Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:09, 30 maj 2018

Do góry
Planowałam brzozy przy altanie...ale zaczynam się poważnie nad nimi zastanawiać...
Mam nadzieję, że Pan brzozowy coś doradzi!
Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 12:05, 30 maj 2018

Do góry
sylwik69 napisał(a)
W ubiegłym tygodniu powstała bardzo oczekiwana ścieżka
Niestety cała moja koncepcja geometrycznych rabat " wzięła w łeb " i wszystko muszę poprzesadzać,a żeby nie było tak prosto to jeszcze powstało TO:

Płyta pod oranżerię /elementy zabudowy: suwane drzwi,przeszklenia,okna od wielu lat czekają na pomysł/ to wszystko pokazało nam poziom do nawiezienia ziemi.Brak opadów powoduje niesamowitą suszę na moich piaskach.Narazie więc nic nie przesadzam,brakuje mi także pomysłu jak zmienić rabaty i jak mądrze je zagospodarować

Świetna ścieżka!

A dlaczego padła koncepcja geometrycznych rabat?
Skarbonkowy ogródek 12:02, 30 maj 2018

Do góry
Asiu, widzę, że jeszcze biegasz z roślinami po rabacie to proszę rozsuń gracki jeśli posadziłaś je tak jak radziłam Tak gęsty rozstaw ma rację bytu przez dwa-trzy pierwsze lata, póżniej niestety Gracilimus ma za mało miejsca i rozkłada się na boki...Bardzo przepraszam za wprowadzenie w błąd ale dopiero wczoraj oświeciło mnie dlaczego mam problemy z grackiem w tym roku
Droga do spełnienia 11:59, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Kami, czy to ta rabatka którą chcesz zmieniać?

nie Poliś
ta lubię najbardziej
zmieniać chcę tą
Droga do spełnienia 11:54, 30 maj 2018

Do góry
Kawa napisał(a)

Kami, czy to ta rabatka którą chcesz zmieniać?
Podmiejski ogródek 11:51, 30 maj 2018

Do góry
Toszka napisał(a)
nie, ale obserwować. Jak już pisałam sama przerabiałam temat grzyba... a było jak w tym przysłowiu "woził wilk razy kilka, powieźli i wilka"... za którymś kolejnym razem poooooszłoooo... dlatego przestrzegam zwłaszcza, że to polewanie robimy zimną wodą i pod ciśnieniem.

Tak się zastanawiam czy ten temat również odnosi się do traw? W drugim ogrodzie od dwóch lat podlewam tylko zraszaczem wahadłowym i leje się po wszystkich trawach.
Smaragdy raz w tygodniu po zachodzie słońca dostają prysznic...
Podejrzewam, że napiszesz-do czasu...
Księżycowy... 09:38, 30 maj 2018

Do góry
Aga, nie mogłam wczoraj uwierzyć jak zobaczyłam zdjęcia na fb
Koszmar...przykro mi bardzo ale wierzę, że rośliny sie pozbierają i będą jeszcze Was cieszyć. Tego, z całego serca Wam życzę!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:33, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Monia, musiałabym zajrzeć do notatek a nie chce mi się teraz podnosić z leżaka Jak dobrze pamiętam to chyba 300 gr.suszonej ale sprawdze póżniej i jak się mylę to edytuję. Chyba, że Mazan szybciej podpowie.
A suszę ją na strychu i póżniej do paierowej torebki przekładam ale w tym roku się zastanawiam czy nie zrobić w czerwcu większej ilości i przechować do następnej wiosny. Muszę się dowiedzieć ile taka gnojówka może być przechowywana.

No się nie dziwie, ze Ci się nie che ruszać z leżaczka, w takich okolicznościach przyrody to i mnie by się nie chciało ruszyć zadka
Dzięki za info, w torebce powiadasz? hmm, czyli muszę ja pokruszyć czy jakoś tak...
Gdyby Cię olśniło, że jednak inne proporcje to krzycz
Moja codzienność - ogród Oli 09:32, 30 maj 2018

Do góry
leon60 napisał(a)

Edytko rabata dawno obsadzona na razie mało wyjściowa bo kulki z własnych gałązek wyhodowane muszą nabrać kształtów a reszta trochę masy

Piękna rabatka!

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 09:02, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Może jak się obchodziło już dwie osiemnastki
Iwka, nie wiem czy bym była taka śmiała z cisami, które mają rosnąć na wysoki żywopłot Teraz wszystkie, które mam, docelowo będą niskimi żywopłotami więc może łatwiej.

A o trawach, to znasz moje zdanie Masz z Olą najładniejsze!

hehe dwie osiemnastki już za mną, trzecia już 5 rok leci ale faktycznie na niski żywopłot też bym cięła.

co do gnojówki to moja mama wiosną podlała bukszpany, taką nierozcieńczoną z ubiegłego roku i nic im się nie stało, możliwe że straciła wartość.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:42, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Reniu, wczoraj otrzymałam informację od Mazana, że na rdzę powinno się stosować Tebu, Zato lub Falcon.

Dzięki Poli że się podzieliłaś cenną informacją - mi się również przyda
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:48, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)
I trochę innych widoków

Cis przy garażu już nie będzie tak często cięty To jedyny żywopłot, który denerwuje mnie gdy jest prosty Teraz po wiosennym cięciu wypuszcza nowe przyrosty i takiego pochochranego uwielbiam najbardziej

Zaczęłam przycinanie grabów.

Trawiszcza rosną

A wieczory spędzamy tu Dzisiaj czas na podbitkę, póżniej wykończenie ścian, podłoga, meble, dodatki i może za miesiąc będzie altana gotowa

Od czasu mojej wizyty, tak bardzo się zmieniło. Wysoko te graby, z cieciem nie lekko, mam ten sam probkem, ale nie z grabami. Super altana się zapowiada, cmokam p
Poli, może w koncu do mnie się wybierzesz i Age wyciagniesz, buziak.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:43, 30 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Tak Aguś. Przycinam wszystkie nożyczkami Bo to kolejny patent Toszki Sekator już prawie poszedł na emeryturę.

To, jak ja i dlatego tak dlugo idzie z cieciem
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:41, 29 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Tak Aguś. Przycinam wszystkie nożyczkami Bo to kolejny patent Toszki Sekator już prawie poszedł na emeryturę.

Poli, wstawisz dokładną instrukcje ciecia cisów którą dostałaś od Toszki?

To ze ciąć co 2-3 tygodnie to wiem. To ze każdą gałązkę osobno tez wiem. Zastanawia mnie czy ścinać cale nowe przyrosty czy jednak zostawiać trochę.
Komendówka 22:34, 29 maj 2018

Do góry
Romuś, jako ze lubię podczytywać wątki forumek od pierwszej strony, to stwierdzam z całą stanowczością, że na Ogrodowisku nie było, nie ma i nie będzie ogrodu, który od razu wyglądał porządnie. Polinka dopieszczała swój ogród kilka sezonów.
Świetnie rozumiem Twoje samochodowe traumy. U mnie bezsenność wywoływały zimowe prognozy pogody zapowiadające opady deszczu lub gołoledź.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:57, 29 maj 2018

Do góry
polinka napisał(a)

Ładne ujęcie! Lubię takie artystyczne fotki

Pozdrawiam Irenko i pewnie tak jak Ty czekam na deszcz!

Polinko dziękuję
U mnie solidnie popadało, była fest burza, teraz znowu sprzątanie. Ściskam

Komendówka 21:45, 29 maj 2018

Do góry
roma2 napisał(a)
Dobra wiadomość jest taka, że nie miałam okazji, by zrobić rzeczy, których pomyślawszy chwilę, nie zrobiłabym . O wczesnych, coraz wcześniejszych (5:10) godzinach wychodzę, by nacieszyć się tym co mam. I oddychać normalnie i nie spływać potem. I podlać wszystko, co domaga się wody. Sucho strasznie! I gorąco!

U nas niestety też i gorąco, i sucho.
Na zdjęcia wrócę jak uda się wgrać
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:37, 29 maj 2018

Do góry
Milka napisał(a)

Ciasno na drodze, tirów dużo było,
piwonie są pięknebuziaki

narzędzia mam porozwalane wszędzie, bo wszędzie z doskoku robię

Ładne ujęcie! Lubię takie artystyczne fotki

Pozdrawiam Irenko i pewnie tak jak Ty czekam na deszcz!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:34, 29 maj 2018

Do góry
ren133 napisał(a)

Może mazan ma jakiś skuteczny sposób na tą rdzę?
Klonika żal

Reniu, wczoraj otrzymałam informację od Mazana, że na rdzę powinno się stosować Tebu, Zato lub Falcon.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:19, 29 maj 2018

Do góry
ren133 napisał(a)
Poli moje bukszpany na razie się trzymają ale przyjrzę im się dokładnie przy czerwcowy cięciu... dzięki

Od razu pomyślałam o Tobie Reniu bo masz chyba najwięcej buksów i żal by było tak ładnego ogrodu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies