Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Powitania » Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Powitania - poznajemy się i przedstawiamy

Basieksp 22:59, 29 sie 2025

Witaj Fajne, że tu trafiłeś Bardzo ładne to zdjęcie Kujący przegorzan, delikatnie przełamany, lekkimi kłosami traw, na tle zachodzącego, czy może wschodzącego słońca, bardzo ładnie to wygląda
Patrycja_KG_Lu 08:17, 30 sie 2025

Witamy na forum Rafał. Jak duży masz ogród? Masz jakieś fotki przedogródka?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Mary 08:53, 31 sie 2025

Witaj Rafał,
Piękny ogród, pięknie zaprezentowany na zdjęciach.
RafalKa 21:04, 03 wrz 2025

Dzięki za miłe przyjęcie.
Ogród ma około 18arów w tym trawnik, rabaty i sąd. Zdjęć przedogródka nie mam, cały front działki i wjazd mam aktualnie w przebudowie więc przedogródek będzie się tworzył od nowa.
Pozdrawiam
Narsilia 19:51, 04 wrz 2025

RafalKa napisał(a)
Dzięki za miłe przyjęcie.
Ogród ma około 18arów w tym trawnik, rabaty i sąd. Zdjęć przedogródka nie mam, cały front działki i wjazd mam aktualnie w przebudowie więc przedogródek będzie się tworzył od nowa.
Pozdrawiam

Potwierdzam ogród bardzo interesujący załóż wątek chętnie obejrzę z bliska
Ten jeżowkowy raj
denas 19:32, 19 lis 2025

faino
zulco 14:54, 23 mar 2026

Cześć.
Jestem Maciek, mam 42 lata.

Od małego uwielbiam wszystkie rośliny.
teraz tworzę swój własny Foodforest. Mam już ponad 80 drzew owocowych.
Ogólnie planuję się budować na działce 0.5ha, ale zacząłem od tworzenia ogrodu

Na parapetach i balkonie mam pełno donic z sadzonkami i słoików z gałązkami do ukorzenienia...

Sezonowo zbieram również opakowania po jogurtach...na rozsady...bo lubię 2x wykorzystywać coś jednorazowego .
Patrycja_KG_Lu 09:18, 24 mar 2026

Cześć Maciek, mnie też kiedyś fascynował foodforest i Back to Eden. Przed zakupem działki sporo oglądałam The Gardening Channel With James Prigioni i kilkugodzinnych nagrań z wycieczek Back to Eden. Potem po zakupie działki wyzrębkowałam część z sadem. Mocno wzbogaciło to ziemię. Niestety nie udało mi się zdobyć, aż tylu zrębek by tak jak w instrukcji dać 15-20 cm warstwę i chwasty potem zaczęły się przebijać. Twoja ilość drzew owocowych do podziwiania. Masz już swoje ulubione odmiany?
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
SLAWAR 13:21, 25 mar 2026

Cześć ogrodomaniacy jestem Sława, na ogrodowisko trafiłam przez przypadek szukając inspiracji. Od czterech lat jestem szczęśliwą posiadaczką pola, na którym wybudowaliśmy dom, moim marzeniem było stworzenie rabaty z brzozami i wrzosami, ale to wcale nie jest łatwe, w końcu pomyślałam, że warto zajrzeć tutaj i porozmawiać z tymi, którzy mają większe doświadczenie
SLAWAR 13:38, 25 mar 2026

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies