Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 22:09, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To będzie Twoja pierwsza róża?

Mi wczoraj doszły róże Princess Anne, wiosną przysłali mi Marry Ann zamiast nich i reklamowałam - tylko jak je teraz posadzić jak leje i w prognozach dnia bez deszczu nie widać?

Pogoda ochydna ,a ja cisy wkopywałam ,ale to wiesz ,bo byłaś u mnie
Odnośnie róż ...
mam cały szpaler róż w rabacie tzw. różano -serbowej .....są tam serby ,Ml,róże 12 szt różnych odmian ( nie pamietam teraz nazw ,ale wstawiałam fotki jakiś czas temu ) i przed różami sesleria jesienna .... to też tegoroczna rabata ,wiec jeszcze jej dobrze nie widać
Ale po Twojej pięknej brzozowej teraz nie zasnę ...... cudowna ..... i teraz wiem ,że moja za wąska , mus na wiosnę poszerzyć ....
Tu ma być ogród :) 21:58, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam nadzieję

Reniu, mam seslerię jesienną 1,5 roku i jak na razie bardzo dobrą opinię mogłabym jej wydać - na wiosnę obcięłam i tyle było z nią roboty.

Ten murek ma wysokość 45 cm. Liście seslerii mają wysokość max 40 cm, a kwiatostany max 75 cm - tu rosną w słońcu

Mam kilka w przechowalniku gdzie jest trochę cienia, rosną znacznie wolniej i są żywo zielone.

Dziękuję Ci bardzo
A masz jakieś zdjęcia z początku wiosny?
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 21:02, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Śliczny domek, elewacja super, a niedługo wokół domku też się pięknie zrobi!

Dziękuję i czuje się zaszczycona odwiedzinami właścicielki tak pięknego ogrodu
Tu ma być ogród :) 20:18, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ewa, ale te cebulki to nawet wielkości ząbka czosnku są - i tego pewnie z 1000 szt będzie - strach się bać, ale jeśli jest tak jak piszesz to wykopię rydlem jakąś dużych rozmiarów dziurę i je posadzę

Noo...masz tego sporo. Wykop coś w stylu rowu Zrób tulipanowe przedszkole.
Ogród z wilkiem zamkn. 20:18, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A jaką to odmianę cisa sadziłaś, bardzo ładne sadzonki.
Obserwuję swoje Hillii i w dwa lata bardzo ładnie urosły.

Moje to Hicksii mam nadzieje ,ze szybko urosną ,zrobią ładne tło i zasłonią mnie od wiatru i ulicy
Ogród z wilkiem zamkn. 20:14, 27 paź 2017

Do góry
A jaką to odmianę cisa sadziłaś, bardzo ładne sadzonki.
Obserwuję swoje Hillii i w dwa lata bardzo ładnie urosły.
Tu ma być ogród :) 20:09, 27 paź 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Zdanie Danusi: " W jednym sezonie obok cebuli matecznej powstają nowe cebulki, a w miejscu starej cebuli wyrasta cebula zastępcza. Stara cebula natomiast ginie. Młode cebulki również przechowujemy i wysadzamy w innym miejscu nazwijmy je zagonem zastępczym".

Tak robię i prawie 60% zakwita

Ewa, ale te cebulki to nawet wielkości ząbka czosnku są - i tego pewnie z 1000 szt będzie - strach się bać, ale jeśli jest tak jak piszesz to wykopię rydlem jakąś dużych rozmiarów dziurę i je posadzę
Tu ma być ogród :) 19:58, 27 paź 2017

Do góry
Wykopywałam w lecie z jednej rabaty tulipany bo ją przerabiałam i oprócz normalnej wielkości cebul oddzieliło się całe pudło takich malutkich, co z tym zrobić - wywalić?

I pytanko do dziewczyn, które mają kilkuletnie doświadczenie z tulipanami, czy te pełne zakwitają w kolejnym roku?

Jest szansa na powtórzenie tego efektu co w ubiegłym roku?

Ostatnio nawet zdjęcie wygrało w konkursiku - w nagrodę dostałam 50 cebulek tulipanów, miło - szkoda tylko, że w kolorze żółtym

Ogród z wilkiem zamkn. 19:58, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Magda, fajnie obsadziłaś tą górę skarpy.
Widzę, że do końca sezonu walczysz, to tak jak ja

Chciałabym jutro zakończyć sezon
Cieszę sie ,że Ci sie podoba ....jutro tam kamyczki tylko dosypię i uznaje skalniak za zakończony ... póki nic nowego nie wymyślę
Widoczki ogólne na lewo i prawo

I od dołu na prawo i lewo

Zakańczam sezon ,temu tyle fotek
Ale telefonem ,bo zawsze przy sobie
Lecę do Ciebie
A tu moja różano - serbowa
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:53, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U mnie kłosownica kwitnie 3 raz w sezonie, ścinam bo też dużo siewek dawała, a ta zaś kwitnie - też na wiosnę się jej będę pozbywać.

No wiem właśnie, pamiętam jak pisałaś.
Tu ma być ogród :) 19:50, 27 paź 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Nalewka: 2 kg owocu zasypać kilogramem cukru na kilka dni, pilnować żeby nie doszło do fermentacji. Następnie zalać po pół litra spirytusu, wody i wódki. Zimą dodać pół litra miodu i jak ktoś lubi przyprawy korzenne goździk, cynamon itp. ale nie za dużo. Na wiosnę można zlewać, ale ja czekam z tym do jesieni kolejnego roku

Edytko, nalewka pyszna, osobiście nie robiłam ale kosztowałam. Przepis mojej koleżanki, która dyktowała mi go właśnie przez telefon jeszcze wspomniała o tym że na bimberku lepsza jak ktoś lubi ja nie lubię więc nie wspominam

Dzięki serdeczne, lubię takie z przyprawami korzennymi - zaraz zabieram się za obieranie owoców, chyba będę to zajęcie przeklinać.

Do bimberku nie mam dostępu - może to i lepiej
Tu ma być ogród :) 19:48, 27 paź 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Ach te brzozy za mało mam miejsca a obrazki kuszą.

rzeczywiście mają swój urok.
Na zielonej... trawce :) 14:51, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Gratuluję publikacji w MPO - ogród masz naprawdę konkursowy, na zdjęciach prezentuje się oszałamiająco.

Mi się pomysł z tymi żywopłocikami podoba, może ten cis co ja przed grabami posadziłam, czyli Hoseri - właśnie na żywopłociki idealny.

Zrobiłam aktualne fotki swojej brzozowej.

Dziękuje

Widziałąm tak na szybko - super zgrały się stożki i kulki na brzozowej - bardzo mi się podoba masz element zimozielony i z głowy

Cis hoseri widziałam u Ciebie jestem na tak... wygooglowałąm go sobie i jeszcze Aurea hoserii mi się pokazał... też ładny poczytać muszę
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:40, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A wiesz, ze u mnie z listkami brzóz jest to samo, te co rosną 2 lata mają większe, te z wiosny malutkie, dokładnie tak jak na Twojej fotce - super egzemplarze kupiłaś.
dzięki Edyta, w takim razie moje wątpliwości zostały rozwiane cieszę się jak dziecko
Typografia ogrodu 13:51, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Wielkie wow, nie tylko dla ławek, ale dla całości - te widoki zwalają z nóg!
pielnie Dziekuje Edyto jeszcze tyle niedorostków tutaj ale już wszystko idzie w dobrym kierunku
Tu ma być ogród :) 13:28, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach te brzozy za mało mam miejsca a obrazki kuszą.
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 12:47, 27 paź 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kasia, jak dużą masz tą rabatę co planujesz różankę, kilka wymienionych róż mam i patrząc na zdjęcie mam wrażenie, że nie upchasz tam tego wszystkiego.

A Ty wszystkie te róże masz już zakupione?

Kochana, te róże wczoraj skończyłam sadzić starałam się zachować mniej więcej tyle miejsca ile sugerują i internety a szczesliwi posiadacze, ale liczę się też z tym, ze mogą na siebie trochę wlazić. Zrobię fotkę jak to wygląda po posadzeniu
Tu ma być ogród :) 12:34, 27 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam ponownie. Przeobrazenia rabat trwaja. Ladnie wszystko komponujesz. Trawa przed parkanem urzeka bardzo dobry pomysl. Ile ma dzialka m2.

Pokaz serby jak teraz wygladaja po 2 latach.
Roze mozesz posadzic na stale miejsce do poki mrozu nie bedzie. Powiem szczerze mam duzo roz i sadzilam z odkrytym korzeniem wiosna i jesienia. Te jesienne zawsze na drugi rok sa w lepszej kondycji.
Mozna zadolowac, ale jak wiosna ciepla to wypuszczaja mlode korzonki wczesniej i przy ponownym sadzeniu wiosna sie urywaja i znowu musza na nowo korzenie wypuszczac.
Wiec jesli wiesz gdzie maja rosnac to posadz teraz.

Cos Effa zniknela.
Pozdrawiam Orzesze.

Elu, te róże co mi wczoraj przysłali powinnam wsadzić na miejsce pomylonych, a one nadal całe w liściach - jakieś chwile bez deszczu będą więc chcąc nie chcąc muszę wyleźć na tą paskudną pogodę i to zrobić.

Coraz więcej osób na forum bywa rzadziej, bądź wcale nie bywa...
Moje małe wielkie marzenie 12:24, 27 paź 2017

Do góry
Ala, Ty już chyba sezon zakończyłaś, bo zwolnił wątek.
Będą ciemierniki?
Moje właśnie zaczynają kwitnąć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies