Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Hortensjowo

Hortensjowo

Helen 19:03, 27 cze 2019

Nowa12 napisał(a)

Już w zeszłym roku miałam na nie ochotę ale nie kupiłam. Zdecydowałam się wtedy na Glowing Dream.
Muszę pomyśleć gdzie je wsadzić bo bardzo mi się podobają.
Czasu mam niedużo bo w sobotę jadę na targi ogrodnicze a tam jest zawsze mnóstwo odmian jeżówek do kupienia.

Agata, zazdroszczę targów ogrodniczych, chyba bym dostała oczopląsu i za dużo bym kupiła
sarenka 21:33, 27 cze 2019

Helen napisał(a)

Nie Malwina, raczej Helen Zdecydowanie Blackberry bardziej różówa, nawet fuksjowa
o Boże, przepraszam. Powiem Ci że jak odpisuje to staram się zawsze sprawdzać czy dobrze piszę, tym razem tego nie zrobiłam :/
Helen 22:17, 27 cze 2019

sarenka napisał(a)
o Boże, przepraszam. Powiem Ci że jak odpisuje to staram się zawsze sprawdzać czy dobrze piszę, tym razem tego nie zrobiłam :/

W ogóle się tym nie przejmuj
mrokasia 22:31, 27 cze 2019

Helen napisał(a)

U mnie szałwia długo kwitła, ale kupiłam odmianę sensation deep blue zamiast caradonna, którą wszyscy polecają, i ona się bardzo się rozkłada, robiąc dziurę w środku. No i to mnie bardzo irytuje.

U mnie wszystkie szałwie w pewnym momencie się rozkładają na boki, mniej lub więcej ale wszystkie. Nie mam co prawda Caradonny - być może ona rzeczywiście stoi wyprostowana do końca.
sarenka 22:40, 27 cze 2019

Helen napisał(a)

W ogóle się tym nie przejmuj
Zana 10:54, 28 cze 2019

Helen napisał(a)

U mnie szałwia długo kwitła, ale kupiłam odmianę sensation deep blue zamiast caradonna, którą wszyscy polecają, i ona się bardzo się rozkłada, robiąc dziurę w środku. No i to mnie bardzo irytuje.

Sensation deep blue to bardzo dobra odmiana, jeżeli Ci się rozkłada to może ma za mokro?
Caradonna jest o wiele wyższa i też się potrafi rozkładać.
Helen 22:21, 28 cze 2019

Zana napisał(a)

Sensation deep blue to bardzo dobra odmiana, jeżeli Ci się rozkłada to może ma za mokro?
Caradonna jest o wiele wyższa i też się potrafi rozkładać.

Ooo, widzisz - o tym nie pomyślałam, że może mieć za mokro. Faktycznie leję tam dużo wody, bo rośnie obok tych nieszczęsnych Anabelle, których nie zdążyłam już przesadzić.
Helen 16:33, 30 cze 2019

Dziewczyny, pomóżcie i podpowiedzcie czy dosadzać tutaj naparstnicę i krwawnicę, na które namówił mnie wczoraj eM? Na tej rabacie słońce jest od rana do około 13.00. Później słońce trochę wchodzi po godz. 16.00, ale na około godz.
tak wygląda

z zakupami
Anda 17:19, 30 cze 2019

Co tam masz oprócz tych trawek i Helleborus ?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Helen 17:28, 30 cze 2019

Mamy rozwary, ale mogę je usunąć. Same wyrosły z zeszłorocznych zakupów. Są tam jeszcze 2 duże trzmieliny.