Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W moim małym ogródeczku - Dorota 21:48, 21 cze 2019

Do góry
Dziś po raz czwarty w tym tygodniu był ulewny deszcz z silnym wiatrem. Mam poprzechylane wszystkie lilie, już mi brakło patyczków, żeby je popodpierać.

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:03, 21 cze 2019

Do góry
gobasia napisał(a)

bardzo się cieszę ,że jest u Ciebie ..Sliczna ...za rok jak podwoi to dopiero będzie uczta dla oczu..

Jeszcze podwoi??? Mnie to wystarczy
Basiu, u mnie są obok niej młode lilijki, mają na razie jeden kwiat. Jak je odsadzić żeby nie uszkodzić matecznej?? Boję się grzebać przy niej, a chciałabym się podzielić młodymi cebulkami. Napisz jak Ty to robiłaś?

Muszę dodać, że u Ciebie wszystkie lilie wypasione i śliczne
Ogród Małej Mi 2017 09:42, 21 cze 2019

Do góry
Przenoszę dyskusję i wiadomość od Kasi do mnie ... bo u mnie nie zawsze jest sam miód i malina.. dyskusja u Kasi

Długo myślałam co mówiłaś o tym zjadaniu.. ja szybko mówię ,ale długo myślę..
Artykuł Gosi jest w punkt. Pokazuje też skąd to się wzięło.. przywlekło się. I tu się nie zgodzę z Haniusią, to się po protu przywlekło. Nie ma naturalnego wroga u nas i "hulaj dusza, piekła nie ma.. "
Spotykam u siebie też i te tygrysie pomrowy (ale mało), tak je nazywam, ale to pomrów wielki (link dała Sylwia). I niestety też jakoś nie zauważyłam by tam gdzie one są było mniej tych innych. Wszystkie pomrowy są kanibalami. Ale też jedzą inne rzeczy.
Jednak u nas problemem jest Ślinik luzytański zwany przeze mnie ślizgaczem, którego być może zjadłyby tygryski..jakby nie było już nic innego. W każdym razie ślizgacze zjadają swoje trupy. Kupy psie też kochają A najbardziej kochają roślinki. Miałam marchewki to zjadły od spodu wszystkie, lilie też .. Te małpy żrą tez spod ziemi.. nie zawsze są na wierzchu ..

I obiecane zdjęcia.. przez kilka dni nie zjarałam od języczek.. skupiłam się na hostach i szałwiach.. a tu taki zong..

Tak, po namyśle zgadzam się z opinią Sywlii. Można i na na pomrowach zarobić A że miłośników żyjątek jest wielu to i wielu zapłaci .. Jak na początku utylizowałam te małpy, to mi po nocach się śniły.. codziennie zbieranie było na wiadra.. a ich było coraz więcej. Na działce był tylko trawnik. Żadnych ruder, żadnych innych rzeczy.. Chciałam sprzedać działkę i wrócić do bloku. Do dziś brzydzę się nimi tak, że mam odruch wymiotny.

Bawarka 09:40, 21 cze 2019

Do góry
Długo myślałam co mówiłaś o tym zjadaniu.. ja szybko mówię ,ale długo myślę..
Artykuł Gosi jest w punkt. Pokazuje też skąd to się wzięło.. przywlekło się. I tu się nie zgodzę z Haniusią, to się po protu przywlekło. Nie ma naturalnego wroga u nas i "hulaj dusza, piekła nie ma.. "
Spotykam u siebie też i te tygrysie pomrowy (ale mało), tak je nazywam, ale to pomrów wielki (link dała Sylwia). I niestety też jakoś nie zauważyłam by tam gdzie one są było mniej tych innych. Wszystkie pomrowy są kanibalami. Ale też jedzą inne rzeczy.
Jednak u nas problemem jest Ślinik luzytański zwany przeze mnie ślizgaczem, którego być może zjadłyby tygryski..jakby nie było już nic innego. W każdym razie ślizgacze zjadają swoje trupy. Kupy psie też kochają A najbardziej kochają roślinki. Miałam marchewki to zjadły od spodu wszystkie, lilie też .. Te małpy żrą tez spod ziemi.. nie zawsze są na wierzchu ..

I obiecane zdjęcia.. przez kilka dni nie zjarałam od języczek.. skupiłam się na hostach i szałwiach.. a tu taki zong..

Tak, po namyśle zgadzam się z opinią Sywlii. Można i na na pomrowach zarobić A że miłośników żyjątek jest wielu to i wielu zapłaci .. Jak na początku utylizowałam te małpy, to mi po nocach się śniły.. codziennie zbieranie było na wiadra.. a ich było coraz więcej. Na działce był tylko trawnik. Żadnych ruder, żadnych innych rzeczy.. Chciałam sprzedać działkę i wrócić do bloku. Do dziś brzydzę się nimi tak, że mam odruch wymiotny.

Ogródkowe perypetie:) 08:45, 21 cze 2019

Do góry
I lilie,,,i liliowce..Śliczne.
To jest to co i ja bardzo lubię
Ogródkowe perypetie:) 08:42, 21 cze 2019

Do góry
Tym co róż mają już dość, bo są wszędzie.. kilka innych fotek.. zaczynają lilie i liliowce..

Blaski i cienie nowego życia 18:32, 20 cze 2019

Do góry
Anusia napisał(a)
Nie wiem co z tymi szałwiami. U mnie glina trochę rozlużniona z ziemią nawiezioną kilka lat temu a na murku fioletowe maja więcej piasku. Myślę, że bardziej jakaś choroba je toczy.

Raczej ciężka ziemia. Musiałabym co roku z 2 tony piasku zamawiać ale kto to będzie ładował i rozwoził. Z drugiej strony domu po budowie dużo piasku to tam będą może rosły.

Obchodzę ostatnio ogród i widzę ile jeszcze mam dziur do zapełniania.

Tu np. Z tyłu mam czosnki ozdobne a teraz jak przekwitły czekam na główkowate i liatry. Marzyły mi się jeszcze białe lilie od józefa. Liatry coś słabo rosną, chyba też za ciężka dla nich ziemia. A grzebać zbytnio tam już nie mogę. Może z czasem się przebiją i zagęszczą. Może woreczek piasku lekko wmieszam przy wiosennym plewieniu.

Tutaj nawtykałam pierwiosnków. Żurawki które tu mam jako sadzonki nie chcą rosnąć i nie mam pomysłu co bordowego pod hortensjami mogłoby być. Nic mi do głowy nie przychodzi. Jak żurawki wyrzucę to mam awaryjny pomysł na niskie hosty. Natomiast świetnie się spiszą tawułki golden carpet- te większe widać a te małe sadzonki muszą urosnąć.
Na dodatek z tej rabaty wypadną rozchodniki bo za mokro dla nich i po zimie gniją. Zamiast nich będą na pewno trawy- albo sesslerie albo turzyce sztywne aurea. A może tawuły przesunę na lewo a żurawki na prawo. Może ktoś się śmiać ale u mnie nie wszystko rośnie tam gdzie bym chciała.

Gożdzikowa - wiejski ogród 17:36, 20 cze 2019

Do góry
u mnie tez zaczynaja lilie, bedzie kolorowo, bo mam pomieszane

Ta roza jest piekna
W moim małym ogródeczku - Dorota 16:16, 20 cze 2019

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Roza Elfie CUDNA Mysle, ze po nawalnicy juz sladu nie ma? U mnie pare dni tez tak wyglądalo ale szybko jakos sie ogrod pozbierał a teraz juz znowu susza dokucza i tez trawnik miejscami wypalony. Koszmarna jest ta pogoda Pokaz jak tam ogrod wygląda. Pozdrawiam
Na Elfie i innych różach nie ma już kwiatostanów, pościnałam wszystkie poniżej pierwszego listka. Zaczynają kwitnąć następne róże i lilie. Wczoraj też miałam mocny deszcz, ale bez wiatru na szczęście. Zdjęcia wklejam jeszcze z przed ulewy, ale już zaczyna się robić kolorowo.

W moim małym ogródeczku - Dorota 15:56, 20 cze 2019

Do góry
Waclaw napisał(a)
Dorotko, współczuję strat
Nawet nie ma tak dużo strat. Ostróżki, łubiny połamane, lilie poprzechylane, kwitnące róże otrzepane z kwiatów, a te co zostały to bardziej straszą niż zdobią. Dziś było moje małe słoneczko, więc babciowałam. Zdjęcia z przed ulewy.

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 10:55, 20 cze 2019

Do góry
Basiu wlasnie podziwialam Lilie

Artykul z gazety
Ptasi gaj 09:57, 20 cze 2019

Do góry
Piękne ujęcie Elu i widac jak blisko masz z altanki do wody, pewnie dobre miejsce do odpoczynku w te upały no i ta cudna róża, brzozy , lilie wodne, pięknie U nas tez parno bardzo i dalej bez deszczu o 23 jeszcze było 25C a a byc jeszcze gorzej. Milego odpoczywania w tak uroczym miejscu
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 19 cze 2019

Do góry
Anda napisał(a)
Piękne kwiaty u Ciebie Dawno nic nie pisałam, ale wiesz, ja kfiotkami najbardziej się zachwycam
Mary Rose jak czytam dalej jest Twoją faworytą? Piękna jest naprawdę. A jakie już ma gabaryty u Ciebie?

Dwa metry! I zdrowa jak rydz. Kwiecia ma duuuużżżżżżo.
Ale bardzo mnie cieszy, że zaczęła wreszcie rosnąć Comte de Chambord. Mary jest taka po chłopsku krzepka, a ta comte to sama subtelność i wdzięk.
Ogólnie róże są w świetnej formie. Żadna jeszcze na nic nie zapadła.

Kwiatków ci u mnie dostatek. Choć powolutku kolejne lądują w kompostowniku. dzisiaj ścięłam dzwonki Poszarskiego. Róże powolutku się zbierają do złapania drugiego oddechu. Lilie wyskakują w zastępstwie.
Rhapsody in blue, NN

Reine des Violettes-zwana królową fioletu

Zaszło słoneczko i zabrało trochę uroku.

Przedziwny Ogród 18:25, 19 cze 2019

Do góry
Bajecznie pięknie, szczegolnie to ujęcie z białymi różami, cudo Ale masz powojnik piękny, u mnie cos nie chciał rosnąc błekitny anioł. Lilie tez masz dorodne jak wszystko zresztą Pozdrawiam
W ogródku emerytki 09:57, 19 cze 2019

Do góry
Ależ piękne kolory Lilie cudne. Róże bez nazwy wszystkie śliczne
Kwiaty we włosach 08:58, 19 cze 2019

Do góry
maczki kalifornijskie

lilie

skalnica (chyba)

ognik

Mój mały ogródeczek :) 08:30, 19 cze 2019

Do góry
jacie juz ci lilie rozkwitają - szok

Piękne są
W ogródku emerytki 22:58, 18 cze 2019

Do góry
Firletka

Przetacznik

Ubiorek Pink Ice

Lilie
Ogród na piasku i z wielkim murem 21:32, 18 cze 2019

Do góry
Lilie i liliowce w natarciu, zadziwiające jest to, że nie mam żadnego kolorowego liliowca, a tyle ich miałam

Moja działka na Dębowym Lesie 21:14, 18 cze 2019

Do góry
Malgosik napisał(a)
Aniu piękne kwiaty i foty.
Ilekroć oglądam, to myślę że muszę kupić sobie dobry aparat fotograficzny.
Róże piwonie i naparstnice to coś czego nie mam.
Moje liliowce jeszcze w pąkach, ale u ludzi te żółte i pomarańczowe już widuję.

Małgosiu, ja to jestem kwiatowa, lubię różne kwiaty
Piwonie mam.ale nie wszystkie mi kwitły jeszcze.
Ostrozki jeden kolorek.Ale dosalam kilka sadzonek na spotkaniu , to może jeszcze jakieś będą kolorki
U mnie lilie nieśmiało zaczynają

NN

Roza Charlotte

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies