Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 22:17, 21 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Spotykamy sie 3.12 na giełdzie w Wrocławiu o 7:30

Jesli ktos sie spóźni to dzwoni na kom

Dzięki za info. Przypomnę sobie stare czasy i wstawanie o 4.30
polinka 22:19, 21 lis 2016

magda19831 napisał(a)

Ciekawy watek, wciąga tak samo jak ciekawa książka Zainspirowałaś mnie tymi wyrobami z betonu i u mnie na wiosnę jakaś donica na pewno się pojawi, ale z jakim efektem to się zobaczy

Madziu, miłe to co piszesz i dziękuję

Betony proste do wykonania, największy problem to wymyślenie formy.

Pokażesz swój ogród?
polinka 22:22, 21 lis 2016

malkul napisał(a)
https://pl.pinterest.com/pin/400398223105779831/

Dzięki Kokoszko Jutro obejrzę.
Powiem szczerze, że dałam sobie dzisiaj dzień wolny od pinów bo zwariować można

Tysiące róznych pomysłów oglądam i dużo z nich chciałabym zrealizować ale doba nie z gumy a ja tylko jedna w pracowni betonu
Wendy79 22:26, 21 lis 2016

polinka napisał(a)

Aguś, jeszcze raz przepraszam i mam nadzieję, że dasz się namówić

Plan taki jest, ale nie wiem, co się wydarzy. Z B. coraz gorzej... Ściskam Kochana
kasja83 09:48, 22 lis 2016

polinka napisał(a)

za trzy tygodnie i mam coraz bardziej mieszane uczucia
Wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale chyba wszyscy, którzy kochamy minimalistyczne wnętrza, betonowe i cortenowe dekoracje, pomalowane poroże i stonowane wianki, jesteśmy w mniejszości...

Pamiętam jak kiedyś MAdżenka radziła większości początkującym ogrodnikom aby poświęcili czas na pinteresta. Zbierali inspiracje, "chłonęli" piękne ogrody i wyrabiali sobie gust. Na forum widać kto co kocha, w czym czuje się dobrze i czym większość z nas się zachwyca. W małych miejscowościach dalej zachwycają kwietniki z opon i grające mikołaje a im więcej koloru tym lepiej...

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...
polinka 10:03, 22 lis 2016

Wendy79 napisał(a)

Plan taki jest, ale nie wiem, co się wydarzy. Z B. coraz gorzej... Ściskam Kochana

Aguś, trzymam kciuki za B.i za Was, i wspieram myślami! U mnie też złe wieści ale napiszę wieczorem na pw.

Buziaki i trzymaj się dzielna dziewczyno.
polinka 10:12, 22 lis 2016

kasja83 napisał(a)

U mnie swego czasu, na szczęście lata temu było szaleństwo lampkowe na wiosce. Co drugi dom-to normalnie rodzina Grizzwoldów. Ale chyba zaczęły przychodzić rachunki za prąd taaaakie i ludzie poszli po rozum do głowy. Teraz reklamują jakiś Light Shower-że niby świąteczny deszcz laserów na elewacji...

Widziałam na all..te ledy na elewację. Zastanawiałam sie jak to na żywo będzie wyglądać...

Ja w tym roku wymieniłam część oświetlenia zewnętrznego na ledowe właśnie ze względu na prąd Na szczęście mam licznik przedpłatowy (nie dlatego, że nie płaciłam rachunków tylko jak wynajmowałam dom to miałam problemy z płatnościami przez wynajmujących) i widzę ile prądu ubywa

Ogólnie u mnie na wsi z roku na rok coraz mniej udekoraowanych domów, ogrodów. W poprzednim miejscu, gdzie mieszkałam z wielką przyjemnością spacerowaliśmy po kolacji wigilijnej i podziwialiśmy domy w świątecznej szacie Ale tam dużo młodych małzeństw się wybudowało to i inne spojrzenie.
AniMa 10:43, 22 lis 2016

Też oglądałam te lasery, tylko szkoda, że w kolorze czerwonym i zielonym...brak innych... Cena też robi swoje...ale w czwartek w Lidlu będę reniferki, saneczki i prezencik z taśmy led Może uda sie na prezencik załapać...u nas zawsze bitwy...

Poli, Aga- wpieram myślami
Kindzia 11:36, 22 lis 2016

Za to na naszej wsi z roku na rok więcej świateł U mnie też przybędzie w tym roku, 5 Umbr na tyle już urosło, że się kwalifikują
I też na początku grudnia giełdę planuję, tyle, że tyską
polinka 17:26, 22 lis 2016

AniMa napisał(a)
Też oglądałam te lasery, tylko szkoda, że w kolorze czerwonym i zielonym...brak innych... Cena też robi swoje...ale w czwartek w Lidlu będę reniferki, saneczki i prezencik z taśmy led Może uda sie na prezencik załapać...u nas zawsze bitwy...

Poli, Aga- wpieram myślami

Aniu, powiesz w pracy, ze musisz mega pilna sprawę załatwić i myk po prezencik