Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 11:52, 25 mar 2026

TAR 12:02, 25 mar 2026

U mnie na razie ok. jak odsuwam kore to mokro jest. Od strony bajora trawnik nadal chlupie.
Nie mam tylu pieknych kwiatuszkow wiosennych co u ciebie sie prezentuje. Ślicznosci.
Polon 12:19, 25 mar 2026

Śliczne te iryski. Chyba się przerzucę z tulipanów, bo w tym roku coś obawiam się, że głównie liście będę miała, paków nie widać. A te iryski cudne i chyba bardziej niezawodne
Ewa777 12:27, 25 mar 2026

TAR napisał(a)
U mnie na razie ok. jak odsuwam kore to mokro jest. Od strony bajora trawnik nadal chlupie.
Nie mam tylu pieknych kwiatuszkow wiosennych co u ciebie sie prezentuje. Ślicznosci.

Troszkę widać już tej wiosny U mnie susza jest na rabacie z ambrowcami. One i tuje wyssały już całą wilgoć. Deszcz mile widziany
Ewa777 12:30, 25 mar 2026

Polon napisał(a)
Śliczne te iryski. Chyba się przerzucę z tulipanów, bo w tym roku coś obawiam się, że głównie liście będę miała, paków nie widać. A te iryski cudne i chyba bardziej niezawodne

Iryski są bardzo fajne i niezawodne. Jak posadziłam je kilka lat temu to cały czas rosną w tym samym miejscu. Jednak są dużo niższe niż tulipany i kwitną dużo wcześniej. Tulipany są problemowe, bo zamierają często po jednym sezonie, ale dodają dużo uroku. Nie umiałabym zrezygnować ani z irysów, ani z tulipanów.