Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 22:22, 15 maj 2018

Nallar napisał(a)
Doszły mnie słuchy że mieliście w mieście poważny pożar.

Tak, spłonął doszczętnie sklep L. oddalony ode mnie o 700 m.
Na szczęście nikomu nic się nie stało.
akwarela 11:54, 16 maj 2018

ryska napisał(a)
Dziękuję bardzo Akwarelko za wizytę i ciekawe fakty

Ja w twoim ogrodzie bywam od dawna Mam w powiadomieniach. Podziwiam i wącham po cichutku
ryska 18:44, 16 maj 2018

akwarela napisał(a)

Ja w twoim ogrodzie bywam od dawna Mam w powiadomieniach. Podziwiam i wącham po cichutku

Wow, bardzo mi miło. Nie sądziłam, że mam taką fajną podglądaczkę
Kwiatek dla Ciebie
ryska 10:09, 17 maj 2018

Pada deszcz kolejny dzień. Zakwitła następna róża- Diamond Eyes.
Szałwia omszona Schneehugel też pokazała swoje białe kwiatuszki.
Kocimiętka z nasion (wysiewałam w zeszłym roku) wygląda jak łan dorodnej pokrzywy.
Przerosła płotek, nie ma kwiatów. Jestem rozczarowana.
Łubin jakimś cudem znów się pokazał, bez kwiatów ale liście w deszczu piękne.
Miłego dnia

Joku 21:26, 17 maj 2018

Pokaż tę twoją kocimiętkę, może ona później zakwitnie?
Ivvvona 21:58, 17 maj 2018

Bodziszek bardzo urodziwy. Moja kocimiętka też mnie nie zachwyca, co prawda kwitnie ale bardzo się pokłada, a środek ma łysy.
ryska 11:13, 18 maj 2018

Aniaaa napisał(a)
Przez chwilę zastanawiałam się co to za kwiatek a to łubin jak doczytałam.Śliczne środeczki kropelki zatrzymałaś w kadrze
Jak Twoje clematisy? U mnie jednak 'Cassandra' nie odbiła a czekałam do tej pory i 'Princess Red' jak się okazało.A miał takie śliczne pachnące dzwoneczki elfowe.
Szkoda mi

Moje clematisy ruszyły wszystkie. Bylinowe ładnie przeplatają się przez biały płotek. Jest zimno i wietrznie i mokro ale biegusiem zrobiłam parę zdjęć.
Cassandra wręcz dominuje.
Posadzisz te utracone raz jeszcze?

Te dwa Krakowiaki zjedzone wczesną wiosną też nadrabiają. Widać je za szałwiami białymi.
ryska 11:19, 18 maj 2018

Joku napisał(a)
Pokaż tę twoją kocimiętkę, może ona później zakwitnie?

Proszę bardzo. Teraz już wiem, że kocimiętek jest dużo i że ta która mnie oczarowała to nie jest nepeta cataria czyli kocimiętka właściwa.
A taką sobie wysiałam i obsadziłam cały płotek.
Ale nie ma tego złego, bo będę sobie z niej robić napary aby ukoić nerwy po tym jakim jestem ignorantem

Anda 11:26, 18 maj 2018

Rzeczywiscie jak dorodna pokrzywa A koty już się spotykają u Ciebie? Bo to catarię lubią najbardziej.

Czekam na fotki Twoich róż. Moje otwierają się baaardzo powoli.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
ryska 11:36, 18 maj 2018

Ivvvona napisał(a)
Bodziszek bardzo urodziwy. Moja kocimiętka też mnie nie zachwyca, co prawda kwitnie ale bardzo się pokłada, a środek ma łysy.

Ten Renarda? Kwiatki z bliska ładne ale na rabacie to średnio, on bardziej podoba mi się z liści.
Kocimiętkę będę wymieniać. Pokładanie akurat by mi nie przeszkadzało, bo posadziłam blisko płotka, żeby wręcz przelewała się przez niego. Tylko niech kwitnie
Myślałam nad Six Hills Giant albo Walkers Low...
Z dobrych informacji to jakimś cudem woda nie ucieka z oczka.
Fakt, że padało (i nadal pada) ostatnio porządnie ale taki stan już trwa od 6 maja, bo wtedy dolałam na pełno.

Nowy garczek ze smagliczką co to sama się sieje.

Tuż obok w mega donicy zaczynają Diamond Eyes.

Strumień już cały zarośnięty, nie widać kamyków. Muszę zrobić zdjęcia, bo fajnie to wygląda.