna ścieżka
W kamiennym kręgu od początku 11:56, 18 kwi 2025

Do góry
GorAna napisał(a)

Ale super kompozycja, Ty Artystyczna Duszo
Wiejski ogród Magdy 11:56, 18 kwi 2025

Do góry
Sadziłam bergenie. Znowu dzieliłam i przesadzałam turzyce na rabatę główną. Miałam posadzić róże, które przyszły z gołym korzeniem, ale na miejscu okazało się, że zapomniałam wziąć donice, w których miałam je sadzić. Więc je zadołowałam. Posadzę dopiero w czwartek, może nic ich nie zje.
Wywaliłam jedną różę z "czerwonej". Tę liliową, która ciągle chorowała. Trochę mi jej szkoda, bo miałam ją jeszcze w moim miejskim ogródku. Pięknie pachniała, ale i tak miała całkiem zjedzony korzeń, jak chyba wszystkie róże w ogrodzie. Dziwne, że jeszcze żyją. Nawet te z obgryzionymi korzeniami wypuszczają młode listki.
Co jeszcze... Trochę pracowałam przy obrzeżu. Często chowałam się w cieniu, bo było strasznie gorąco. Na słońcu nie szło dłużej wytrzymać, pewnie było ponad 30 stopni, skoro w cieniu 27... Słońce było jakieś radioaktywne, źle się czułam, mąż też.
Rzuciłam obornik w granulkach pod piwonie i w ogóle sypnęłam go trochę po rabatach. Od razu zaśmierdziało kupą.
Wsadziłam w ziemię dwa odstraszacze Bros sonic, oby coś zdziałały.
Aha, huśtawka jest w końcu gotowa. Rok czekała na nowe szczebelki. Sprawa widać musiała dojrzeć.

Nie zrobiłam wszystkiego, co miałam w planie. Trudno, następnym razem.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 11:55, 18 kwi 2025

Do góry
Sasiadka poprosila zeby jej kore przywiezc
I przykleila mi sie karlowa wisteria blue waterfall
Boszzzz
Myslicie ze da rade w donicy ?

Do raju daleko - u Ewy 11:53, 18 kwi 2025

Do góry
Genie w popołudniowym słońcu.

Wczoraj doszły zakupy - to ostrokrzew karbowanolistny Dark Green. Zastąpię nim bukszpany na rabacie, którą będę przerabiała dla judaszowca. Walki z ćmą mam już coraz bardziej dość.

W moim małym ogródeczku II 11:51, 18 kwi 2025

Do góry
Dorota321 napisał(a)

Cudeńka Dorotko u Ciebie, a ta magnolia ma olbrzymie kwiaty, gdyby nie Twoja twarzyczka dla porównania wielkości nie zdawałabym sobie sprawy z tego
Pozdrawianki wiosenne zostawiam
Ptasi gaj 11:34, 18 kwi 2025

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Tak to są zawilce one nie są jeszcze w fazie pełnego rozkwitu mają już paczki. Zimno i przymrozki więc nie wiem jak przez to przejdą.

Tutaj jest kępka zeszłoroczna dosyć długo się trzymają kwiatki.

Zawilec grecki pod taką nazwą u mnie funkcjonuje, u Ciebie w pełni rozkwitu a u mnie wyglądają jak małe sadzonki jeszcze. Pozdrawianki wiosenne zostawiam
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:26, 18 kwi 2025

Do góry
Jest ciepło i trochę popaduje. Szału nie ma, ale dobre i te kilka kropel deszczu…

Migdał szaleje, kwitnie obficie gruszka

Wisienka odreagowuje stresy i ma tylko kilka kwiatków
Wiejski ogród Magdy 11:14, 18 kwi 2025

Do góry
Zdjęcia z wczoraj:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies