Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Anusia 11:37, 18 maj 2018

paulina_ns napisał(a)

Aniu już trochę dyskusji na ich temat było i dużo osób wypowiadało się,że aureola też fajnie rośnie nawet w pełnym słońcu. Ja testuje na razie all Gold posadziłam w pełnym słońcu, ale codziennie ją podlewam i zobaczymy

No to zobaczę u Ciebie jak się będzie sprawowała. Wolałabym mniej problemową. U mnie patelnia prawie wszędzie, więc w okresie suszy cały ogród podlewam.
paulina_ns 11:47, 18 maj 2018

Monia81 napisał(a)

No ja wczoraj po pracy chciałam se porobić cosik i co zaczynałam plewienie, to zaczynało padać, po którymś razie stwierdziłam, że nie ma to sensu, więc poszłam ogarniać dom, zawsze jakieś plusy pozdrawiam i miłego dzionka

Monia, a mi w domu nawet ogarniać się nie chce przez tą pogodę, najchętniej poszłabym spać ja wczoraj tylko na szybko liście czosnkom obcięłam, ale robota w takim błocie to nie robota
paulina_ns 11:51, 18 maj 2018

Anusia napisał(a)

No to zobaczę u Ciebie jak się będzie sprawowała. Wolałabym mniej problemową. U mnie patelnia prawie wszędzie, więc w okresie suszy cały ogród podlewam.

Aniu sama jestem ciekawa jak sobie u mnie poradzi, dzisiaj przyszła zamówiona paczka sadzonki ładne, niestety na posadzenie będą musiały trochę poczekać.

U mnie też wszędzie patelnia, dlatego zdecydowałam się na zieloną, chociaż korci mnie jeszcze aureola
Kawa 12:08, 18 maj 2018

Paula tak ciąglę mówisz że masz ciasno i miejsca nie masz a ciąglę coś kupujesz i sadzisz
ty chyba masz ogród z gumy jak Kasia hihihi
sadzonki ładne wygląda jak chwast heheheh
paulina_ns 13:33, 18 maj 2018

Kawa napisał(a)
Paula tak ciąglę mówisz że masz ciasno i miejsca nie masz a ciąglę coś kupujesz i sadzisz
ty chyba masz ogród z gumy jak Kasia hihihi
sadzonki ładne wygląda jak chwast heheheh

Jeszcze trochę miejsca mam, ale muszę trawę ściągać na rabatach już pełen ścisk i tam już nic nie wcisnę, a listwa chciejstw jeszcze dłuuuga,ale chcę najpierw cały tył ogrodu obsadzić,a później zostaje mi cały przód odwlekam kolejny rok z przodem, tam to mam dopiero miejsce do popisu, rosną tam na razie tylko świerki i tuje, ale to już odrębny temat

No wiesz co hakonka chwast chciałabym żeby takie chwasty mi rosły
paulina_ns 19:33, 18 maj 2018

W końcu przestało u nas padać i wiać posadziłam seslerie w kole, przesadziłam róże i udało mi się jeszcze podlać gnojówką z pokrzyw wszystkie róże zauważyłam,że zakupione ostatnio róże ładnie zaczęły rosnąć co mnie bardzo cieszy na eden Rose i munstead widać już maleńkie pąki , ale żeby nie było tak pięknie coś zaatakowało mi róże lavender ma na liściach pełno dziur jakby ją grad strzaskał, co to może być?

Ps. Za jaki czas mogę podlać jeszcze róże gnojówką?

_Martini_ 19:51, 18 maj 2018

Paula, jak dziury to zobacz czy nie masz jakiś malutkich żółtych czy brązowych pajączków. I delikatnych jakby pajęczynek. U mnie kilka róż tak miało.
paulina_ns 20:06, 18 maj 2018

_Martini_ napisał(a)
Paula, jak dziury to zobacz czy nie masz jakiś malutkich żółtych czy brązowych pajączków. I delikatnych jakby pajęczynek. U mnie kilka róż tak miało.

Martynka i co zrobiłaś? Pryskałaś czymś?
Anda 20:17, 18 maj 2018

Sprawdz dobrze pod lisciami, czy nie masz malych, zielonych gasieniczek. Trudno je zauwazyc.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 20:22, 18 maj 2018

Anda napisał(a)
Sprawdz dobrze pod lisciami, czy nie masz malych, zielonych gasieniczek. Trudno je zauwazyc.

Jutro zerknę i wstawię zdjęcia liści, eh czy tych róż zawsze musi się coś czepiać