Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "tawuły"

Kulą w płot 10:06, 29 cze 2016

Do góry
Ja swoje tawuły (też nie lubię kwitnących) tydzień temu obcięłam krótko. W miesiąc się zbiorą, a teraz straszą
Ogród z rzeźbą 09:19, 29 cze 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, jak ty ty robisz, że twoje MW mają na zdjęciach inny kolor miż moje? W rzeczywistości chyba jeszcze inny. Lawender nie mam, ale zimny róż pasuje do MW, lawender też powinna.
Cudne fotki host obejrzałam. Fajnie komponują tam tawuły.

Bo nasza Ania takie zdjęcia robi, że u nikogo nic piękniej nie wygląda Czaruje rzeczywistość w kadrach.
Ślicznie i z bratkami i z dzwoneczkami będzie (te same klimaty), bo w ogóle śliczna ta rabatka i już.
Kulą w płot 09:09, 29 cze 2016

Do góry
Moje tawuły między tujami jak na złość rosną na giganty mimo, że wiosną im krótkie fryzurki porobiłam. Teraz kwitną jak dzikie a ja właśnie nie lubię ich kwitnących. Dla mnie uroda tkwi w młodych przyrostach liści. Może Toszka zaglądnie i podpowie, czy ja mogę je teraz w tym pełnym rozkwicie mocno na pomponiki przyciachać czy mam czekać aż przekwitną?
Ogród z rzeźbą 07:21, 29 cze 2016

Do góry
Aniu, jak ty ty robisz, że twoje MW mają na zdjęciach inny kolor miż moje? W rzeczywistości chyba jeszcze inny. Lawender nie mam, ale zimny róż pasuje do MW, lawender też powinna.
Cudne fotki host obejrzałam. Fajnie komponują tam tawuły.
Mirkowy ogród (początki) 09:00, 28 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mirka, też podziwiam Twoje zacięcie do rozmnażania, ukorzeniania, sadznkowania. Ja to gapa w tych sprawach jestem. Nawet podzielone żurawki ukatrupiłam. Ale gości to miałaś niesamowitych, faktycznie strach się bać
Aniu z ukorzenianiem nie zawsze wychodzi ale próbuję bo to jednak darmowe roślinki a jak potrzeba ich dużo to koszty wielkie.Jak byś chciała spróbować to pytaj Moja zeszłoroczna sadzonka z patyka tawuły dziś juz spora
Z południa Polski - ogród Marzeny 13:11, 27 cze 2016

Do góry
Jola, no skusiłam się na jedną, bardzo mi się podobają. Zobaczę. W ogóle jak będzie u mnie rosła. Pół dnia myślałam, gdzie ją wsadzić

Marga, teraz będę ścinać tawuły, spróbuję ukorzenić. Może się uda akurat. A potrzebowałabym kilka.

Nigdzie nie mogłam kupić jeżówek Honeydew i zamówiłam przez Internet. Ciekawe co przyjdzie...
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:43, 26 cze 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie i pięknie masz.
Twoje The Fairy jakieś "porządniejsze", moje leżą. Klematisy cudowne!
Muszę pociachać moje tawuły, bo już mam straszne poczochrańce, aż się na widok Twoich zawstydziłam. Zakupy obejrzałam - bardzo ładne i jeszcze w takich cenach

Kasiu moje róże dokarmione eliksirem z pokrzywy. Stosuję co roku w ogrodzie bo widzę jakie są skutki. Widać po roślinach.

Co do zakupów w sobotę kupiłam na targu dwie takie trawki. Sprzedający nie mieli bladego pojęcia jaka nazwa tej trawy o odmianie to już mowy nie ma. Cena 5 zł.sztuka. wzięłam 2 ale jeszcze dokupię jak będą następnym razem.
Wygląda mi na rozplenicę.
Sadzonki ładne i duże jak na tę cenę.

A Wy jak myślicie ???
Podpowie mi ktoś

Oto one

Ogród z koniczynką 16:50, 26 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)

O niebo lepiej Tak wygląda bardziej elegancko

Fajne te opaski z tawuły zrobiłaś Co to za odmiana bo nie mogę doczytać ?
Tawuła to Golden Princess
Z południa Polski - ogród Marzeny 16:20, 26 cze 2016

Do góry
Witam, ja również bardzo lubię tawuły Są zupełnie bezproblemowe, a odmiany o intensywnych liściach mogą stanowić mocny akcent kolorystyczny w ogrodzie. Bardzo je polecam
Kiedyś Bożenka wspominała, że ukorzenione, tegoroczne patyczki można przesadzić dopiero na jesieni. Ale zawsze można ją jeszcze dopytać.
Pozdrawiam i będę zaglądać
Moje ukochane miejsce na ziemi 15:43, 26 cze 2016

Do góry
Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie i pięknie masz.
Twoje The Fairy jakieś "porządniejsze", moje leżą. Klematisy cudowne!
Muszę pociachać moje tawuły, bo już mam straszne poczochrańce, aż się na widok Twoich zawstydziłam. Zakupy obejrzałam - bardzo ładne i jeszcze w takich cenach
Ogród tworzony z pasją 09:48, 26 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Karol, mam pytanie. Moje tawuły już przekwitają, będę je ścinać i chciałabym ukorzenić, bo jak nie mi się przydadzą to mojej siostrze. Jak długi kawałek trzeba uciąć? I z kwiatem do ziemi czy kwiat odciąć jeszcze dodatkowo? Lepiej do jednej donicy, każdą osobno czy po prostu do gruntu od razu? Będę wdzięczna za podpowiedź.

Ja tnę na odcinki około 10-12 cm. Obieram dolne liście, kwiat koniecznie trzeba uciąć. Liście można dodatkowo przyciąć sektorem aby zmniejszyć parowanie. Do gruntu nie polecam sadzić, chyba że w zacienione miejsce, bo inaczej padną od razu. Ja zawsze daje do doniczek po parę sztuk w kazda, chowam do cienistego zakątka i nie dopuszczam do przesuszenia podłoża. Ukorzeniacza nie stosuje.
Ogród tworzony z pasją 07:21, 26 cze 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Moje ulubione tawuły nadal kwitną

Bardzo ładnie to wygląda
Chyba przestanę moje obcinać

Życzę udanych wakacji
Ogród tworzony z pasją 23:22, 25 cze 2016

Do góry
Karol, mam pytanie. Moje tawuły już przekwitają, będę je ścinać i chciałabym ukorzenić, bo jak nie mi się przydadzą to mojej siostrze. Jak długi kawałek trzeba uciąć? I z kwiatem do ziemi czy kwiat odciąć jeszcze dodatkowo? Lepiej do jednej donicy, każdą osobno czy po prostu do gruntu od razu? Będę wdzięczna za podpowiedź.
Ogród tworzony z pasją 21:51, 25 cze 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)

Piękne tawuły ,świetny avatarek pozdrowionka zostawiam!

A ile pszczół wabią. Dzięki.
Ogród tworzony z pasją 20:15, 25 cze 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)

Piękne tawuły ,świetny avatarek pozdrowionka zostawiam!
Ogród tworzony z pasją 20:08, 25 cze 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
zakwitną jeszcze raz jak je zetniesz po kwitnieniu też je bardzo lubię.
Ogród tworzony z pasją 20:03, 25 cze 2016

Do góry
Ogród do odnowy 09:35, 25 cze 2016

Do góry
Moje miniaturki mają po kilkanaście lat Długowieczna roślina czy duża czy mała

U mnie w locie przekwitają tawuły, czym jestem bardzo zaskoczona, a nawet zawsze na trochę wody się załapią
Nasz przydomowy ogródek 08:56, 25 cze 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Kasiu dziękuję za miły wpis. Tak jest- tawuły zawsze są ładne, tylko wymagają częstego ciecia niestety. A wiesz że największe kłopoty mi sprawia żwirek dookoła sosenki. Jest to może ładne i modne ale niepraktyczne. Bez przerwy kiełkują w żwirku nasionka chwastów przyniesione prze wiatr. Powiem Ci po cichu że czasem wspomagam się Randapem niestety. Pozdrowienia dla Ciebie i męża. Mam ogromną nadzieję na pozytywny wynik meczu i ładne widowisko.

Miły wpis, bo jest co chwalić.
My mamy dwa miejsca (koła wysypane kamolkami) i tam też posiłkujemy sie tym preparatem i nie mam wyrzutów, bo rękoma się można zajechać.
Tawuły u mnie do cięcia, ale czasowo nie wyrabiam.

Nasz przydomowy ogródek 08:03, 25 cze 2016

Do góry
Kasiu dziękuję za miły wpis. Tak jest- tawuły zawsze są ładne, tylko wymagają częstego ciecia niestety. A wiesz że największe kłopoty mi sprawia żwirek dookoła sosenki. Jest to może ładne i modne ale niepraktyczne. Bez przerwy kiełkują w żwirku nasionka chwastów przyniesione prze wiatr. Powiem Ci po cichu że czasem wspomagam się Randapem niestety. Pozdrowienia dla Ciebie i męża. Mam ogromną nadzieję na pozytywny wynik meczu i ładne widowisko.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies