Witaj Kondzio, odmachuję w Twoją stronę. A będziesz w Białce? Buziaki bez wiruska
Witaj Magdo, dziękuję, rozgość się u mnie Pozdrawiam
Renata, dziękuję za wizytę, jeśli chodzi o róże, to ja jestem w tym temacie kompletnie zielona, dopiero raczkuję i mam nadzieję, że ich nie zabiję Pozdrawiam
Po japońsku Aniu, czyli jako tako Ja boję się myśleć aż tak daleko, ale mam nadzieję, że nic mi nie stanie na przeszkodzie, żeby być z Wami w Białce Pozdrawiam
Kasiu, dzięki wielkie za poradę. Róża wybrana z powodu koloru i nazwa jakoś mi tak do serca przypadła
Nooo I nie tak daleko od siebie Pozdrawiam
Byłam, widziałam, niesamowite zmiany u Ciebie, ciekawe spotkania branżowe itd
Oby tak było dłużej, taka angielska zima z Dover by mi pasowała Pozdrawiam
Iza i przy okazji Madżenka To już macie odpowiedź, jakie ciasto przywiozę, jeśli przyjadę Marchewkowe
Byłam u Ciebie, widziałam nowe rabaty, świetnie zagospodarowana przestrzeń. Czekam więc z niecierpliwością na wiosnę, aż coś z tej ziemi wyjdzie,ale już widać zamysł artysty i jestem przekonana, że będziesz z dzieła zadowolona i dobrze będziesz się czuła w swoim ogrodzie Na pewno. Jeszcze namówisz żona na ten hamak, co go kiedyś pokazywałaś i pełny relaks Buziaki
Ja zawsze najbardziej boję się listopada, bo nagle dzień się robi krótszy i brakuje mi światła, a w ogrodzie zwykle już tylko szaro i buro, ale ten rok jest pod wieloma względami wyjątkowy, pozytywnie i negatywnie. Z pozytywnych rzeczy to właśnie ta przedłużająca się jesień w ogrodzie. Inaczej deprecha
Pozdrawiam
Nie, no wczoraj się gościłam w końcu u naszej wspólnej ogrodowej koleżanki i jadłam najlepsze ciastka na świecie
Jeśli chodzi o ciacho, to odpowiedź jest jedna: marchewkowe, a jak nas będzie więcej to coś jeszcze wymyślę dodatkowo, żeby po tych naszych zjazdach na bele czym, nie zabrakło nam energii na długie pogaduchy
Willam S był pierwszy na liście chciejstw w tm kolorze chyba tylko linka nie wkleiłam Zapraszam do obejrzenia mojej zakładki Roses na pintereście
Heathcliff z Austinek i Astrid Graffin von Hardenberg lecę obejrzeć
Mialam taki wir i szaleństwo, ze nawet krokusków nie odebrałam z paczkomatu.... Nie wspominając o posadzeniu... Mam nadzieję, że do przyszlej soboty lód nie skuje ziemi i je w następny weekend posadzę....
Przeczytałam że temepratura odczuwalana w następny tydzien będzie wynosiła w nocy -8 stopni... Więc po powrocie do Wroclawia w ciemnościach związywałam hortensje i sypałam im w nogi torf... Austinkom równieź.... Nie spuściliśmy wdoy z instalacji do nawadniania..... I z oczka wodnego....
Oby skończyło się na straszeniu mrozem....
Przytargałam do domu laury, ktore Zielona oskubała dla Izy z tego powodu donice z ogrodu zimowego musieliśmy wtargać do pokoju.... Na 3 wielkie bambusy nie wystraczyło sił... A Żon wyjeżdża... Więc albo bambusy dadza radę albo nie....
Kupiłam w sobotę kurtynki świetllne led 200+100 na białych kablach firmy bulinex. M będzie wieszal w przyszłą sobotę. Wreszcie miałam czas i wybór aby dokładnie wszystko przed półką w casto przeczytać, sprawdzić i wybrać. Pierwszy raz będę miała lampki na białym kablu... Ciekawe czy to dobry pomysł....
Jeszcze muszę kable na drzewka kupic ale najpierw przegląd zapasów z poprzednich lat dokonac....
Aha i kolejnych 200 szt lampek na choinkę.....
Zdecydowanie lepiej będzie przesadzić po 15 marca, nie ryzykowałabym teraz. Jesli będziesz miał pecha i nadejdzie mrożna zima, to ta zimozielona roslina z powodu uszkodzenia korzeni może wymarznąć. Ja bym nie ryzykowała z zimozielonymi... Z odkrytymi korzeniami jeszcze tak ale taki okazały bukszpan raczej niech poczeka do wiosny...
Łukaszu mówić ale w sposób nie raniący krytykowanych, przedstwiać propozycję rozwiązania problemu. Jel będziesz krytykować bez rekomendacji rozwiazania polegniesz, jesli będziesz wskazywał słabości z propozycją zmian jest sznasa na poprawę dla potomnych....
Wybór trudny aczkolwiek wiele zależy od poziomu drugiej strony..... Krytykowanego....
Zatem oceń potencjalne ryzyko i podejmij wybór....
Trzymam kciuki za dokonywanie wylącznie prawidłowych wyborów.
Irenko kiedy na giełdę się wybierasz?
W przyszly weekend. Niemi nie pasuje więc była propozycja aby na zakupy świąteczne na giełde wybrać się 6 grudnia....
Daj znać kiedy ci pasuje