Aniu sama jestem ciekawa jak sobie u mnie poradzi, dzisiaj przyszła zamówiona paczka sadzonki ładne, niestety na posadzenie będą musiały trochę poczekać.
U mnie też wszędzie patelnia, dlatego zdecydowałam się na zieloną, chociaż korci mnie jeszcze aureola
Jubilee Celebration zapączkowana aż miło. Zapach świetny, choć słabszy niż Gertrude Jekyll. No i jeszcze kwiaty będą skłaniać się ku dołowi jak to u JC.
i moje inne eksperymenty na horte LL - to jej chyba 3ci rok od momentu posadzenia patyczka do ziemi. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Edenki prowadzone w pien, sztuk 2. Wychodzi, że mam jakąś manię działania wbrew naturze Pączków mają sporo, obym była w domu jak nastąpi apogeum kwitnienia.
Ten Renarda? Kwiatki z bliska ładne ale na rabacie to średnio, on bardziej podoba mi się z liści.
Kocimiętkę będę wymieniać. Pokładanie akurat by mi nie przeszkadzało, bo posadziłam blisko płotka, żeby wręcz przelewała się przez niego. Tylko niech kwitnie
Myślałam nad Six Hills Giant albo Walkers Low...
Z dobrych informacji to jakimś cudem woda nie ucieka z oczka.
Fakt, że padało (i nadal pada) ostatnio porządnie ale taki stan już trwa od 6 maja, bo wtedy dolałam na pełno.
Nowy garczek ze smagliczką co to sama się sieje.
Tuż obok w mega donicy zaczynają Diamond Eyes.
Strumień już cały zarośnięty, nie widać kamyków. Muszę zrobić zdjęcia, bo fajnie to wygląda.
Kot przybłęda czyli Kicia-Kocia pilnuje kloniszcza, Pave Dave ususzony coś tam odbija, ae nie ma szans żeby choć trochę zrównoważył zielonego szalenca, a wysadzić i rozdzielić go nie dam rady.
O nie ,tak byłoby mi za dużo tych bordowych drzew. Jeśli już to zostawiłabym to tak
Te wszystkie klony są bardzo jasne i dają taką jasną plamę a poza tym każdy inaczej będzie rósł. To chyba nie byłby dobry pomysł żeby je w jednym miejscu posadzić. Zastanawiam się czy z tego mojego Variegata poprzez podkrzesanie i przycinanie korony nie dałoby się zrobić podobnej sylwetki do szczepionego Flamingo. Można by się wtedy pokusić o zostawienie ich obu.
Jakoś przegapiłam u ciebie ten zakątek z bukszpanem i rododendronami. Świetnie wygląda Niesamowicie ci się wszystko rozrasta. Niektóre rośliny nawet mogłyby zwolnić nieco tempo, bo cię wykończą dziewczyno