Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

Mirka 11:32, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Serby sadziliśmy wiosną 2015 co 130 cm, kupowaliśmy spore, żeby szybko stworzyły przesłonę od sąsiada, tutaj zaraz po posadzeniu

Czyli moje za dwa lata mogą tak wyglądać super .Dzięki za foto
lindsay80 11:35, 27 paź 2017

Mirka napisał(a)

Czyli moje za dwa lata mogą tak wyglądać super .Dzięki za foto

Twoje już teraz śliczne. Jak tak patrzę to w dwa lata około 1 m w górę te nasze poszły.
Mirka 11:41, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Twoje już teraz śliczne. Jak tak patrzę to w dwa lata około 1 m w górę te nasze poszły.
To jest nadzieja że szybko nas wysłonią od pola truskawek.
Ps.Będę robiła niedługo planik nasadzeń pod brzozami i przyjdę po poradę Wiosną planuję nasadzenia roślinki w przechowalniku czekają
lindsay80 11:42, 27 paź 2017

Ma ktoś dobre przepisy na przetwory z pigwowca? - zostałam obdarowana i planuję nalewkę i jakąś konfiturę, ale nigdy nie robiłam, szukam w necie - może ktoś ma coś sprawdzonego, wartego polecenia?

lindsay80 11:43, 27 paź 2017

Mirka napisał(a)
To jest nadzieja że szybko nas wysłonią od pola truskawek.
Ps.Będę robiła niedługo planik nasadzeń pod brzozami i przyjdę po poradę Wiosną planuję nasadzenia roślinki w przechowalniku czekają

Nie ma sprawy, chętnie się włączę
Mirka 11:47, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Nie ma sprawy, chętnie się włączę
Dzięki
ElzbietaFranka 12:25, 27 paź 2017

Witam ponownie. Przeobrazenia rabat trwaja. Ladnie wszystko komponujesz. Trawa przed parkanem urzeka bardzo dobry pomysl. Ile ma dzialka m2.

Pokaz serby jak teraz wygladaja po 2 latach.
Roze mozesz posadzic na stale miejsce do poki mrozu nie bedzie. Powiem szczerze mam duzo roz i sadzilam z odkrytym korzeniem wiosna i jesienia. Te jesienne zawsze na drugi rok sa w lepszej kondycji.
Mozna zadolowac, ale jak wiosna ciepla to wypuszczaja mlode korzonki wczesniej i przy ponownym sadzeniu wiosna sie urywaja i znowu musza na nowo korzenie wypuszczac.
Wiec jesli wiesz gdzie maja rosnac to posadz teraz.

Cos Effa zniknela.
Pozdrawiam Orzesze.
lindsay80 12:34, 27 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam ponownie. Przeobrazenia rabat trwaja. Ladnie wszystko komponujesz. Trawa przed parkanem urzeka bardzo dobry pomysl. Ile ma dzialka m2.

Pokaz serby jak teraz wygladaja po 2 latach.
Roze mozesz posadzic na stale miejsce do poki mrozu nie bedzie. Powiem szczerze mam duzo roz i sadzilam z odkrytym korzeniem wiosna i jesienia. Te jesienne zawsze na drugi rok sa w lepszej kondycji.
Mozna zadolowac, ale jak wiosna ciepla to wypuszczaja mlode korzonki wczesniej i przy ponownym sadzeniu wiosna sie urywaja i znowu musza na nowo korzenie wypuszczac.
Wiec jesli wiesz gdzie maja rosnac to posadz teraz.

Cos Effa zniknela.
Pozdrawiam Orzesze.

Elu, te róże co mi wczoraj przysłali powinnam wsadzić na miejsce pomylonych, a one nadal całe w liściach - jakieś chwile bez deszczu będą więc chcąc nie chcąc muszę wyleźć na tą paskudną pogodę i to zrobić.

Coraz więcej osób na forum bywa rzadziej, bądź wcale nie bywa...
frezja 13:28, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)

Ach te brzozy za mało mam miejsca a obrazki kuszą.
iwka 14:08, 27 paź 2017

Nalewka: 2 kg owocu zasypać kilogramem cukru na kilka dni, pilnować żeby nie doszło do fermentacji. Następnie zalać po pół litra spirytusu, wody i wódki. Zimą dodać pół litra miodu i jak ktoś lubi przyprawy korzenne goździk, cynamon itp. ale nie za dużo. Na wiosnę można zlewać, ale ja czekam z tym do jesieni kolejnego roku

Edytko, nalewka pyszna, osobiście nie robiłam ale kosztowałam. Przepis mojej koleżanki, która dyktowała mi go właśnie przez telefon jeszcze wspomniała o tym że na bimberku lepsza jak ktoś lubi ja nie lubię więc nie wspominam