Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Milka 06:48, 30 maj 2018

polinka napisał(a)
I trochę innych widoków

Cis przy garażu już nie będzie tak często cięty To jedyny żywopłot, który denerwuje mnie gdy jest prosty Teraz po wiosennym cięciu wypuszcza nowe przyrosty i takiego pochochranego uwielbiam najbardziej

Zaczęłam przycinanie grabów.

Trawiszcza rosną

A wieczory spędzamy tu Dzisiaj czas na podbitkę, póżniej wykończenie ścian, podłoga, meble, dodatki i może za miesiąc będzie altana gotowa

Od czasu mojej wizyty, tak bardzo się zmieniło. Wysoko te graby, z cieciem nie lekko, mam ten sam probkem, ale nie z grabami. Super altana się zapowiada, cmokam p
Poli, może w koncu do mnie się wybierzesz i Age wyciagniesz, buziak.
asica 06:57, 30 maj 2018

A jaka to odmiana cisa? Pięknie się zagęściły patyczki.
kasja83 07:30, 30 maj 2018

O altana będzie-fajnie!!!Ciekawa jestem efektu. Żywopłot cisowy pięknie Ci tłuścieje-a trawy to wiadomo twoje graby to fastignaty?
makadamia 08:43, 30 maj 2018

Co 2-3 tygodnie?! A ja głupia czekam aż ściemnieją przyrosty!.
Dzisiaj po pracy od razu ruszę na nie z nożycami
iwka 09:02, 30 maj 2018

polinka napisał(a)

Może jak się obchodziło już dwie osiemnastki
Iwka, nie wiem czy bym była taka śmiała z cisami, które mają rosnąć na wysoki żywopłot Teraz wszystkie, które mam, docelowo będą niskimi żywopłotami więc może łatwiej.

A o trawach, to znasz moje zdanie Masz z Olą najładniejsze!

hehe dwie osiemnastki już za mną, trzecia już 5 rok leci ale faktycznie na niski żywopłot też bym cięła.

co do gnojówki to moja mama wiosną podlała bukszpany, taką nierozcieńczoną z ubiegłego roku i nic im się nie stało, możliwe że straciła wartość.
mikina34 09:33, 30 maj 2018

polinka napisał(a)

Monia, musiałabym zajrzeć do notatek a nie chce mi się teraz podnosić z leżaka Jak dobrze pamiętam to chyba 300 gr.suszonej ale sprawdze póżniej i jak się mylę to edytuję. Chyba, że Mazan szybciej podpowie.
A suszę ją na strychu i póżniej do paierowej torebki przekładam ale w tym roku się zastanawiam czy nie zrobić w czerwcu większej ilości i przechować do następnej wiosny. Muszę się dowiedzieć ile taka gnojówka może być przechowywana.

No się nie dziwie, ze Ci się nie che ruszać z leżaczka, w takich okolicznościach przyrody to i mnie by się nie chciało ruszyć zadka
Dzięki za info, w torebce powiadasz? hmm, czyli muszę ja pokruszyć czy jakoś tak...
Gdyby Cię olśniło, że jednak inne proporcje to krzycz
Kawa 09:46, 30 maj 2018

Poliś
cudne miśki
ale ten przygarażu najlepszy
trawy mniam
JoannaDe 14:07, 30 maj 2018

Poli, ja jeszcze odnośnie tych grackow co u mnie pisałaś. Co ile mam je rozstawić? Chciałabym uzyskać przesłonę ale nie musi być szczelna. Dwa na 3 metrach będzie ok?
beata_m 14:56, 30 maj 2018

makadamia napisał(a)
Co 2-3 tygodnie?! A ja głupia czekam aż ściemnieją przyrosty!.
Dzisiaj po pracy od razu ruszę na nie z nożycami

no ja to samo myślałam, że trzeba czekać aż ściemnieją czyli radzisz ciacha znowu?
beata_m 14:57, 30 maj 2018

Polinka wow altankę pierwsze widzę! W którym ogrodzie powstaje?!