Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 22:00, 20 lis 2016

Dziesiec roznych odmian borowki amerykanskuej owocujacej caly sezon. Ceny 10-40 zl za piecioletnie krzewy. Kilka sadzonek zurawiny. Kawalek zywoplociku z bukszpanow. Male kulki ok 10-15 cm srednicy po 5 zl.
Malina polana 2-6 zl sadzonka. Poranna rosa (zolta) po 5 zl.

Generalnie zapraszam, krzewy drzewa lisciaste mysle jeszcze mozna sadzic. Reszta na wiosne.

Sebek 22:03, 20 lis 2016

Wyklęta rozwódka z dzieckiem... Mógłbym długo pisać o podkladaniu kłód pod nogi przez serdecznych ludzi tej grupie ludności
Ale... ciesze się, że korzystasz jeszcze z ogrodu - mnie jutro też czeka grabienie liści
EwaIgi 22:15, 20 lis 2016

Ja tam też rozwódka z synem - ale nie czuje się wyklęta

Ale czytam, że masz runiankę - na wiosnę na pewno się znowu przypomnę. Zaraz jeszcze sobie sprawdzę te trawy, które wymieniasz.
Może i te małe kulki z bukszpanu - a można prosić o ich zdjęcie?

Na razie wszystko od ciebie wsadzone do ziemi i przykryte agrowłókniną - dodatkowo żurawki i trawy liśćmi przykryłam.

Pozdrawiam
popcorn 22:42, 20 lis 2016

Sebek nie strasz.
Ewa zapraszam, wiosna juz chyba?
renatamama3 08:49, 21 lis 2016

Sebek napisał(a)
Wyklęta rozwódka z dzieckiem... Mógłbym długo pisać o podkladaniu kłód pod nogi przez serdecznych ludzi tej grupie ludności
Ale... ciesze się, że korzystasz jeszcze z ogrodu - mnie jutro też czeka grabienie liści

W tych czasach ,takie rzeczy mają jeszcze miejsce ? w szoku jestem ,no chyba że na wsiach .
renatamama3 08:52, 21 lis 2016

Karola ,ty się głupimi babami nie przejmuj , byle rodzice byli wsparciem ,bo czasem jest różnie ,notabene moja mama często się przejmuje tym co inni powiedzą .pozdrawiam
Margarete 13:51, 21 lis 2016

Karolcia mam ochotę na tego derenia - gdzie go miałas bo nie pamietam jak dużo miejsca zajmuje, pokażesz go gdzies na fotce - może byc stare zdjecie. A kwitł ci juz wiosną? Bo czytałam że pierwsze lata lubi poczekac z kwitnieniem, miałam na niego ochote u naszej paniw Łopatkach, juz go miałam w reku w ub. roku ale zrezygnowałam....
popcorn 14:56, 21 lis 2016

Renatko, no właśnie to, to! Ja oleję, ale cała reszta nie.. uch. Pewnie że na wsiach, a jakże inaczej. Wiesz, dla nich to ważne, wielka pani się do warszawy wyprowadziła a teraz wraca z podkulonym ogonem mieszkać u rodziców uch superowo

Gosia
Kwitł pierwszy raz w tym roku. Cudo. I ma jadalne owoce! Jest spory, ruszył dość szybko i przyrasta metr rocznie... zrobię fotkę może jutro, dzisiaj mam niemiecki
zapraszam
Madzenka 06:27, 23 lis 2016

Karolina jestem mocno zainteresowana ciemiernikami .Napisz proszę co i jak na prive
andziurex 06:56, 23 lis 2016

Moja babcia z wioski (w lutym kończy 85 lat) miała 3 mężów w tym dwukrotnie się rozwodziła. Taka wioskowa Elizabeth Taylor Nabrała już takiej wprawy że jeszcze 4tego by opędziła, ale stwierdziła że już jej się nie chce. Wywalone zawsze miała na wszystko, nie przejmowała się ludzkim gadaniem i tak powtarza:

Moje Drogie powiem Wam
Najlepiej jak człowiek sam
Kiedy chce do domu wraca
Nikt mu d*py nie zawraca

Mam 3 cioteczne siostry- wszystkie rozwiedzione i 4 braci -tylko 2 rozwiedzionych, pewnie dlatego że 2 pozostali jeszcze do szkoły chodzą. Wychodzi na to że w tej sytuacji to ja w tej rodzinie jestem dziwna
Czasy się zmieniają, niewiele osób rozwód teraz szokuje czy oburza.... Po prostu życie, ot co.