Witaj Zuzka Miło mi, że znalazł się kawałek ogrodu, który Ci się spodobał Tak, miałam na rabacie główkowate, w tym roku dokupiłam tylko 3 paczki, ale podobno się rozmnażają, więc liczę na ich większe ilości w przyszłym sezonie, bo są naprawdę urocze
Swoją begoniową też bardzo lubię, begonie są jeszcze w niezłym stanie, kwitną nieprzerwanie do przymrozków.
Śliczną masz tę rabatę, mi tak utopione kulki w hakone podobają się, chyba nie wymieniałabym jej na ptasie łapki
A jak zimą wygląda ta rabatka?
sorrki, ale chora byłam tak, że na oczy nie widziałam. Choroby nie koniec, ale chociaż przejrzałam na oczy
Ostrokrzew Golden Gem lubi lekko kwasna glebę. Danusia już chyba go nie ma bo przemarza. Bardzo pomału rosnie, albo uwstecznia się. Jest kruchy i przy psie może być różnie. Dodatkowo nie jest tani. Ja go odradzam.
Myslę, ze zimą wystarczą same kulki. Wypełniacze nie mają takiego znaczenia. Mniejszy też stres przy odśnieżaniu.
Mówisz, ze ostrokrzew jest kruchy, to go nie chcę, mam Berberys Thunberga 'TINY GOLD' ten skubany również jest bardzo kruchy co przy moim psiaku nie jest wcale fajne
Znalazłam jedno zdjęcie z uschniętą hakonechloa wczesną wiosną, jakoś nie "śmieciła" za bardzo. Pomiedzy posadziłam czosnki, których brzydkie liście gubiły się w buszu trawy.
Nie znałam wcześniej ciemierników. Musiałam doczytać i obejrzeć. Bardzo ładne, zwłaszcza w odcieniach bieli. O jakiej porze roku kupowałaś ciemierniki?
To prawda Edytko, sezon zakończony Będą kulki bukszpanowe hakone i ciemierniki, mam tylko 2 póki co resztę na wiosnę zakupię.
Czy teraz jeszcze można sadzić ciemierniki czy za późno?