Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 00:06, 19 cze 2020

Do góry
Asiu ja w sprawie brzozy mi ta brzoza do tamtych brzóz też nie pasuje no nijak
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:09, 18 cze 2020

Do góry
Magara napisał(a)

Ale jak to? Brzozę do brzóz chcesz dać??? No szok i niedowierzanie
Ja to się nie znam ale marikenowi chyba za dużo w nogi to niezbyt dobrze (wizualnie i estetycznie estetyką moją oceniam, bo ogrodowo i naukowo to nie wiem )

Daga, no tęskniłam

Beijing Gold nie dostanie tych skarpet, skarpety będą w osobnej szufladzie (czyt. Donicy)

Brzoza trudny temat. Bo poprzednio nie chciałam brzozy tylko klona, a Wszystkim brzoza do brzóz pasowała.
A teraz do brzóz brzozę dosadzić - to nikomu nie pasuje.
Zwariować można

A tak serio to ona mi też na solitiera pasi. Tylko gdzie?

Pocomirobyło? Pandałmibrzozę...,
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 22:44, 18 cze 2020

Do góry
Asia ja bym tam brzozy nie sadzila bo tam wszystkie jednopienne. Tez pomyślałam o miejscu dla niej przy huśtawce. Cudne zakupy. Czekamy na zdjecia po..... I dodam że mi by osobiście pasowały trawki i hosty w donicy pod drzewkiem.
Droga do spełnienia 18:35, 18 cze 2020

Do góry
Dziewczyny dzięki za dobre słowo. Przykro mi bo pracy dużo człowiek włożył ale takie życie na pogodę nie mamy wpływu. Bałam się o ambrowca bo do ziemi gielo. Jest trochę przechylony. Palibin na ziemi ale nie złamany tylko wyciągnęło z korzeniem. O dziwo brzozy całe. Zaraz idę zobaczyć ci jeszcze bo dopiero przestało padać.
W Kruklandii 10:42, 18 cze 2020

Do góry
Juzia napisał(a)

Ej... ogród nie malowany! Tylko polbruk

Brzozowa jest pod korek
No i ja na nią teraz mówię rondo nr1 Bo na rondzie nr2 też są brzozy, tylko w jednym dołku.
Czekam na rondo nr2 coby też się tak zagęściło jak nr1. Ciekawe ile poczekam?

myślę, że już za rok rondo nr 2 bezie pękać w szwach
W Kruklandii 10:37, 18 cze 2020

Do góry
beta napisał(a)

kurde...Juziek...ogród jak malowany!!!!!brzozowa na pierwszym zdjęciu wygląda tak jakby zaraz miała pęknąć od tego zielonego...cudnie się zagęściło

Ej... ogród nie malowany! Tylko polbruk

Brzozowa jest pod korek
No i ja na nią teraz mówię rondo nr1 Bo na rondzie nr2 też są brzozy, tylko w jednym dołku.
Czekam na rondo nr2 coby też się tak zagęściło jak nr1. Ciekawe ile poczekam?

Dębowe zakątki 22:35, 17 cze 2020

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Aniu bardzo ładnie nad tym stawem już jest. Jak Dorotka pisze, mi też brakuje tam kilku drzew, które dadzą trochę cienia w upalne dni. Brzozy albo wierzby płaczące bardzo by pasowały do tego miejsca. Namawiam.
Ważne, że posadzone już rośliny się przyjęły i na przyszły rok będzie kolorowo. Pracy doszło, to fakt, zwłaszcza koszenia. Jeszcze przecież warzywnik masz całkiem spory do obrobienia.
Klematisy piękne, mam nadzieję, że będą zdrowo rosły. Ja swojego też muszę zasilić. Dobrze, że przypomniałaś.

Już może estetyczniej nad tym stawem. Jeszcze drugą stronę może na jesieni albo na wiosnę zagospodaruję.Tam wiśnie pisardii już mam.Cedr też. Kalinę.
A jeszcze na pewno przybędzie.
Na wierzbę płaczącą też mam chęć.
O tak koszenia na nowym arealae mam 6 godzin.Czasami 7.
I tak co raz. + ta i rabatki. No, no i warzywnki..uf...
Ale co tam,,,
Jakoś idzie to do przodu

Różą Rhapsody in Blue

LO

Gizelka zaczyna

Róża Chippendale

Bylinowa łąka 20:55, 17 cze 2020

Do góry
Dziękuje Ci za taki piękny bukiet Piękna ta kompozycja, margaretki, szałwia i bodziszek, ile sadzonek tego bodziszka tam masz bo efekt super A droga wykoszona i te brzozy echhh do pozazdroszczenia takiego miejsca. Jak tam musi być cichutko, śpiew ptaków, świerszcze, pięknie i kibicuje Wam bardzo, pokaż róże? Powojnik masz piękny. Pozdrawiam
Dębowe zakątki 21:28, 16 cze 2020

Do góry
Aniu bardzo ładnie nad tym stawem już jest. Jak Dorotka pisze, mi też brakuje tam kilku drzew, które dadzą trochę cienia w upalne dni. Brzozy albo wierzby płaczące bardzo by pasowały do tego miejsca. Namawiam.
Ważne, że posadzone już rośliny się przyjęły i na przyszły rok będzie kolorowo. Pracy doszło, to fakt, zwłaszcza koszenia. Jeszcze przecież warzywnik masz całkiem spory do obrobienia.
Klematisy piękne, mam nadzieję, że będą zdrowo rosły. Ja swojego też muszę zasilić. Dobrze, że przypomniałaś.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 19:15, 15 cze 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

No właśnie
Chyba trzeba przestać kupować żeby się opamiętali

no wlasnie, z bylinami na ten rok skonczylam, ostatnie funkie (akurat tu bardzo ładne sadzoneczki) i kloniki dostalam. wiecej na ten rok budzetu nie mam. Dzis jednak zajechalam do takiego punktu po drodze, tam zawsze cos upoluje fajnego w dobrej cenie. no i upolowalam, ledwo wlazla do autka moja zdobycz. ale wyhaczylam juz 3 kolejne cudenka, musze je miec. najwyzej zadoluje w donicach jak doorenbosy, long trunki i choiny sobie pojda. mam chetnego na brzozy tylko straszny dupotruj, a to transport a to cos tam srośtam. najlepiej daj mu za darmo, przywiez i jeszcze podziekuj, ze zechcial wziac . To rownie dobrze moga pójść na zapłocie.
Wzgórze chaosu 15:33, 14 cze 2020

Do góry

Po kalinie gwiazdą tej rabaty jest kocimiętka. Jesienią dosadzę więcej białych czosnków. Fajnie grają z jasnymi pniami brzóz.

Klatka z ptaszkiem stanęła na stoliku. Za bardzo obciążała delikatną jeszcze gałąź brzozy.
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 20:06, 13 cze 2020

Do góry
Katte napisał(a)
Szał! Trawniczek narazie jak futerko , ale rozbuja się !
Super robota , bardzo mi się podoba linia rabat

Zdradz:
Primo - Co to za brzózki ? Doorenbosy ?

Drugie primo heheh czym odgrodzilas trawnik od rabaty przy domu ?
Ekobordy czy jakiś corten ?

Kasia brzozy to doorenbosy
Corten na obrzeżach ach chciałabym ale niestety...widziałam tylko na Gardenii,a u siebie mam głównie pozostałe po budowie deski z blatów do tynkowania
W przyszłości będzie tylko kancik
W cieniu uśmiechniętego anioła 13:35, 13 cze 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)
Śliczne te żółte róże!

Może nie jestem dobrym doradcą, bo sama co chwilę coś zmieniam ale jeżówki magnus, moim zdaniem, fajnie by pasowały. Zobacz tutaj, i tutaj i jeszcze tutaj (Maja w ogrodzie - tu masz połączenie też z białą korą brzozy).

Ogród bylin, hortensji i róż (odc. 666/ HGTV odc. 4 seria 2018)

Piękny ten ogród
W cieniu uśmiechniętego anioła 13:25, 13 cze 2020

Do góry
Śliczne te żółte róże!

Może nie jestem dobrym doradcą, bo sama co chwilę coś zmieniam ale jeżówki magnus, moim zdaniem, fajnie by pasowały. Zobacz tutaj, i tutaj i jeszcze tutaj (Maja w ogrodzie - tu masz połączenie też z białą korą brzozy).

Ogród bylin, hortensji i róż (odc. 666/ HGTV odc. 4 seria 2018)
W cieniu uśmiechniętego anioła 18:02, 12 cze 2020

Do góry
A_gawa napisał(a)
Powiem Ci, że klasycznie zgapiłam od Szefowej. Brzozy i trawy są cudowne, trudno się im oprzeć. Tak się zaraziłam miskantami, że próbuję wszędzie je wsadzać na ogródku.

Uważaj bo po kilku latach ciężko je wykopaćJuż kilkanaście dziewczyn miało z tym problemyJa sadzę do ziemi w wielkich donicach, łatwiej będzie wydobyć w razie czego taka mam nadzieję
W cieniu uśmiechniętego anioła 13:32, 12 cze 2020

Do góry
O zdjęcia, super. Brzozy są piękne Miskanty jeszcze nie wiem jak wyglądają na żywo, zobaczę
Róże mają świetny kolor...
W cieniu uśmiechniętego anioła 11:27, 12 cze 2020

Do góry
Powiem Ci, że klasycznie zgapiłam od Szefowej. Brzozy i trawy są cudowne, trudno się im oprzeć. Tak się zaraziłam miskantami, że próbuję wszędzie je wsadzać na ogródku.
Blaski i cienie nowego życia 10:44, 12 cze 2020

Do góry
W tym roku mam strasznie mszycowo w ogrodzie. Nawet brzozy zaatakowane co mnie zdziwiło. A o ilości mrówek to nie mówię. Jedno z drugim w symbiozie. Z jednej strony mrówki to czyściciele ale czy aż taki to pożytek? chyba ich się nie da pozbyć i jesteśmy na nie skazani.
Uwielbiają trawy, więc co jakiś czas w trawy sypię kryształki. Ciekawe czy ktoś walczy jakoś skuteczniej. Nawet pozwoliłabym im zrobić w ogrodzie jakieś jedno mrowisko byłoby lepsze niż tysiąc podziemnych. A może walczyć z nimi tylko przy różach i ze spokojem przyjmować ich bytność w moim ogrodzie.
Choroby i szkodniki brzóz, brzoza - Betula 12:27, 11 cze 2020

Do góry
Witam wszystkich. Szukam pomocy dla mojej brzozy. Pojawiły się na niej takie robaki. Co to może być i jak to zwalczyć?
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:26, 10 cze 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Jakie zachwycające pola łubinów - same Ci się tak wysiały? I jak drzewa śmigneły - no szok, zwłaszcza brzozy!

Brzozy już duże, a byłyby większe gdyby tych pierwszych sarny nie zjadły bo te co zostały się w podwórku to już mają po 5 metrów albo więcejSporo drzew już minęło nas wzrostemŁubinów sporo zawsze plewię i rozdaję, w tym sezonie dosadziłam jeszcze w łąkę siewki bo się nikt nie zgłaszał chętny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies