Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Ogród Cioci cz. 3 15:35, 10 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

róze ładnie ożywiaja widoki

powiem ci ze w drugim rzedzie dałabym tez róze z lawendami lub szałwiami ( berbesrysy i tawuły out! )
ale róże ciemniejsze... taki różowy żarówiasty np jak u Agatki pod domem są )

Nie ma takiej możliwości. Berberysy i tawułki ruszają już w marcu a róże kiedy?
Nawet jak lawenda przejmuje w miarę to co? reszta łysa ? Jesienią róże już też nie są piękne a berberysy owszem.
Ogród Wioli 07:26, 10 lip 2016

Do góry
Mogą też być miskanty Ml z tyłu, 3 kule bukszpanowe lub tuje danica przed nimi i szałwia Deep Blue lub carex z przodu.

Nie pamiętam czy tawuły chciałaś przesadzać. Jak tak to Gracillimus, 3tawuły i z przodu coś zadarniającego zielonego np. Macierzanka, zawciąg nadmorski.
Ogród Cioci cz. 3 07:19, 10 lip 2016
Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

róze ładnie ożywiaja widoki

powiem ci ze w drugim rzedzie dałabym tez róze z lawendami lub szałwiami ( berbesrysy i tawuły out! )
ale róże ciemniejsze... taki różowy żarówiasty np jak u Agatki pod domem są )

Ogród z uśmiechem 21:39, 08 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jolanko, ja bym widziała żywopłot mieszany z dużych krzewów jak jaśminowce, derenie, tawuły wczesne. Albo ciętymi serbami się odgrodzić można.

Chyba wolałabym to drugie, ale nie same serby tylko rzeczywiście pomieszać to trochę. Jedną z niewielu roślin, której nie lubie jest jaśminowiec, więc to jedno na pewno nie. Tak naprawdę to nawet nie wiem dlaczgo go nie lubię Zawsze tak bylo.
derenie tak, tawuły - ???
Ogród Cioci cz. 3 20:46, 08 lip 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dla Kasika tawułyŚwieżo cięte golden carpet w towarzystwie berberysów którym czerwone wycięłam i wyglądają dziwnie

Tu inne ciut wyższe goldflame

Listki z bliska.

Ja swoje tuwały przycięłam ,bo przekwitły,ale wyglądają okropnie ,same patyki sterczą.
Ja i mój ogródek, a może ogród 11:43, 08 lip 2016

Do góry
ja mam tawuły i to na patelni - odmiana Goldflame i ma takie kwiatostany baldachowate, różowe
Z południa Polski - ogród Marzeny 11:16, 08 lip 2016

Do góry
Tawuły po cięciu sobotnim:
Ja i mój ogródek, a może ogród 08:56, 08 lip 2016

Do góry
Basiu- ja mam na myśli tawułki. Te do cienia. Tawuły na patelnię ale i do formowania.
Mirkowy ogród (początki) 22:40, 07 lip 2016

Do góry
Rozchodnik z boku ukorzenione sadzonki.Wiosną podzielę go na maksa.Ilonka.dzięki

Tegoroczne ukorzenione z patyczka tawuły
Ogród z uśmiechem 20:03, 07 lip 2016

Do góry
Jolanko, ja bym widziała żywopłot mieszany z dużych krzewów jak jaśminowce, derenie, tawuły wczesne. Albo ciętymi serbami się odgrodzić można.

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:16, 07 lip 2016

Do góry
Basiula napisał(a)

kochana, ja mam w projekcie, czekaj, policzę, 70 tawułek...większość między brzozami, cześć przed kalinami. Ale teraz tak sobie myślę, czy Wy piszecie o tawułkach czy tawułach...?

Dziewczyny mają na myśli tawuły
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:35, 07 lip 2016

Do góry
Tawuły same mi się rozsiewają jak nigdy. O takie:

Z południa Polski - ogród Marzeny 09:34, 07 lip 2016

Do góry
Iwona, tawuły już w sobotę przycięłam a patyczki w doniczkach. Może coś się ukorzeni. Ale dzięki za troskę. Wątek Karola śledzę w miarę na bieżąco - i czytałam jak ukorzeniać tawuły. Cieszę się że ogród aa w zasadzie jego namiastka się podoba. Sporo pracy jeszcze przede mną. Ale powoli...
Z południa Polski - ogród Marzeny 23:05, 06 lip 2016

Do góry
Oj to się ci Ania teraz dopiero wydatki zaczną jak ty w kwiatki pójdziesz bo ty hurtowo i od razu duże piękne okazy zdobywasz.

Marzenko przyszłam w sumie pomachać i pooglądać ale tu ta koleżanka mnie zaskoczyła totalnie. Jakieś cuda się dzieją na O.

Ogródek ładnie się zapowiada. Jeżówkę sobie już zgooglowałam i zapisałam do kolekcji.
Tawuły po kwitnieniu przytnij o ile Toszka już ci tego nie mówiła a mnie umknęło. Zakwitną raz jeszcze słabiej ale zawsze to lepsze niż nic i się znów wybarwią na młodych listkach. Karol99 ostatnio chyba nawet z tej samej odmiany obwódkę robił i rozmnażał. Super mu to wyszło. Może pomysł dla ciebie do skopiowania.
Pozdrawiam i będę zaglądać choć ja rzadko piszę z braku czasu
Ogród Marty 22:53, 06 lip 2016

Do góry
mikami napisał(a)

No no te zdjęcia powalają wszystko czyściutko kule lawenda oj jaka to przyjemność gdy rośliny urosną i pozwalają nam oko cieszyć swoim urokiem

Miło mi Tawuły za niedługo zmienią miejscówkę, rabata z bukszpanami z lewej z 1 i 2 zdj też ulegnie modyfikacji, mam nadzieję, że na lepsze
Mirkowy ogród (początki) 14:14, 06 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Moje tawuły tez dzielnie stoją, licze na dobry efekt...
Spróbuj je nakryć butelkami a zobaczysz że się ładnie ukorzenią.
Mirkowy ogród (początki) 14:08, 06 lip 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Taką mam nadzieję poprzednie po tygodniu padły tylko jeden przetrwała.Te pod butelkami stoją sztywno.Jedna sadzonka taka 15cm na próbę zobaczymy czy się ukorzeni.Będę pokazywać co i jak

Moje tawuły tez dzielnie stoją, licze na dobry efekt...
Ogród tworzony z pasją 13:59, 06 lip 2016

Do góry
Może faktycznie trochę tawuły nie przypomina, ale zapewniam, że to ona.

Jeżeli chodzi o rabatki to masz rację, nie dość że nowe zakupy to jeszcze więcej miejsca gdzie można coś upchać.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:35, 06 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dominiko, Tawułki Astilbe wycinasz tylko przekwitłe kwiatostany, to jest bylina.

A Tawuły to krzewinki, można nie przycinać, ale wtedy na wiosnę masz łan mikroskopijnych siewek, a krzaczki są mizerne. Po przecięciu, w ciągu 10 dni odbudowują nowe listki, znów kolorowe i pięknie się zagęszczają. Co niektórzy tną je jeszcze raz w sierpniu.

Dziękuję Haniu o tawułach wiedziałam, natomiast tawułki będę miała pierwszy raz
Ogród Marty 22:48, 05 lip 2016

Do góry
abiko napisał(a)
pomponella cudna.. na jesien planuję zakup jeszcze jakiejś pnącej, co mi zasłoni co nieco
kulki z tawuły fajne.. muszę spróbować ze swoją

Ciekawe na jaką różę się zdecydujesz. Z bukszpanami super Ci idzie, więc z tawułą pójdzie gładko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies