Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z zegarem

Ogród z zegarem

Agatorek 14:47, 24 mar 2026

Ale na 99 % zostanę przy czarnym macie.
Agatorek 15:55, 24 mar 2026

Mam i ja

magewa 18:30, 24 mar 2026

Aga fajne te płytki -w szczególności te z piwoniami czad -kuchnia czarna-też mi się podoba -odważnie -ciekawe ,czy na czarnych brud widać
Ulina 18:57, 24 mar 2026

Bardzo mi się ta zielona kuchnia że złotym podoba. Ona chyba raczej jest dla tradycjonalistów.
Niestety przy moich kłopotach ze wzrokiem ciemne wnętrza nie wchodzą w grę, ja tylko jasne i biel preferuję, ale u innych może mi się podobać.
Ciekawa debata łazienkowa
TAR 19:18, 24 mar 2026

magewa napisał(a)
Aga fajne te płytki -w szczególności te z piwoniami czad -kuchnia czarna-też mi się podoba -odważnie -ciekawe ,czy na czarnych brud widać

No niestety widac ale na czym nie widac
Agatorek 19:18, 24 mar 2026

Dzięki Madzia
Mam czarne meble w salonie i nie widać na nich bardzo kurzu (serio). A są w wysokim połysku.
Płytki do łazienki są w czarnym macie i tak samo te meble kuchenne, więc nie sądzę, żeby było gorzej .

Ula, mi też się podoba ten ciemnozielony kolor. Może go gdzieś przemycę, raczej nie zdecyduję się na całą kuchnię w tym kolorze.
Agatorek 19:27, 24 mar 2026

TAR napisał(a)

No niestety widac ale na czym nie widac

Są powierzchnie, na których prawie wcale nie widać. Np na mojej podłodze (ciemno szara, o strukturze drewna) lub na moim blacie kuchennym (kamień o dość wyrazistym rysunku)

Na tych meblach, o których pisałam wcześniej, nie widać, bo ich nie „palcuję”. Ale w kuchni teź mam fronty o wysokim połysku i na nich „pod światło” widzę moje odciski .

Kurz jest niewidoczny chyba tylko na jasnoszarych meblach . A szarych mebli nie chcę. Cóż zrobić?
Polon 22:30, 24 mar 2026

Kuchnia czarny mat z drewnem - bajka

A blaty z czego będą?
Agatorek 07:07, 25 mar 2026

Gosia, jeszcze nie wiem.
Najpierw myślałam o drewnianych (bo właśnie pasowałyby do belek na suficie i podłogi o wzorze drewna), ale one są trudne w czyszczeniu, a w kuchni jednak trochę się dzieje.

Jeszcze nie zdecydowałam do końca, ale myślę jeszcze nad kamiennym blatem lub epoksydowym (łączonym z drewnem)

Tak wyglądają te z żywicy epoksydowej

Polon 11:15, 25 mar 2026

Takie blaty z żywicą albo z żywicy, to tylko jako stoły widziałam, ale tylko w necie. Jako blat kuchenny, to chyba dość drogo wychodzi.
Chyba poszłabym w kamień w takiej sytuacji, ale ja jak już pisałam / tchórz jestem

Ależ będzie niesamowity i nietuzinkowy wystrój domu