u ciebie fajny jest ten kącik z krzesełkami i ceglaną ścianą. Miałam się zapytać, czy ją jakoś reanimować może kiedyś będziecie (malować lub ściągać farbę) bo ona sama w sobie jest mocno klimatyczna.
A takich zawilców lokalnie u nas nie widziałam ale na www są, ładne są.
Ostatnio u Lucy bardzo mi się podobała szałwia okręgowa
Oj spotkanie bylo mega .
Wspaniali ludzie sa na tym O.
Rozmów dużo, spacerów duzo, wymiana doswiadczen rożnych tez i roślinek tez byla.
z buzia usmiechnieta od ucha do ucha wracałam
Tymczasem w moim ogrodzie tez cos się dzieje
Gizelka
Róża Chippendale
Leonardo da Vinci i roza Rhapsody in Blue i Szałwia omszona Ostfriesland
Poszukuję info, która szałwia jest bardziej niebieska: blue Marvel czy Deep blue?
Mam między innymi właśnie taką intensywnie niebieska i zastanawiam się co to za odmiana. Wysokość w czasie kwitnienia na pewno ze 40 cm jeśli nie więcej.
Hej Kim, widzę że ostro zabrałaś się do tworzenia ogrodu. Pogoda nie sprzyja przesadzaniu roślin a dodatkowo wiele z nich jest na etapie kwitnienia. Ja też czekam aż przekwitnie mi szałwia na frontowej. Chociaż dwa dni temu przesadzałam jeżówkę i liliowce w pąkach i kwitnącą drakiew. Ale nie bierz ze mnie przykładu .
Widzę, że macie spory basen. My właśnie kupiliśmy mały . Czy mogłabyś mi napisać na priv w jaki sposób dbacie o czystość wody i basenu? Bo nie wiem jakie akcesoria powinniśmy kupić. Będę Ci wdzięczna .
Rozumiem że to szałwia. Ładnie rośnie u Ciebie. Ale to ta wyższa, też mam choć może inną odmianę. Nie wiem czy z szałwiami nie dam sobie spokoju albo będę szukać docelowego właściwego miejsca.
Też obejrzałam seans fotkowy.Jest pięknie...rośliny dorodne i cudnie kwitną...szałwia na przewodzi...
Na brak deszczu nie możemy narzekać,chyba,że na nadmiar i ten porywisty wiatr.Pozdrówka.
Na mojej magicznej miksturze
Zamiast gnojówek jako takich to wrzucam do beki na deszczówkę co się nawinie ( skrzyp, pokrzywa, żywokost, nagietki, melisa, liście pomidorów, szałwia, mniszek). Stale uzupełniam wodę.
Wczoraj beka się przelała i mikstura poszła pod jadalne róże i powojnik Mayleen. Pewnie im się też spodoba