Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:40, 23 lis 2016

Do góry
AniMa napisał(a)
Już za okna się bierzecie??? U nas w ciągu tygodnia tak potrafią zakurzyc od drogi, ze mycia nie widać...parapety nie czarne tylko jasno szare...Na mojej liście perfekcyjnej PD mycie okien zostawiłam na grudzień

Ja wracam z nart w niedziele 17.... Ostatnia sobota pracująca dla mnie to 3.12
Jesli wtedy bedzie padac okna beda brudne na swięta....... A kurzy sie u mnie tak samo, jak umyje 3 to i tak sie zakurzą żaluzje. Oby po 3 ciagle padało
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:34, 23 lis 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

No Marzenka Twoje okna to naprawdę chylę czołaJa z moimi malućkimi chowam się!

Pisałaś o odkurzaczach bezprzewodowych-jakiego masz??Ja mam electroluxa i mam zastrzeżenia do ciągu.

Tez mam Elektolux i mam takie same odczucia co do ciagu. Wieksza wada jest jednak tylko akumulator , ktory wystracza na 20 min pracy. Odkurzę dol domu i na gore trzeba ładować. Dlatego mysle o Philips ale z mopem elektrycznym, bo jak wymieniac to na cos konkretnego. Zaleta bezprzewodowych jest brak kabla i mozliwosc łatwego sprzątania np schodów.

Ogladałam film na youtube pani Gadżet z testów tego urzadzenia i wygląda to obiecująco.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 06:29, 23 lis 2016

Do góry
Dziewczyny mam urządzenie o nazwie Hobot, sprawdza sie do mycia wielkich powierzchni okiennych i trudno dostepnych . Nie liczcie, ze umyje lepiej od was a zwłaszcza, ze dobrze umyje małe okna. Liczyłam kiedyś, mam 300 m2 powierzchni szklanych w ogrodzie zimowym . Przy takiej ilosci szkła inaczej sie podchodzi do mycia okien. Nie uzywam go do mycia okan kuchennego czy w sypialni. Uzywam go rzede wszystkim do mycia powierzchni o wymiarach 3 M x 3 M a zwłaszcza przeszkleń na pietrze. Ja mam lrzeciez cała fasadę przodu domu ze szkła.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 06:27, 23 lis 2016

Do góry
Karolina jestem mocno zainteresowana ciemiernikami .Napisz proszę co i jak na prive
Typografia ogrodu 14:36, 22 lis 2016

Do góry
sylwai napisał(a)
Madżenka poecała Lindsay80 taki http://allegro.pl/odkurzacz-dmuchawa-do-lisci-lider-3000w-3w1-i6513309419.html.Też się nad nim zastanawiam,bo waży tylko 3,3kg,a oglądałam kiedyś Boscha to ten kolos waży aż 4,8kg.
to moj znacznie cięższy niby...to bark ma prawo mnie bolećcho nie tylko ciężar ważny ale i to jak się go trzyma i gdzie ma środek ciezkosci
Typografia ogrodu 14:23, 22 lis 2016

Do góry
Madżenka poecała Lindsay80 taki http://allegro.pl/odkurzacz-dmuchawa-do-lisci-lider-3000w-3w1-i6513309419.html.Też się nad nim zastanawiam,bo waży tylko 3,3kg,a oglądałam kiedyś Boscha to ten kolos waży aż 4,8kg.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:48, 22 lis 2016

Do góry
polinka napisał(a)

za trzy tygodnie i mam coraz bardziej mieszane uczucia
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale chyba wszyscy, którzy kochamy minimalistyczne wnętrza, betonowe i cortenowe dekoracje, pomalowane poroże i stonowane wianki, jesteśmy w mniejszości...

Pamiętam jak kiedyś MAdżenka radziła większości początkującym ogrodnikom aby poświęcili czas na pinteresta. Zbierali inspiracje, "chłonęli" piękne ogrody i wyrabiali sobie gust. Na forum widać kto co kocha, w czym czuje się dobrze i czym większość z nas się zachwyca. W małych miejscowościach dalej zachwycają kwietniki z opon i grające mikołaje a im więcej koloru tym lepiej...

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...
W Kruklandii 06:59, 22 lis 2016

Do góry
Juźka co ty na nartach już jeżdzisz? Wracaj!
Lawendowy zawrót głowy 06:57, 22 lis 2016

Do góry
Kulturalnie poczytałam
Pszczelarnia 06:54, 22 lis 2016

Do góry
To ja spózniona jak zwykle poczekam na wybor Ewy
Moja "przyziemna" :) pasja 06:52, 22 lis 2016

Do góry
O takie fotki lubimy
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 06:51, 22 lis 2016

Do góry
Śliczna kruszyna!
Ogródek Iwony II 06:43, 22 lis 2016

Do góry
Wywołałam temat nieogrodowiskowy

Ja jednka preferuje styl włoski, niech cork mieszka do 35 roku zycia

A tak na serio, myślę o sobie, wynajęcie kawalerki we Wrocławiu z opłatami to minimum 2000 zł. Tyle netto nie zarobi a jeszcze trzeba za coś żyć. Zdecydowanie tańsze jest mieszkanie z nami. A ze studiuje we Wrocławiu to sytauacja jest wyjątkowo wygodna bo nie wymagała wyprowadzenia sie do akademika . Ja nie narzekam , bo nie tylko taniej, ale dzielimy obowiazki domowe na 3 dorosłe osoby Córka nie sprawia żadnych problemów wychowawczych, żyć nie umierać

PiS. Werbeny nie wyrywam, przycinam , wiosna u mnie zawsze coś wylezie bo nigdy w całości nie wymarźnie
Ogród Nety- moje marzenie 06:42, 22 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)
hi, hi. Kibicujcie żeby eM się zgodził, a koszty nas nie zabiły. Muszę sporo poczytać jak sie takie ściany wodne, które mają być też murkiem oporym buduje. Czym je obłożyć, jakie są koszty. Dopiero wtedy zdecydujemy. Ale fakt, myślę, że byłaby tam super. Idealne miejsce.

U mnie małżonek nie wyraża zgodny na "wodę" w ogrodzie w formie oczek, bo twierdzi, że nie ma czasu jeszcze przy tym pracować, żeby utrzymać w czystości.
Co do ścianki tez trzeba sobie przemyśleć, czy rzeczywiście ona będzie działać. Jestem ciekawa, czy osoby z forum mające ścianki,, mają je cały czas uruchomione. Chyba Madżenka ma, Syla, Renia, nie wiem kto jeszcze. Wiadomo, że to nie tylko koszt wybudowania tej ścianki, ale potem tez utrzymania i eksploatacji.
Może takie obawy ma też Twój mąż
Typografia ogrodu 23:21, 21 lis 2016

Do góry
Lecę oglądać wizytówke
Coś jeszcze, coś więcej... 23:15, 21 lis 2016

Do góry
Wieńce adwentowe w naszych kościołach są zawsze. Muszę się w sobotę wyrobić z wieńcem, świeczki mam zawsze nowe w zapasie. Tego u mnie nigdy nie brakuje

Jak dobrze pojdzie to nie znajde wolnego weekendu na umycie okien....jedyny wolny to 3.12, ale czy wolny?
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:04, 21 lis 2016

Do góry
Magda70 napisał(a)

Ja po sobotnim wiązaniu mialam ich pełno we włosach...

Marta, pytałam o łokieć bo nie wiem czy mnie czasem nie dopada to samo.
Aż się boję do lekarza iść.
Mam problem z podniesieniem czegoś cięższego. Np butelki z wodą. Muszę sobie ją drugą ręką przytrzymać. Taki przeszywający ból w środku łokcia.

Dokładnie objawy łokcia tenisisty . 1-2 Zastrzyki i ręka jak nowa . U mnie wystarczył 1 zastrzyk i od 10 lat nie czuje bólu
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 23:01, 21 lis 2016

Do góry
Cudne dekoracje , krzesło wyglada jakby tam zawsze miało stać !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:26, 21 lis 2016

Do góry
Moich okien nie licze nawet nie mam wolnego weekendu przed swietami coby robocika po nich puscic.......chyba urlop przed wigilia wezmę . W sobote lało, w niedziele miałam lenia ani liscie nie odkurzone ani okna nie umyte

Co do odkurzacza ogrodowegowg mnei waga najwazniejsza, bo reszta parametrów jest bardzo zbliżona. Jak czytam ze ma wielki worek. To sie pytam po co. Jak napełni sie worek mokrymi liściami to tego w ogole utrzymac nie mozna. Wiec uzgodniliśmy juz , ze oprocz mocy wciągania waga najwazniejsza. Z tego powodu wiosna musze kupic nowy sprzet na wysięgniku do formowania grabów, bo nawet M nie daje rady. Ma ktos sprawdzony typ sorzętu czy musze zobić orzesłać dostepnych rynkowo?

I pytanie z grupy nieogrodowiskowych - Czy ktoś ma odkurzacz Philipsa Aqua Pro - czy sprawdza sie do mycia podłóg (grafitowe kafle) Bo fanka odkurzaczy bezprzewodowych to ja jestem nieodwołalnie, ale teraz mysle o tej myjce. Ogladałam filmik na youtube i wyglada zachęcająco
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:16, 21 lis 2016

Do góry
Prezcyztałam artykuł, niesty znów się zagapiłem i jesiennej wertykulacji nie zrobiłam. No coż będzie jak zwykle wiosenna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies