Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 19:59, 16 kwi 2018

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"Coś tam jeszcze" z podszycia piękne!

Bogdzia możesz opisać swoje stanowisko pierwiosnkowe, gdzie to jest, koło czego?

U mnie na razie pojedyncze okazy ale systematycznie po kwitnieniu dzielę.

Zaczyna Staccato .... piękna nazwa dla tego okazu wczesnego.

Akurat musisz teraz pytac o stanowisko pierwiosnkowe jak musiałam je zredukowac przez huśtawkę , musiałam ją przesunac i zajęła mi częsc rabaty, ale pierwiosnki mam porozrzucane po całym ogrodzie a najwięcej jest własnie koło huśtawki czyli przy tarasie , koło kaskady. Muszę cos zrobic albo z hustawką albo zmienic główne stanowisko pierwiosnkowe.Potrzebuje miejsca dla trzech łączek pierwiosnkowych a miejsca brak i pierwiosnki cierpliwie czekają.

Ogród z wilkiem zamkn. 19:57, 16 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia co tak cichutko, co tam podziałałaś? buziaki posyłam

cichutko ,bo cały czas robię ,a wieczorem ,to już nawet sił nie mam by pisać ....zaległości mam na forum straszne
zrobiłam do końca rabatę placykową i mini-sad

do placykowej - oprócz cisów -dałam stipę i jeżówki na wprost ,a po bokach beatlesy i jeżówki -
nie wiem ,czy to będzie dobrze wyglądać ....

ogólnie jeszcze bajzel straszny
rośliny wykorzystane z tych ,które miałam wysadzone po przeróbkach ....jedynie cisy kupiłam
jeżówki są same białe -przynajmniej powinny być -nie wiem ,czy nie namieszałam -okaże się jak urośnie .....jeśli urośnie

W kamiennym kręgu od początku 19:54, 16 kwi 2018

Do góry
Nieliczne tulipanki

Hiacynt też po przejściach
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:54, 16 kwi 2018

Do góry
Rabata okołostudzienna- modernizowałam ją w zeszłym sezonie. Wyrzuciłam irysy syberyskie, bo zagłuszały cisy, wykopałam też róże płożące Swanny, bo miały nad wyraz bałaganiarski pokrój. Został tam tylko Souvenir du dr Jamain. Ma rosnąć w otoczeniu niskich trawek. Niestety, trawki kiepsko przezimowały, bo stratowały je ptaszki podczas zimowego dokarmiania. Pewnie trzeba będzie uzupełnić nasadzenia.
Chwilowo rabatę zdobią cisy, tulipany, trzmieliny oskrzydlone i inne wypełniacze.

Kolorowo robi się w okolicach tarasu i nie tylko tam.

W kamiennym kręgu od początku 19:51, 16 kwi 2018

Do góry
kawałek dywanowej

temu ptakowi trzeba nadać jakieś imię...brakuje mu gałęzi ogonowej
Wszyscy mają sasanki, mam i ja
Przerwa na kawę... 19:51, 16 kwi 2018

Do góry
Pozostałe rabaty z tulipanami. Przy wjeździe przy wiacie - tu są Burgundy z Elegant Lady. Hiacynty miały być ciemniejsze. No cóż.

Pod oknem kuchennym - z tyłu Gorilla (jakieś kurduple są a miały być spore, wiem że za rok kupię to Labradory) i Mount Tacoma - te są częściowo pomylone. One powinny być kremowo - żółte a nie w różu. No i wychodzą jakieś pozostałości z ubiegłego roku. Trzeba będzie wyjąć je też z rabaty. Z tyłu są czosnki a później będą królowały lilie z różami i lawendą.
Moja działka na Dębowym Lesie 19:51, 16 kwi 2018

Do góry
sierotka napisał(a)
Aniu bardzo żałuję że nie zrobiłam foty tej taczki i powożącej
A ztej wiosny u mnie cieszę się jak dziecko ,dzisiaj podzieliłam się kapkę z sąsiadką tymi cudeńkami Czekam na pomidory u Niej ha ha

I powożącej ???Oj, to może dobrze, bo przecież człowiek jak pracuje w ogrodzie , to atrakcyjnie nie wygląda.
Aha czyli już rozparcelowałaś roślinki ?
A jeszcze jedna wiązka patyczków została.W innym wiaderku, Zapomniałam

Wcale się nie dziwię,że Twoja wiosna cię mocno cieszy.
Po mimo,że dużo działań i pracy jeszcze jest dużo satysfakcji z prac i radochy z tych kwitnień

Szafirki

Rododendronowy ogród II. 19:50, 16 kwi 2018

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Witaj Bogdziu po dłuuugim, dłuuugim czasie. Widzę szalejącą wiosnę u Ciebie. Pięknie jest Buziaki zostawiam.

Jak dla mnie za mało ta wiosna szaleje, ale co dzień sa zmiany. Szkoda ze teraz jest najwiecej pracy bo najchętniej bym tylko zdjęcia robiła i gapiła się na kwiatki.Zaraz zakwitną groszki wiosenne.
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:49, 16 kwi 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
Trochę wiosny z mojego raju

I ja niedawno kaczeńce sadziłem
Rododendronowy ogród II. 19:48, 16 kwi 2018

Do góry
anbu napisał(a)

Dzięku Bogdziu, zapisałam
Śliczny

Białe możesz zobaczyc u Pszczólki a tu mam jeszcze taki kolor, na razie jest rózowy ale bedzie amarantowy.

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 19:47, 16 kwi 2018

Do góry
Piotr_ napisał(a)
fiołki mam wszędzie białe fioletowe różowe same się wysiewają to samo zawilec biały sam przywędrował i jest u mnie już z 3 lata i to przy ciemiernikach zagościły a inne na innych rabatach są

dorodny ten ciemiernik. Jak go pielęgnujesz? Jak sadziłeś?
Ja mam do posadzenia 7 szt. Jestem na etapie przygotowywania rabaty. Jeszcze trochę kwiaty w doniczkach poczekać muszą.
W kamiennym kręgu od początku 19:47, 16 kwi 2018

Do góry
Żółta rabata z miniaturowymi forsycjami
Ogród z wilkiem zamkn. 19:46, 16 kwi 2018

Do góry
kerii napisał(a)
Magda ja to się aż boję do Ciebie zaglądać żeby w kompleksy nie popaść i depresji nie złapać )) idziesz jak burza. Jeszcze połowa kwietnia nie minęła a Ty już cały ogród przemeblowałaś tempo jak u przodownika pracy 200% normy
A ja przez 4 dni walczyłam z dwiema rabatami i to jeszcze nie zrobiłam do końca.

Ale przed ogródek masz super jak z katalogu.

bardzo Ci dziękuję za tyle komplementów wcale tak szybko mi to nie idzie
każdy robi tyle ile może i ile chce

...a ja do maja chcę mieć zrobione pózniej chcę mieć czas dla Mamy .....no i dla dzieci też
przedogródek z bokiem już uwielbiam

Szmaragdowy Zakątek 19:45, 16 kwi 2018

Do góry
Nikita napisał(a)
Dziewczyny, czy to mogą być siewki ciemiernika, czy jakiś chwast?
Mam nadzieję, że to jednak jego liczne potomstwo, bo już mam rozplanowane gdzie je posadzę.

Madzia tak to siewki ciemiernika ale moim zdaniem na razie nie nadaja sie do przesadzania, trzeba poczekac jeszcze rok żeby dostały listki bo takie raczej sie nie przyjmą. Nie sadz tez do wielodoniczek bo one są za małe tylko do doniczek bo system korzeniowy ciemierników jest dosc duży.
Kiedy jest Opatówek? Jedziecie?
W kamiennym kręgu od początku 19:44, 16 kwi 2018

Do góry
Za mną pracowity tydzień .
Ogród ogarnięty po zimie. Dzisiaj pierwsze strzyżenie trawnika.
Po tych kilku słonecznych, prawie letnich dniach, widać dokładnie co nie przetrwało w kamiennym. Tysiące tulipanów ledwo co pokazała listki, nie ma najmniejszych szans na kwitnienie.
Eden Rose też wygląda kiepsko, kilka bukszpanów usycha, chyba zmarzły. Nie wiem jeszcze co z trawami?
Mimo to cieszę się z każdego nawet najmniejszego kwiatka. Policzyłam dzisiaj pąki tulipanów....wychodzi mi, że zakwitnie ich w kamiennym 1756 Nie jest to taki zły wynik...w 2014 roku kwitło ich jeszcze mniej
Kilka ujęć wieczornego ogrodu.
Pszczelarnia 19:43, 16 kwi 2018

Do góry
I każdą wolną chwilę powinnam poświęcić na uporządkowanie tego bajzelku.

Małymi kroczkami do celu... 19:42, 16 kwi 2018

Do góry
Mój mały ogródeczek :) 19:42, 16 kwi 2018

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Gobasiowa lilia

Agnieszko ..pokazałam zdjecie poglądowe u siebie...będziesz mogła porównać
Małymi kroczkami do celu... 19:41, 16 kwi 2018

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 19:40, 16 kwi 2018

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Męska zabawa

Super wyszłaś

Strzelania z łuku jakoś nie fociłam. Nie wiem czemu.
Do następnego razu

Piękne fotki.
i ... nareszcie Cie widzę
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies