Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

nawigatorka 21:06, 29 maj 2018

polinka napisał(a)

Też jestem Navi ciekawa altany
Ja mam elektryczne nożyce i też nie wyobrażam sobie ręcznego cięcia. Choć i nawet z nimi jest ciężko. Drabina wielka a co chwilę muszę schodzić aby skorygować proste cięcie, do tego te nożyce, które do lekkich też nie należą. Nie ma lekko
wiesz fastigiaty to jedno a żywopłot grabowy a mam go z 80 metrów minimum, cięty z dwóch stron przy czym przy płocie mam jasieś całe 15 cm przestrzeni... to jest sport ekstremalny tak ostatnio szpalerowymi nozycami go zaciekle na wiosne ciełam, ze nawadnianie przy ziemi obciełam a zauważyłam w tym tygodniu...
polinka 21:08, 29 maj 2018

Toszka napisał(a)
Zawsze mówiłam, że cis lubi dobroci w dołek, cięcie i wodę... i nie ma tego-tamtego
Miśki świetne

Miśki dziękują

Zawsze jak bawię się z mieszaniem tych dobroci to tłumaczę sobie, że póżniej to zaprocentuje Bo nie ma co ukrywać, dużo czasu pochłania przygotowanie gleby do sadzenia.

Iwona, do kiedy mogę ciąć cisy?
polinka 21:09, 29 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
na pewno elektryczny i raczej taki z wysięgnikiem bo fastigiat nie dogonię

Dlatego moje już osiągnęły docelową wysokosć
polinka 21:11, 29 maj 2018

JoannaDe napisał(a)
Jak wszystkie to wszystkie też pocmokam nad ciskami. Superaśnie zagęszczone. Trawki oczywiście mniamniuśne.

Nieskromnie powiem, że i ja zachwycam się cisami
Dziękuję Asiu!
polinka 21:13, 29 maj 2018

Wendy79 napisał(a)
Tniesz każdą gałązkę u cisów?

Tak Aguś. Przycinam wszystkie nożyczkami Bo to kolejny patent Toszki Sekator już prawie poszedł na emeryturę.
ren133 21:16, 29 maj 2018

Poli moje bukszpany na razie się trzymają ale przyjrzę im się dokładnie przy czerwcowy cięciu... dzięki
polinka 21:18, 29 maj 2018

nawigatorka napisał(a)
wiesz fastigiaty to jedno a żywopłot grabowy a mam go z 80 metrów minimum, cięty z dwóch stron przy czym przy płocie mam jasieś całe 15 cm przestrzeni... to jest sport ekstremalny tak ostatnio szpalerowymi nozycami go zaciekle na wiosne ciełam, ze nawadnianie przy ziemi obciełam a zauważyłam w tym tygodniu...

U mnie oprócz grabów, smaragdy w jednym i drugim ogrodzie do cięcia...nie ma co się męczyć, trzeba sobie ułatwiać pracę jak jest możliwość choć dla mnie elektryczne za bardzo kaleczą liście...ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie już cięcia recznymi.
polinka 21:19, 29 maj 2018

ren133 napisał(a)
Poli moje bukszpany na razie się trzymają ale przyjrzę im się dokładnie przy czerwcowy cięciu... dzięki

Od razu pomyślałam o Tobie Reniu bo masz chyba najwięcej buksów i żal by było tak ładnego ogrodu.
JoannaDe 22:41, 29 maj 2018

polinka napisał(a)

Tak Aguś. Przycinam wszystkie nożyczkami Bo to kolejny patent Toszki Sekator już prawie poszedł na emeryturę.

Poli, wstawisz dokładną instrukcje ciecia cisów którą dostałaś od Toszki?

To ze ciąć co 2-3 tygodnie to wiem. To ze każdą gałązkę osobno tez wiem. Zastanawia mnie czy ścinać cale nowe przyrosty czy jednak zostawiać trochę.
Milka 06:43, 30 maj 2018

polinka napisał(a)

To, jak ja i dlatego tak dlugo idzie z cieciem