Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

UrsaMaior 11:25, 18 maj 2018

Kasya napisał(a)

no az nie moge czytac o wywalaniu lilaków

Haha no ale skoro taki zły i ściąga do ogrodu jakieś podejrzane, zielone typy, to co, nie należy mu się?
UrsaMaior 11:26, 18 maj 2018

Dorota82 napisał(a)
Cześć, podziwiam Twój przepiękny ogród Super!!!

Dzięki! Wpadnij kiedyś, daleko nie masz
UrsaMaior 11:27, 18 maj 2018

malgol napisał(a)
Ja nie mogę słuchac jak mówicie o nim "dziad" i o wywalaniu! Ja uwielbiam te stare odmiany lilaków, ale fakt , do tej pory w cudzych ogrodach
Nie potrafie wywalić żadnej żyjącej rosliny… pisałam już o marchewkach?

Eh Gośka, kup sobie skoro Ci się zamarzył Przecież wszędzie naokoło rosną, a do Twojego ogrodu bardzo pasuje.
Toszka 11:27, 18 maj 2018

Kasya napisał(a)

no az nie moge czytac o wywalaniu lilaków

Kasiu, jesli jegomość zechciałby rosnąć sobie stacjonarnie, to bardzo proszę. Dostał na to przyzwolenie, został wkomponowany w rabatę. Uszanowałam go i miał gwiazdorzyć nad azaliami jako wielopniowe drzewko. Rósł latami, to dostał nową oprawę. Ale panoszy się z rozłogami, dziadyga jeden. ostatnie dwa lata robi mi niemal inwazję na azalie i wszystko inne. Rośnie w studni/donicy, a naokoło podniesiona duża rabata ponad 60cm ponad poziom posadzenia...a ten taki-owaki wypuszcza swoje macki jak mafia sycylijska...uwierz, to bardzo trudna miłość...do przełknięcia

Izo, on - ten dziad to już tam na wieki wieków zostanie Dziadyga jeden, w prążek kręcony...psia kość... Wiem doskonale jak trudno skutecznie wywalić lilaka.

no dobra, ponarzekałam sobie...
UrsaMaior 11:29, 18 maj 2018

anka_ napisał(a)
Trzeba było krzyczeć- oddaj!
Izuś nie wiem co to za kalina którą od ciebie dostałam, ale to napewno nie Cascade. Jakiś większy rarytas. Cascade mam od kilku lat- zupełnie inny liść i kwiat. A zrób proszę fotkę liści tej co kupiłaś.

Szalona kobieto hahaha
Nieee, Twoja to na pewno nie Cascade ani żadna pagodowa. Może Juddi? Pamiętam, że kupowałam ją bez nazwy. Ta moja wczorajsza ma mi przesłonić nieco pień magnolii. Jak Twoja rośnie? Powoli?
UrsaMaior 11:31, 18 maj 2018

Toszka napisał(a)

Izo, on - ten dziad to już tam na wieki wieków zostanie Dziadyga jeden, w prążek kręcony...psia kość...

Jesteśmy z Tobą!
Kasya 11:42, 18 maj 2018

Toszka napisał(a)

Kasiu, jesli jegomość zechciałby rosnąć sobie stacjonarnie, to bardzo proszę. Dostał na to przyzwolenie, został wkomponowany w rabatę. Uszanowałam go i miał gwiazdorzyć nad azaliami jako wielopniowe drzewko. Rósł latami, to dostał nową oprawę. Ale panoszy się z rozłogami, dziadyga jeden. ostatnie dwa lata robi mi niemal inwazję na azalie i wszystko inne. Rośnie w studni/donicy, a naokoło podniesiona duża rabata ponad 60cm ponad poziom posadzenia...a ten taki-owaki wypuszcza swoje macki jak mafia sycylijska...uwierz, to bardzo trudna miłość...do przełknięcia

Izo, on - ten dziad to już tam na wieki wieków zostanie Dziadyga jeden, w prążek kręcony...psia kość... Wiem doskonale jak trudno skutecznie wywalić lilaka.

Zobaczcie jakie ładne drzewko, ja tam odrostów nie widzę, może trzeba cierpliwie wycinać aż da sobie spokój ?

natka098 11:46, 18 maj 2018

Ja się tylko tak z deczka w trące, Toszko, zapraszam do mnie do cisów, jak ja je mam pociąć i czy teraz.
nicol21 11:50, 18 maj 2018

Lilaki super, ale fakt że czasami te rozłogi wkurzają. Pamiętam że rodzice walczyli a potem lilak przegrał. A tak go lubiłam.
a to drzewo lilakowe pokazane przez Kasya - cudne, pewnie wiekowe też jest.

drugi sentyment do lilaków to jako dziecko uzywaliśmy jego liści jako pieniędzy
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
malgol 12:06, 18 maj 2018

Kasya napisał(a)

Zobaczcie jakie ładne drzewko, ja tam odrostów nie widzę, może trzeba cierpliwie wycinać aż da sobie spokój ?

No właśnie ja takie pojedyncze drzewko bym chciała żeby wystawało ponad ogrodzenie i zwisało na śmietnikiem ,ale nie włazilo na rabaty z butami