Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

natka098 21:27, 05 wrz 2016

Marta jaka reakcja na brak jałowca?
Gruszka_na_w... 21:30, 05 wrz 2016

Makusia napisał(a)

A z nowości- w niedzielę eM zauważył brak jałowca....

I co? I co?
PS. Patrz Pani, jaki spostrzegawczy!
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Toszka 21:51, 05 wrz 2016

chyba nie było tak żle - dziś poniedziałek, a ty żyjesz
Makusia 06:52, 06 wrz 2016

Żyje
Miałam dwa wyjścia- albo zapytać "jaki jałowiec?? Tu nigdy nie było żadnego jałowca!" albo się przyznać....przynałam się, Przekazałam wiedzę swą , że brzydki, że schnie od środka...przyjął z godnością
Juzia 06:57, 06 wrz 2016

Pewnie mu wszystko jedno czy ten jałowiec jest czy go nie ma....ważne, że to nie on musiał go wyciepywać

Johanka77 07:26, 06 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Dzięki Gosiu za podpowiedź- jak Ty mówisz, że to nie problem, to tym bardziej wierzę!

A z nowości- w niedzielę eM zauważył brak jałowca....

Hehe! Mój mnie obsztorcował, że chcę je do nieba, więc dostały ostatnią szansę pod ognikiem
Makusia 08:30, 06 wrz 2016

Juzia napisał(a)
Pewnie mu wszystko jedno czy ten jałowiec jest czy go nie ma....ważne, że to nie on musiał go wyciepywać

Justyś tak dokładnie myślę W dodatku jednak wstyd, że zauważył po paru miesiącach dopiero, więc się nie rzucał
dominika_ 12:10, 06 wrz 2016

Ci chłopina spostrzegawczy
alis 20:02, 06 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Żyje
Miałam dwa wyjścia- albo zapytać "jaki jałowiec?? Tu nigdy nie było żadnego jałowca!" albo się przyznać....przynałam się, Przekazałam wiedzę swą , że brzydki, że schnie od środka...przyjął z godnością

Heh, fajnie Ci, ja swoje zostawiłam na ostatniej rabacie którą mam do przeróbki. eM mówił, że bardzo mu się podobają te iglaczki, i że zimą będzie zielono i że ładnie rosną, no i jak miałam ciapnąć je? Zostały, 2 jałowce płożące tylko zdołałam przepchnąć
roma2 20:17, 06 wrz 2016

Ja mojemu mężowi tak wdrukowałam w czerepie, że tylko JA sie znam na ogrodzie, że nie zwrócił uwagi, że tam gdzie On siał trawę jest śliczna, tam gdzie ja chwastowisko. Wywaliłam tawuły na Mordor, pożałował, posadził i kwitły we wrześniu!!! Spogladał na mnie (mąż nie Mordor) z satysfakcją, nie powiem, ale zgasiłam jego triumf, że to badyle do d..y. Wredna jestem wiem, ale trochę muszę, bo nie stęka mi na każdym kroku. Co ja mówię! On się zachwyca moimi wypocinami ogrodowymi.
Szczytem wszystkiego było, gdy w zeszłym roku przy kompostowniku odkrył krzew pomidora. Polazłam, popatrzyłam, autorytatywnie stwierdziłam, że sie nie zna (no bo tylko ja), i to zwykły ziemnior rośnie. Jesienią musiałam sie pokajać. Znalazłam na krzewie "ziemniaczanym" małego pomidorka. Byłam miła cały wieczór i następny dzień