Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:36, 23 mar 2026

TAR napisał(a)

Ewa jeszcze masz czasu troche ja poogarnialam co dalam rade, opryskalam preparatem olejowym wszystkie cisy, iglaki, klony, buki i olsze. I moze w sobote zabiore sie za wykopki, musze oproznic z roslin rabate gdzie bedziemy niecke oczkową wkladac. Potem obsadzanie od nowa. Musze tez wykopac nadmiary marcinkowe z frontowej i tam zrobic miejsce na roze. No i za tydzien chce tez roze poprzycinac.
W najgorszym stanie jest roza na kijku Perennial Blue, mam nadzieje ze cos z niej bedzie.

Róż jeszcze nie tykałam. Dziś po pracy udało mi się przyciąć resztę hortensji bukietowych, więc to jedno mam już z głowy. Róże to chyba po świętach przytnę. Na rabatach czekają na mnie jeszcze suche byliny. Jest co robić.

Czytałam u Ciebie o oczku wodnym. Nie wiem tylko w którym miejscu je umiescisz.
TAR 18:47, 23 mar 2026

Po lewej przy tarasie. Oczko bedzie malutkie. Ale czy potrzebne wieksze? Bardziej mi chodzi o klimacik i plumkanie jak siedzimy na tarasie. Do takiego oczka przylatuje troche ptakow, wazki. Jest na czym oko zawiesic